وي افزود: متاسفانه دستگاهها و ماشينآلاتي كه اكنون در چاپخانههاي استان وجود دارند، بهروز نيستند و از استانداردها و ماشينهايي كه در چاپخانهها و مجتمعهاي حتي شهرهاي ديگر وجود دارند، پايينترند.
علوي با بيان اينكه بخش عمده ماشينهايي كه در اين چاپخانهها فعاليت ميكنند، دستگاههاي «استوك» و دست دوماند، اظهار كرد: چاپخانهداراني كه نميتوانند ماشينهاي بهروز و مناسبي خريداري كنند، به نمايشگاههاي حاشيهاي ميروند و دستگاههاي دست دوم آنها را خريداري ميكنند كه معمولا تاريخ مصرف آنها گذشته است و كارايي چنداني ندارند.
به گفته وي، كيفيت كارهاي چاپي اغلب اين ماشينهاي دست دوم نيز خوب نيستند و به همين دليل، آثار و كالاهايي كه توسط اين دستگاهها توليد ميشوند، قابل رقابت با محصولات استانهاي ديگر نيستند.
علوي همچنين به ضررهاي استفاده از ماشينهاي دست دوم اشاره كرد و گفت: با توجه به هدفمندي يارانهها و افزايش قيمت هزينههاي جاري يك چاپخانه، دستگاههاي دست دوم معمولا انرژي بيشتر مصرف ميكنند و به همين دليل، هزينه بيشتري بر مجموعه تحميل ميشود.
وي در بخش ديگر سخنانش از رايزني با سازمان صنعت، معدن و تجارت خبر داد و اظهار كرد: تعاملاتي با اين وزارتخانه داشتهايم تا بتوانيم تسهيلاتي را با سود كم براي تجهيز چاپخانهها به ماشينآلات بهروز و مناسب تهيه كنيم.
علوي گفت: در استان چهارمحال و بختياري 25 چاپخانه، 60 صحاف و سه ليتوگرافي فعاليت ميكنند.
اتحاديه چاپخانهداران استان چهارمحال و بختياري از سال 81 فعاليت ميكند و اكنون حدود 160 واحد صنفي عضو آنند.
نظر شما