دوشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۸
تاريخ شفاهي آزادگان، اولویت فعاليت‌هاي حوزه هنری گیلان است

توليد كتاب از تاريخ شفاهي و خاطرات آزادگان در حوزه هنري استان گيلان رو به افزايش است و به گفته معاون فرهنگي و هنري این مجموعه، به دليل وجود جاذبه‌هاي فراوان در خاطرات اين افراد بيش از 60 درصد كتاب‌هاي در دست تدوين حوزه هنري اين استان به موضوع آزادگان اختصاص يافته‌اند.-

محمد پرحلم در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره وضعيت‌ كتاب‌هاي دفاع‌مقدس در استان گيلان اظهار كرد: در سال‌هاي اخير و پس از تبليغ و اَشنايي با جاذبه‌هاي كتاب‌هاي دفاع‌مقدس مطالعه در این بخش تا حدودي بيشتر شده‌ است.  

وي ادامه داد: مردم گيلان به مطالعه كتاب‌هاي دفاع‌مقدس علاقه‌مندند البته به شرطي كه کتاب‌ها، دم‌دستي و تنها براي پر كردن بيلان كاري نوشته نشوند. هم‌اكنون حوزه هنري این استان در چند كار گروه مشغول ثبت و ضبط خاطرات رزمندگان به ويژه آزادگان است تا آثاري را با نگاهي باز به نگارش درآورد و هر آنچه كه در آن دوران اتفاق افتاده، با توجه به منافع ملي و با صداقت بيان شوند.

پرحلم درباره چرايي توجه بيشتر به ثبت و تدوين تاريخ شفاهي آزادگان در استان گيلان گفت: اتفاق‌هایي كه براي آزادگان در دوران هشت سال دفاع‌مقدس روي دادند كاملا منحصر به فرد و در مواردي باور نكردني‌اند و اين افراد زوايايي از زندگی در وضعیت سخت اسارت و تاریخ جنگ را پيش روي مخاطب قرار مي‌دهند كه كمتر درباره آن‌ها صحبت شده است.

وي با تاكيد بر اين كه با نوشتن خاطرات آزادگان سعي در ثبت و ماندگاري هويت جوانان دوران هشت سال دفاع‌مقدس دارند افزود: بيش از 60 درصد كار‌هاي فعلي حوزه هنري استان گيلان به آزادگان اختصاص دارد و بقيه مربوط به رزمندگان دیگر است، مانند خاطرات «محيد باقري» كه در تمام سال‌هاي جنگ در جبهه‌ها حضور داشته است. 

معاون فرهنگي و هنري حوزه هنري استان گيلان درباره ترغيب بيان خاطرات از زبان آزادگان براي نگارش كتاب گفت: اسامي آزادگان را در اختيار داشتيم و به سراغ برخي از آنان رفتیم كه در اسارت تاثير‌گذار و بوده و به خوبي خاطرات خود را به ياد مي‌آورند. اين گفت‌وگوها بابي براي آشنايي بيشتر  با ديگر آزادگان استان گيلان شد. از سوي دیگر كتاب‌هايی كه پيش از اين درباره آزادگان منتشر کرده بوديم به آنان نشان داديم كه اين اتفاق باعث شد تصور آنان درباره مصاحبه‌هایي كه قبلا انجام داده ‌بودند و به هيچ نتيجه نرسيده بود، پیش نیاید.

پرحلم ادامه داد: «طرح جنگل» يكي ديگر از كار‌هاي ماست كه در آن به خاطرات افرادي كه در سال‌هاي ‌انقلاب و اوايل هشت سال دفاع‌مقدس در جنگل‌هاي گيلان با منافقين مبارزه مي‌كردند و گاه اين درگيري‌ها به شهر‌ها كشيده مي‌شد پرداخته مي‌شود. ثبت و نگارش اين خاطرات آغاز شده است كه در كنار «تاريخ شفاهي هنر» و «تاريخ شفاهي حمله روس‌ها به ايران» در سال 1320 با عنوان «جمعه سياه لاهيجان» كه خاطرات افراد  90 تا 100 ساله استان را در بر دارد نوشته خواهند شد.

وي نويسندگان اين آثار را افراد تربيت شده حوزه هنري استان گيلان معرفی کرد و افزود:‌ به اعتقاد ما با برگزاري كلاس‌ هيچ اتفاقي نمي‌افتد تمام كساني كه امروز با ما به عنوان نوبسنده همكاري ‌مي‌كنند افرادي هستند كه در جلسات مصاحبه حضور داشتند و در عمل با شگرد‌هاي كار آشنا ‌شدند و افزايش مطالعه آن‌ها در حوزه تاريخ شفاهي و خاطرات باعث شد تا به خوبي از عهده كار ثبت و نگارش آثار بربيايند.

پرحلم در پايان گفت: تاكنون با 100 آزاده استان گيلان مصاحبه كرده‌ايم كه بر اساس آن‌ها 10 عنوان كتاب منتشر شده و 20 عنوان كتاب ديگر در مرحله توليد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط