«منشور نویسندگی» به همت خانه کتاب تدوين میشود
شجاعی صائین: منشور نویسندگی به ترویج فرهنگ نقد کمک میکند
مديرعامل موسسه خانه كتاب از تدوین «منشور نویسندگی» در این موسسه خبر داد و گفت: تدوین منشور نویسندگی به ترویج فرهنگ نقد در کشور کمک میکند و زمینههای فرهنگ مکتوب پویا را فراهم میآورد. این منشور به عنوان ابزاري براي جلوگيري از كتابسازي و مقابله با ارایه کارهای موازی، کممحتوا و ضعیف است.-
وي در اين مراسم از نويسندگان خواست تا به سوي نوشتن در حوزه پژوهش و اخلاق نقد حركت كرده تا منشوري در زمينه اخلاق نويسندگي تدوين شود. اين گفتههاي مديرعامل خانه كتاب، بلافاصله از سوي رسانههاي گوناگون به بحث، نقد و بررسي گذاشته شد.
از آن زمان به بعد با هدف تدوین این منشور به همت موسسه خانه کتاب جلسات و نشستهای متعددی با حضور صاحبنظران حوزه نویسندگی، منتقدان و دستاندركاران مجامع و انجمنهاي فرهنگي در سرای اهل قلم برگزار شد.
مديرعامل خانه كتاب در این باره به خبرنگار «ایبنا» و در پاسخ به این سوال که «تدوین این منشور اکنون تا چه مرحلهای پیش رفته است؟» گفت: برپایی این جلسات همچنان ادامه دارد و در حال طراحی نشست بزرگتر با تعداد بیشتری از نویسندگان هستیم و در نهایت، نظرات و آرای این نویسندگان درباره ادبیات نظری نقد را جمعآوری و در قالب متن پیشنهادی ارایه میکنیم.
وی در ادامه سخنانش به ترویج فرهنگ نقد با تدوین منشور نویسندگی اشاره کرد و افزود: تدوین منشور نویسندگی به ترویج فرهنگ نقد در کشور کمک و زمینههای فرهنگ مکتوب پویا را فراهم میکند.
شجاعیصائین توضیح داد: منشور نویسندگی به عنوان ابزاري براي جلوگيري از كتابسازي، فعاليتهاي تكراري و رعايت حقوق نويسندگان قلمداد میشود.
مديرعامل خانه كتاب همچنین از انتشار کتاب «اخلاق نقد» اثر دکتر سیدحسن اسلامی از سوی موسسه خانه کتاب خبر داد و گفت: «اخلاق پژوهش» اثر نادیا مفتونی، «دریچه نقد» نوشته عبدالعلی دستغیب و «مجموعه مقالات نقد» اثر دکتر صابر امامی عناوین کتابهای دیگریاند که از سوی این موسسه به زودی منتشر خواهند شد.
وی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه «اطلاعرسانی در حوزه نقد کتاب از جمله وظایف مهم موسسه خانه کتاب محسوب میشود» گفت: کتابهای مذکور به بیان اخلاق نقد، روشهای سنتی نقد در کشور، اخلاق نویسندگی و اخلاق پژوهش میپردازند.
جلسات تدوین «منشور نویسندگی» تا به حال با حضور منوچهر اكبري، احمد شاكري، حسين فتاحي، فيروز زنوزيجلالي، مجتبي رحماندوست، جواد محقق، محمدحسين ساكت، محمود حكيمي، مهدي كاموس، جواد جزيني، شهرام شفيعي، محمدعلی علومي، چيستا يثربي، ابراهيم خدايار، منيرالسادات موسوي، اسماعيل اميني و برخي ديگر از نويسندگان و اهالي قلم برگزار شده و احسان عباسلو نیز اجراي جلسهها را بر عهده داشت.
نظر شما