چهارمين جلد از مجموعه چهارده جلدی «زبر الحديد» كه به همت انتشارات بينالمللی «الهدی» منتشر شده است به مجاهد فلسطينی شهيد «يحيی عياش» اختصاص دارد. اين مجموعه كتاب به زبانهای عربی و انگليسی منتشر شده است.-
اين كتاب از 16 بخش تشكيل شده است كه عناوين زير را در برمیگيرند: «يحيی عياش»، «مهندس وارد جنگ میشود»، «يحيی عياش كيست»، «تأسيس گردانهای عزالدين قسام»، «عمليات شش شهيد»، «عمليات سليمان زيدان»، «پيمان اوسلو»، «كشف يك معادله جديد»، «خونخواهی زنان و كودكان فلسطينی»، «عمليات عفوله»، «عمليات الخضيره»، «يحيی عياش، تيتر يك روزنامهها»، «شهادت نزديكترين دوست يحيی»، «عمليات شهيدان زنده»، «يك يهودی اسحاق رابين را ترور میكند»، «مهندس به شهادت میرسد».
يحيی عياش در 22 فوريه سال 1966 در روستای رافات در طولكرم فلسطين به دنيا آمد. بعد از گذراندن دوره ابتدايی و متوسطه، در رشته مهندسی برق در دانشگاه «بيرزيت» مشغول به تحصيل شد و در طول تحصيل به انجمن اسلامی دانشگاه پيوست. در سال 1987 و همزمان با انتفاضه اول مردم فلسطين همراه با ديگر هموطنان در اين قيام شركت كرد و پس از آن به جنبش «حماس» پيوست. اين جنبش از سال 1990 فعاليتهای مسلحانهای را ضد اشغالگران قدس آغاز كرده بود.
بعد از آن كه نيرویهای امنيتی اشغالگران قدس در منطقه «رامات افال» بمبی دستساز را كشف كردند كه «يحيی عياش» آن را طراحی كرده و ساخته بود، اين جوان مبارز فلسطينی در فهرست امنيتی رژيم اشغالگر قرار گرفت و دستگيری او به دستور كار نيروهای امنيتی اسرائيل تبديل شد. اما يحيی در كمال آرامش مشغول طراحی عمليات ضد صهیونیستها بود. او با دقت تمام چند عمليات را طراحی كرد و با اينكه يكی از فرماندهان گردانهای الأقصی (شاخه نظامی حماس) محسوب میشد، شخصاً در برخی عمليات شركت كرد. به عنوان مثال در «عمليات عفوله» شخصاً بمب دستسازی را كه ساخت خود او بود در محل مورد نظر كار گذاشت.
پس از سالها مبارزه مسلحانه با رژيم اشغالگر قدس، اين مجاهد فلسطينی در سال 1996 بر اثر انفجار تلفن همراهش و زمانی كه با پدرش مشغول صحبت بود به شهادت رسيد. پنجاه گرم ماده منفجره «آر. دی. ايكس» كه در باتری گوشی همراه عياش كارگذاشته شده بود طرف راست صورت او را به كلی از بين برد و شهادت او را رقم زد.
كتاب «زبر الحديد 4؛ يحيی عياش»، تأليف «زهرا نبوی» به همت انتشارات بين المللی الهدی به زبانهای انگليسی و عربی ترجمه و منتشر شده است. 47 صفحه از اين كتاب به زبان عربی و 51 صفحه از آن به زبان انگليسی اختصاص دارد.
نظر شما