چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
جایگاه خبرنگار پارلمانی باید ارتقا یابد

يزدان اميدي، نويسنده كتاب «خبرنگاري پارلماني» گفت: خبرنگاري پارلماني، با سابقه‌ترين حوزه خبرنگاري است و بايد جايگاهش ارتقا يابد. در این کتاب سعی کرده‌ام اطلاعاتی درباره تاریخ خبرنگاری پارلمانی، آیین‌نامه‌های داخلی مجلس و اصطلاحاتی را که نمایندگان مجلس به کار می‌برند جمع‌آوری و تدوین کنم.-

 نويسنده كتاب « خبرنگار پارلماني» به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: جایگاه خبرنگار پارلمانی باید ارتقا یابد و با نوشتن این کتاب سعی کرده‌ام که این جایگاه را نشان دهم.

وی به تاريخچه خبرنگار پارلماني اشاره كرد و ادامه داد: سابقه تهيه خبر از پارلمان به زمان حكومت ژوليوس سزار مي‌رسد كه كتيبه‌هايي با نام «آكتا پابليكا» اخبار مجلس سنا را منتشر مي‌كرد. البته اين كار مانند فعالیت‌های خبری که امروزه انجام می‌شود، هدفمند نبود. 

امیدی با اشاره به این‌که برای جمع‌آوری اطلاعات این كتاب از روش پيمايشي استفاده كرده است، افزود: فعالیتم را به عنوان خبرنگار پارلمانی از مجلس پنجم آغاز کردم و در تدوین این کتاب مرا بيشتر تجريه مرا یاری داده است. در تدوين اين كتاب با مشكلات متعددي روبه‌رو شدم، زيرا بسياري از منابع در كتابخانه‌ها وجود نداشت يا كتابخانه‌ها آن‌ها را در دسترس پژوهشگران قرار نمي‌دادند.

نويسنده كتاب «خبرنگاري پارلماني» با تاکید بر این‌که حوزه پارلماني تخصصي‌ترين حوزه خبري است، بيان كرد: خبرنگاري بايد به سمت تخصصي شدن برود. بايد هركسي در جای خودش قرار بگیرد و زمان تحصصي شدن فرا رسيده است. خواننده با خواندن اين كتاب درمي‌يابد كه خبرنگاری پارلمانی هم باید جایگاه خود را به عنوان یک حوزه تخصصی تثبیت کند.

وي ادامه داد: برخي از خبرنگاران پارلماني از نمايندگان مي‌پرسند كه ديدگاهتان درباره بودجه كشور  چييست؟ در حالي كه بودجه بخش‌هاي مختلفي دارد و نمي‌توان در چند جمله درباره آن اظهار نظر كرد.

اميدي افزود: متاسفانه بعضي از خبرنگاران اين حوزه حتي به آيين‌نامه‌ها يا روند كار مجلس آگاهي ندارند كه اين مسأله به كار آن‌ها آسيب مي‌زند. اين كتاب در واقع مي‌خواهد به اين خبرنگارن كمك كند تا بر حوزه‌اي كه در آن كار مي‌كنند اشراف داشته باشند.

اين كتاب در 11 فصل تدوين شده است. «چشم‌اندازي پيرامون مفاهيم و تعاريف پارلمان»، «پارلمان و سابقه نهاد قانونگذاري در جهان و ايران»، «تعريف و نقش كميسيون‌ها در پارلمان»، «كميسيون‌ها و نمايندگان در هشت دوره مجلس شوراي اسلامي»، «وظايف و جايگاه خبرنگار پارلماني»، «مدل‌هاي دروازه‌باني خبر در مجلس»، «تاكتيك‌هاي خبري مورد استفاده خبرنگاران پارلماني»، «خبرنگاران پارلماني صحن و قانونگذاري»، «پيمايشي در كميت و كيفيت كار خبري در مجلس هشتم» و... عناوین فصول كتابند.

كتاب «خبرنگار پارلماني» با شمارگان 2 هزار نسخه و بهاي پنج هزار و 500 تومان توسط سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامي منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها