یکشنبه ۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۰
روایت خزان کتابخانه‌ها در بندری محروم

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان گفت: بندر لنگه با داشتن دو کتابخانه نیمه فعال به نام‌های «وحدت» و «شهید خاوند» بندر کنگ و کتابخانه غیرفعال روستایی «برکه سفلین» بدون داشتن اینترنت و با حضور دو کتابدار غیر‌حرفه‌ای، قادر نیست به خدمت‌رسانی موردنظرش ادامه دهد.-

اسماعيل جهانگيري در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با ابراز نارضايتي از وضعيت كتابخانه‌هاي اين شهرستان محروم و نداشتن مسوول متبحر در حوزه فعاليتی اداره كتابخانه‌هاي این بندر عنوان کرد: ناشناخته ماندن كتابخانه‌هاي اين شهرستان، مكان بسيار نامناسب اين كتابخانه‌ها و معرفي نشدن كتابخانه در شهر بندر لنگه، باعث شده تعداد مراجعه‌كنندهاي كتابخانه‌هاي اين شهرستان در روز به سه نفر هم نرسد.

وي با بيان اين‌كه كتابخانه‌ وحدت بندر لنگه با وجود منابع بسيار غني به ركود محض در فعاليت‌هاي فرهنگي دچار است، اظهار كرد: نداشتن كتاب‌هاي به‌روز، مجهز نبودن اين كتابخانه‌ها به اينترنت و همچنین در دسترس نبودن آرشيو منابع ديداري و شنيداري، توقعي را براي جذب جوانان به اين كتابخانه‌ها آن هم در يك قرائت‌خانه قديمي باقي نمي‌گذارد.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بندر لنگه با انتقاد از جدا شدن نهاد كتابخانه‌هاي عمومی در  شهرستان‌ها از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي در استان‌ها گفت: این جدایی و رها كردن كتابخانه‌ها به ویژه در مناطق محروم با بودجه‌ای به نام سهم نيم درصد کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری‌ها كه در عمل هيچ ضمانت اجرايي ندارد، به ضرر كتابخانه‌هاي شهرستاني شد.

جهانگيري با بيان اين‌كه مهم‌ترين مشكل اصلي كتابخانه‌هاي اين بندر کمبود بودجه و نيروي انساني است، افزود: تشكيل جلسه‌هاي بي‌ثمر و بدون تخصيص اعتبار، تاثيري بر توسعه فعاليت‌هاي فرهنگي كتابخانه‌هاي تب‌دار اين شهرستان ندارد، زيرا بندر لنگه علاوه بر بودجه، به وجود نيروي انساني متخصص کافی و حداقل داراي دغدغه فرهنگي هم نياز دارد.

وي با اشاره به نداشتن هيچ برنامه فرهنگي از سوي اداره كتابخانه‌هاي اين شهرستان براي افزايش فعاليت فرهنگي و ارتقاي درجه كيفي كتابخانه‌ها اظهار کرد: مسوول اداره كتابخانه‌هاي اين شهرستان هيچ صلاحيتي جز قبولي در آزمون كتابداري ندارد و همين اتفاق باعث مي شود كتابخانه درجه يك بندر لنگه داراي رتبه هفتم در شاخص رتبه بندي كتابخانه‌هاي كشور باشند.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بندر لنگه با اشاره به برنامه‌هاي اين اداره براي احياي فضاي فرهنگي كتابخانه‌هاي اين شهرستان گفت: بهبود شاخص كتابخانه‌هاي اين شهرستان در رتبه‌بندي نهاد كتابخانه‌‌هاي كشور از طريق افزايش اعضاي كتابخانه‌ها از  برنامه‌هاي اين اداره است.

جهانگيري با بيان اين‌كه از نهاد‌هايي مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسيج، نيروي انتظامي و آموزش و ‌پرورش براي همكاري با اداره کتابخانه‌های بندر لنگه با هدف افزایش اعضای کتابخانه‌ها دعوت شده‌اند، افزود: همكاري اداره‌هاي پرجمعيت اين شهرستان و عضويت آنان در دو كتابخانه بندرلنگه باعث پيشرفت شاخص رتبه اين كتابخانه‌ها از نظر تعداد عضويت می‌شود. 

وي افزود: پيشنهاد می‌کنم که روزانه در ساعت كاري اداره‌هاي بندرلنگه، نيم‌ ساعت از وقت کارمندان به مطالعه اجباري اختصاص داده شود، مانند وقت نماز كه اداره‌ها تعطيل مي‌شوند. اجرای اين طرح حتي با دست گرفتن كتاب‌‌ به صورت اجباري از سوي كارمندان اداره‌هاي اين بندر، ساعت كتابخواني اجباري را به زمانی برای کسب آگاهي و افزايش سرانه مطالعه تبدیل مي‌کند.

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بندر لنگه همچنين از ارایه پيشنهاد معرفي رابط فرهنگي از سوي اداره‌هاي مختلف به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اين شهرستان خبر داد و اظهار کرد: همه اداره‌هاي شهرستاني همچون اداره كتابخانه‌هاي شهرستاني بايد بدانند كه اداره‌هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان‌ها در مقابل آن‌ها قرار ندارند و به جاي تقابل براي كسب قدرت، به فكر همكاري براي افزايش سرانه مطالعه در مناطق محروم باشند.

جهانگيري با اشاره به ضرورت رونق دادن به كتابخانه‌هاي روستايي به عنوان يك راهكار بسيار مناسب براي افزايش سرانه مطالعه در مناطق محروم، گفت: مساجد بندر لنگه دارای کتابخانه نیستند، در حالی که با توجه به تراكم جمعيتي و مذهبي اين شهرستان، می‌‌توان با ترويج آثار مکتوب در راستای وحدت شيعه و سنی، مردم اين منطقه را با كتاب آشتي داد.

وي با ابراز نارضايتي از اختصاص نیافتن سهميه اهدای كتاب به اندازه کافی به استان‌هاي محروم چون هرمزگان گفت: اهدای 15 هزار جلد كتاب به يك استان محروم رقم قابل توجهي نيست و نمي‌توان با توجه به اين سهيمه انتظار تقويت بنيه كتاب در شهرستان‌هاي استان را داشت. 

رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بندر لنگه با اشاره به اهداي 500 جلد كتاب به كتابخانه روستايي بركه سفلين واقع در سه كيلومتري شهر بندرلنگه گفت: ساختمان اين كتابخانه همزمان با هفته دولت افتتاح شد و با اهداي 500 جلد كتاب به اين كتابخانه و همكاري افتخاري يكي از نيروهاي دهياري با این مرکز فرهنگی، کتابخانه اين روستا شروع به فعاليت کرده است. 

جهانگيري درباره همكاري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي اين شهرستان با اداره آموزش و پرورش اظهار کرد: اين اداره قصد دارد با بسيج کردن معلمان پرورشي مدارس، طرح بازديد از كتابخانه‌ها را احيا كند و همچنین از طريق معلمان ادبيات، دانش‌آموزان مدارس را براي حضور موفق در عرصه نويسندگي با عضويت در كتابخانه‌ها آماده كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط