30 منتقد ادبی کشور آلمان اسامی 10 رمان برگزیده ماه های جولای و آگوست 2012 این کشور را منتشر کردند. در صدر این فهرست رمان «اقامتگاه تابستانی وایتلینگ» به قلم اشتن نادولنی قرار گرفته است.-
در جریان یک هوای توفانی تابستانی قایق بادبانی ویلهلم وایتلینگ واژگون میشود. او از این حادثه جان سالم به سر میبرد ولی این حادثه او را 50 سال در زمان به گذشته برمی گرداند و او در روزهای پس از توفان کنجکاوانه با دوران نوجوانی اش همراه می شود و این سوال ها برایش مطرح می شود که او در آن زمان چه کسی بود؟ و چگونه از شخصیتی که در آن زمان بوده به شخصیت فعلی تبدیل شده است؟ آیا او باید خاطرات با والدینش، نخستین عشقش، انتخاب شغلش و تمام زندگی اش را تغییر دهد؟
اشتن نادولنی متولد 1942 در شهر تسدنیک در ایالت براندنبورگ است. او پس از انتشار نخستین اثر ادبی اش با عنوان «کارت شبکه»، سال 1983 رمان «کشف آهستگی» با محور بودن کاپیتان جان فرانکلین دریانورد انگلیسی و از پژوهشگران قطب شمال را منتشر کرد که به 17 زبان دنیا ترجمه شد و نویسنده اش را به عنوان یکی از نویسندگان کلاسیک آلمان مطرح کرد. او سپس به نگارش رمان های دیگری پرداخت. ماحصل فعالیت ادبی او تا کنون دریافت جوایز مختلف ادبی همچون جایزه اینگبورگ باخمن 1980، هانس فالادا 1985، پرمیو والومبروسا 1986 ، ارنست هوفریشتر 1995 و جایزه ادبی وایلهایم 2010 بوده است.
دیگر رمان های برتر به شرح زیرند:
«لحظات زندگی» نوشته ویرجینیا ولف
آدلاین ویرجینیا وولف (25 ژانویه ۱۸۸۲ - ۲۸ مارس ۱۹۴۱) بانوی رماننویس، مقالهنویس، ناشر، منتقد و فمنیست انگلیسی است که آثار برجستهای چون خانم دالووی (۱۹۲۵)، به سوی فانوس دریایی (۱۹۲۷) و اتاقی از آن خود (۱۹۲۹) را به رشته تحریر درآورده است. کتاب «لحظات زندگی» که بریگیته والیتسک آن را از انگلیسی برگردان کرده و انتشارات فیشر آن را در 272 صفحه منتشر کرده در برگیرنده نوشته های خودزندگینامه این بانوی نویسنده انگلیسی است.
«درسنامه ناکامی ها» نوشته پاتریشیا گورگ
پاتریشیا گورگ متولد 1960 در فرانکفورت است. او در رشته تئاترشناسی ، روانشناسی و جامعه شناسی تحصیل کرده و به عنوان نویسنده آزاد در برلین زندگی می کند. او در کنار نگارش ادبیات داستانی به نگارش مقاله و نمایشنامه رادیویی نیز می پردازد.
کتاب «درسنامه انسان های ناموفق» که در 224 صفحه در انتشارات برلین منتشر شده و نویسنده در آن به وقایعی که در سال 2011 رخ داده از جمله چشم پوشی آلمان از استفاده از نیروگاه های اتمی ، نجات از بحران یورو، مرگ اسامه بن لادن و پر رنگ شدن دوباره تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی پرداخته است.
«روغن روی آب» نوشته هلون هابیلا
رمان «روغن روی آب» توسط توماس بروکنر از زبان انگلیسی برگردان شده و در 240 صفحه در انتشارات ووندرهورن به زیر چاپ رفته است. داستان این رمان که در پورت هارکورت نیجریه اتفاق می افتد ماجرای ناپدید شدن همسر یکی از کارمندان بلند پایه شرکت نفتی خارجی است که بدون شک کار یک گروه شورشی است که علیه شرکت های نفتی که آفریقا را استثمار و نابود می کنند مبارزه میکنند تا آن که با طرح مساله باج خواهی، یک روزنامه نگار نگار شانس حضور در ماجرای این گروگان گیری را پیدا می کند...
هلون هابیلا نویسنده و شاعر نیجریه ای متولد 1967 است. او پیش از سفر به انگلستان به عنوان سردبیر و روزنامه نگار فعالیت می کرد. در سال 2002 بود که او نخستین داستانش با نام «در انتظار فرشته» را منتشر کرد و پس از آن به فعالیت در عرصه نویسندگی ادامه دارد. هابیلا چندین جایزه را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده که جایزه کین 2001 و جایزه امیلی بالش برای داستان کوتاه در سال 2003 از جمله آن هاست.
«آرزوها» نوشته آرتور شنیتسلر
آرتور شنیتسلر (15 مه 1862 در وین – 21 اکتبر 1931 در وین) نمایشنامه نویس و داستان سرای شهیر اتریش است که شاهکارهایی همچون «دوشیزه الزه» و «داستان رویا» را از خود بر جای نهاده است. کتاب «آرزوها» که در 493 صفحه در انتشارات والشتاین منتشر شده، در برگیرنده 600 پروتکل از رویاهای وی است. شنیتسلر در نظر داشت که از میان تعداد کثیر دفترچه یادداشت هایش شخصا آن را استخراج و یک جا گردآوری کند ولی این امر محقق نشد تا آن که کتاب «آرزوها» در انتشارات والشتاین به زیر چاپ رفت.
«محاسن تاریکی» نوشته رور ولف
رور ولف که متولد 29 ژوئن 1932 در تورینگن است از نویسندگان برجسته آلمان است که آثارش چندین جایزه ادبی را نیز نصیب خود کرده که آخرین آن ها کسب جایزه فریدریش هولدرلین شهر بادهامبورگ در سال 2008 بود. رمان ترسناک «محاسن تاریکی» که در 272 صفحه در انتشارات شوفلینگ منتشر شده داستان سرگرم کننده سفر یک قهرمان ناشناس به دور دنیاست. این رمان که مصادف با هشتادمین سال تولد این نویسنده منتشر شده حاوی تصاویر بسیار زیادی نیز هست.
«خسارت های پیاده رو» نوشته هلموت کوهن
هلموت کوهن متولد 1962 در مونیخ روزنامه نگار و نویسنده است. او در رشته های تاریخ و روزنامه نگاری در برلین و پاریس تحصیل کرده و هم اینک به عنوان روزنامه نگار آزاد و نیز نویسنده مشغول فعالیت است. نخستین رمان او با عنوان «ستاره شمال» در سال 2002 منتشر شد. رمان تازه این نویسنده با نام «خسارت های پیاده رو» در 439 صفحه در انتشارات فرانکفورت منتشر شده و قهرمان آن توماس فرانتس یک روزنامه نگار بی بضاعت است که بی پول و بی هدف در خیابان های برلین امروزی پرسه می زند...
«همه چیز فرو می پاشد» نوشته چینوا آچه به
چینوا آچه به نویسنده و شاعر نیجریه ای تبار و یکی از برجسته ترین نویسندگان قاره آفریقاست. او شانزدهم نوامبر ۱۹۳۰ در اگیدی، یکی از شهرهای گوچک ایگبو زبان شرق نیجریه به دنیا آمد.او در همان زادگاه خود به مدرسه کلیسا رفت. وی کتابهای پدرش که کتابهای درسی مقدماتی و مذهبی بود را میخواند و در کنارش به قصههای محلی که مادر و خواهرش تعریف میکردند با شور شوق گوش میداد. پس از پایان دوره مدرسه اگیدی به دبیرستانهای آبرومند اوموآهیا رفت و از همان آغاز مشتری پر و پا قرص کتابخانه پر مدرسه شد. آچه به سال ۱۹۴۸ دبیرستان را تمام کرد و با استفاده از بورس تحصیلی در یونی ور سیتی کالج شهر ایبدان نام نوشت. بورس تحصیلی وی برای رشته پزشکی بود اما بعد از یک سال تغییر رشته داد و به دانشگاه علوم انسانی رفت. از طریق متنهای ادبی دانشگاه به روشنی دریافت استعمارگران انگلیسی و نویسندگانش چه تصویر مخدوشی از فرهنگ آفریقا ارایه دادهاند. تصویر ارایه شده تصویر مردمی است وحشی و خشن با غریزههای پرشور و شهوانی و ذهنی ساده. او خود میگوید: «و به خودم گفتم که این برداشت عام و مشهوری است، پس کسی هم باید پیدا شود و آفریقا را از درون نگاه کند» و چنین شد که آچه به دست به قلم برد.
رمان «همه چیز فرو می پاشد» که توسط اودا اشترتلینگ از زبان انگلیسی برگردان شده ، در 240 صفحه در انتشارات اس. فیشر به زیر چاپ رفته است. این رمان نخستین رمان این نویسنده است که در سال 1958 منتشر شد و هنوز هم از آثار ادبی معتبر آفریقا محسوب می شود. داستان این رمان در مورد «اوکون کوو» یک جنگجوی نیجریه ای بی نظیر اما یک لاف زن است و نویسنده ماجرای این شخصیت را از ابتدای دوران استعمار آفریقا روایت می کند.
«اوسترینکاتا» نوشته آرنو کامنیش
آرنو کامنیش نویسنده سوییسی متولد اول فوریه 1978 است. او در زمینه سرودن شعر و نگارش متن و نیز قطعات نمایشی فعالیت می کند و به زبان های آلمانی و رومانیایی به نگارش می پردازد. وی سفرهای بسیاری به اروپا، استرالیا و آمریکای جنوبی انجام داده، از سال 2004 تا 2007 در مادرید زیسته و از سال 2007 در انستیتو ادبیات سوییس واقع در بیل به تحصیل پرداخته است. وی هم اکنون در بیل زندگی می کند. «اوسترینکاتا» چهارمین داستان این نویسنده است که در 100 صفحه در انتشارات انگلر منتشر شده است و طی آن نویسنده داستانی از مرگ و فراموشی را روایت می کند.
«آغازگر» نوشته ریموند کارور
ریموند کارور نویسنده و شاعر آمریکایی در 25 مه 1938 در اورگون متولد شد و 2 آگوست 1988 در واشنگتن درگذشت. «آغازگر» مجموعه داستانی 368 صفحه ای است که توسط منفرد آلی و گابریله کمپ آلی و آنتیه راویک اشتروبل به آلمانی برگردان شده و در انتشارات اس.فیشراست.این نخستین باری است که این مجموعه داستان به زبان آلمانی ترجمه شده است.
نظر شما