پنجمین نشست از مجموعه درسهای «شاهنامهپژوهی» سرای اهل قلم سهشنبه، 9 خرداد، با حضور احمد ابومحبوب برگزار میشود.-
احمد ابومحبوب، نویسنده، پژوهشگر، مترجم، مصحح، مدرس، منتقد، شاعر، ویراستار و داستاننویس متولد سال 1335 در تهران است.
«کالبدشناسی نثر در زمینه تئوری سبکشناسی و عملیات سبکشناسی نثر»، «عروض و قافیه و نقد ادبی برای کنکور پیش دانشگاهی ادبیات فارسی»، ترجمه «فرهنگ چهارزبانه علوم اجتماعی» (فرانسه، عربی، انگلیسی و فارسی)، ویرایش «ناسیونالیسم قرن بیستم»، «در های و هوی باد»، «گهواره سبز افرا»، «احوال و آثار معروف کرخی»، ترجمه «فمینیسمهای ادبی» و تصحیح «دیوان رباعیات اوحدالدین کرمانی» از جمله آثار منتشر شده ابومحبوب هستند.
در نخستین جلسه از این سلسله نشستها ابومحبوب به ارایه توضیحاتی درباره داستان «ضحاک» پرداخت و نمادهای اسطورهای این داستان را بررسی کرد. وی در جلسه دوم با نگاهی اسطورهای به شاهنامه به بررسی عناصر مهم داستان «ضحاک و فریدون» را مورد توجه قرار داد.
بررسی تطبیقی شخصیتهای ضحاک و فریدون در شاهنامه و همچنین بررسی قیام فریدون با نگاهي تاریخی نیز از جمله مباحثی بودند که در جلسه سوم از این نشستها مطرح شدند.
ابومحبوب در چهارمین جلسه از این نشستها، اشارهای به برخی از ویژگیهای دوره حکومت فریدون، مانند بنیانگذاری اسطورهای سرزمین ایران، آغاز ازدواج برونگروهی و نیز جشن مهرگان داشت و درباره تاثیرگذاری آیین میتراییسم در دوره فریدون و نمودهای متفاوت آن در زمانهای مختلف اسطورهپردازی ایرانی سخن گفت.
پنجمین نشست از مجموعه درسهای «شاهنامهپژوهی» سهشنبه (9خرداد) از ساعت 17 تا 18 و 30 دقیقه در سرای اهل قلم، واقع در خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجهنصیر، شماره دو برگزار میشود.
نظر شما