محقق حوزه فلسفه اخلاق میگوید به دلیل فراگیر شدن ضعف اخلاق اجتماعی به تالیف کتاب «صورتبندی نظریههای رشد اخلاقی» پرداخته است.-
وی ابراز امیدواری کرد در سایه تصحیح دیدگاههای مدیریتی از ورطه شعار به عمل نزدیک شویم و افزود: چنانچه مباحث دینی ما به کمک مباحث اخلاق مورد بررسی قرار گیرند میتوان به صورت کارآمدتری از نتایج آن در رشد اخلاقی جامعه استفاده کرد.
نویسنده کتاب «صورتبندی نظریههای رشد اخلاقی» عدم توجه مسوولان به مسایل اجتماعی را یکی از بزرگترین علل آسیبزننده به اخلاقیات اجتماعی دانست و گفت: متاسفانه برخی مسوولان متوجه بازتابهای عملی رفتارهای سیاسی، اجتماعی و مدیدیرتیشان بر اخلاق مردم نیستند.
وی با اشاره به این که در تالیف کتابش نظریات رشد اخلاقی را بر اساس روانشناسی اخلاق توصیه و تحلیل کرده و در این مسیر از نگاه تطبیقی با دیدگاه اسلامی بهره برده است، گفت: معتقدم که در دهههای اخیر توجه سیستماتیک و سازمانی به مساله اخلاق اجتماعی نداشتهایم.
مدیر گروه تربیت اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تاکید کرد: حوزه مباحث روانشناسی اخلاق و سازماندهی اخلاقیات اجتماعی حوزه فقیر و ضعیفی است. در این راستا با مسایل به شکل تخصصی و علمی برخورد نمیشود، امیدواریم تالیف و نشر این اثر اقدام خوبی در زمینه توسعه و رشد عملی اخلاقیات اجتماعی باشد.
دیبا درباره ضرورت توجه به اخلاقیات اجتماعی اظهار کرد: با توجه به وضعیت کنونی ناچاریم به رشد جامعهمان که در برخی موارد اخلاقی متاسفانه از خیلی از جوامع سکولار هم عقبتر مانده توجه کنیم و از وادی شعار به عرصه عمل نزدیک شویم.
دیبا پیشبینی میکند کتابش را پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سال 92 چاپ و روانه بازار کتاب کند.
نظر شما