دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۰
سال شكوفايي مطالعه در کتابخانه‌هاي بيله‌سوار آغاز شد

رييس کتابخانه‌هاي شهرستان بيله‌سوار استان اردبيل از برنامه‌هاي ويژه و متمرکز با هدف جذب اعضاي فعال به کتابخانه‌ها در سال 1391 خبر داد. به گفته وي، اين برنامه‌ها، دانش‌اموزان مدارس و حتي افراد ميانسال روستايي را شامل مي‌شود.‌-

محمد سرداري در گفت‌وگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اظهار کرد: امسال برنامه‌هايي را با اهداف عمده نظير راه‌اندازي بخش «قفسه باز» کتابخانه‌هاي مدارس با همکاري آموزش و پرورش، اختصاص ساعت مطالعه مفيد در برنامه هفتگي دانش‌آموزان، ترويج مطالعه به روش‌هاي گوناگون و جذاب براي سنين شش تا 13 سال، عضويت تمامي اعضاي کانون‌هاي شهرستان‌ در کتابخانه‌هاي عمومي، اجراي طرح «عضوگيري خانه‌ به خانه» و انعقاد تفاهمنامه با مسوول کميته بانوان با هدف مطالعه مفيد و تشويق افراد خانواده اجرا خواهيم كرد.

وي ادامه داد: جمعيت اين شهرستان 57 هزار نفر است و تاکنون حدود 10 درصد اين جمعيت يعني سه هزار و 371 نفر از اعضاي فعال کتابخانه‌هاي عمومي اين شهرستان شده‌اند و براي جذب بيشتر اعضاي کتابخانه‌اي اين شهرستان، برنامه‌هاي ويژه‌اي را به مسوولان کتابخانه‌ها و آموزش و پرورش شهرستان بيله‌سوار ابلاغ کرده‌ايم.

سرداري بيان کرد: اين شهرستان با داشتن شاخص‌هاي فرهنگي کتابخانه‌اي، در سال 1390 توانست رتبه نخست کشوري را کسب کند.
وي افزود: در سال جديد سعي داريم با راه‌اندازي کتابخانه سيار، فرصت مطالعه و امکان جذب اعضاي فعال کتابخانه را براي علاقه‌مندان روستاها که کتابخانه ندارند يا ايلاتي که براي قشلاق به اين شهرستان مي‌آيند، فراهم كنيم.

وي همچنين از پيشرفت 40 درصدي احداث کتابخانه روستايي «اينجيرلو» خبر داد و گفت: پيش‌بيني مي‌شود با تخصيص اعتبار كافي، بهره‌برداري از اين کتابخانه تا پايان سال 1391 امکان‌پذير شود.

رييس کتابخانه‌هاي شهرستان بيله‌سوار اظهار کرد: در سال 1389تعداد اعضاي فعال اين كتابخانه‌ها دو هزار و 88 نفر بودند، در حالي که در سال 1390 اين آمار به تعداد سه هزار و 371 نفر افزايش يافت.

وي ادامه داد: همچنين 34 هزار و 863 نسخه کتاب در بخش منابع وجود دارند. تعداد امانت کتاب دو هزار و 88 نسخه کتاب در سال 1389 بود و تعداد منابع در سال 1390 به 40 هزار و 180 نسخه کتاب و تعداد امانت کتاب به 42 هزار و 725 نسخه رسيد.

وي در پاسخ به اين سوال که «وضعيت اهدا کتاب و وقف زمين در شهرستان بيله‌سوار چگونه است؟» بيان کرد: در سال گذشته تنها 60 نسخه کتاب اهدا شد اما وقف زمين و کمک‌هاي خيرين کتابخانه‌ساز وضعيت چشم‌گيري دارند. به عنوان نومونه، خيرين کتابخانه‌ساز، زمين وقفي کتابخانه‌ روستاي «خليفه‌لو» را با 100 مترمربع زيربنا در سال 1385 احداث کردند.

سرداري افزود: زمين‌هايي در روستاهاي «روح کَندي» از بخش جعفرآباد، «گوپ تپه»، «پولادلو»، «نظرآباد بُلاغي»، «اينجيرلو» و زمين کتابخانه مرکزي در شهر بيله‌سوار با هدف ساخت کتابخانه اهدا شده‌اند.

وي با بيان اين‌که زمين‌هاي کتابخانه مرکزي در بيله‌سوار و اينجيرلو در دست ساخت قرار دارند و براي ساخت کتابخانه روستاي «روح کندي» به اعتبارات مالي فرمانداري اين منطقه نيازمنديم، تشريح کرد: اکنون کتابخانه مرکزي بيله‌سوار با زيربناي 25 هزار متر مربع به 40 درصد پيشرفت فيزيکي رسيده است. اين پيشرفت با بهره‌گيري از 70 درصد اعتبارات مالي از سوي فرمانداري اين منطقه رخ داده که معادل دو ميليارد و 600 ميليون ريال است.

وي ادامه داد: در ساختار فيزيکي اين کتابخانه مناسب‌سازي فضا، منابع کتابخانه‌اي و امکانات لازم براي معلولان، ناشنوايان و نابينايان نيز در نظر گرفته شده است.

رييس کتابخانه‌هاي شهرستان بيله‌سوار درباره فعاليت‌هاي اين کتابخانه‌ها گفت: در کتابخانه‌هاي اين استان انجمن شعر و کانون‌هاي ادبي برگزار مي‌شوند که اغلب به نقد و بررسي آثار نويسندگان و شاعران شهرستان بيله‌سوار مي‌پردازند و همچنين مسابقات آنلاين و نقاشي نيز در کتابخانه‌هاي شهرستان بيله‌سوار برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط