سید ابوالفضل رضوی، پژوهشگر حوزه تاریخ از نگارش کتاب «بینش و نگرش در تاریخنگاری ایرانی» خبر داد. این کتاب به بررسی تاریخنگاری چهار مورخ بزرگ ایرانی یا فارسیزبان میپردازد./
وی افزود: «یعقوبی» یکی از این تاریخنگاران است که در تاریخنگاریها بیشتر رویکرد فرهنگی دارد و این کتاب نیز بیشتر به این جنبه از تاریخنگاری یعقوبی پرداخته است.
وی «ابن مطهر مخلصی» و «گردیزی» را دو مورخ دیگری عنوان کرد که این کتاب به بررسی روش تاریخنگاری آنان پرداخته است و افزود: گردیزی جایگاه برجستهای در تاریخنگاری ایران در دوره اسلامی دارد، بهویژه اینکه به صورت همزمان به هویت ایرانی و اسلامی میپردازد.
رضوی «ابن فُندُق» را چهارمین مورخ معرفی شده در این کتاب عنوان کرد و ادامه داد: ابن فندق با نگارش «تاریخ بیهق» یکی از نمونههای بسیار جالب و مهم تاریخنگاری محلی را ایجاد کرده است.
این پژوهشگر تاریخ با اشاره به اینکه در این زمینه پیش از این مجموعه مقالاتی توسط محققان دیگر نگاشته شده است، گفت: هر محقق تاریخی بینش و روش خاص خود را دارد و هر کس با رهیافت خاص خود سراغ یک موضوع میرود. رهیافت این کتاب نسبت به این موضوع نیز با آثار موجود، اندکی متفاوت است و با نگاهی ساختاری، تاریخنگاری این چهار مورخ را نقد و بررسی میکند.
وی با اشاره به اینکه کتاب «بینش و نگرش در تاریخنگاری ایرانی» به سفارش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نوشته شده، ادامه داد: نگارش این کتاب تقریبا تمام شده و تا پایان تابستان تحویل پژوهشگاه داده خواهد شد.
رضوی همچنین از نگارش کتاب دیگری در حوزه فلسفه تاریخ اشاره کرد و گفت: این کتاب همزمان به صورت نظری و انتقادی به فلسفه تاریخ میپردازد. این کتاب احتمالا تا پایان تابستان امسال از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر خواهد شد.
نظر شما