چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۴
طرح شعر نوجوان در کانون آغاز شد

اجرای طرح جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای انتشار شعر نوجوان با حضور شماری از شاعران مطرح این حوزه به صورت رسمی آغاز شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در حالی که دو طرح رمان نوجوان امروز و نمایشنامه‌نویسی برای نوجوانان در کانون با استقبال صاحب‌نظران عرصه ادبیات کودک و نوجوان و نویسندگان کتاب‌های این گروه‌های سنی روبه‌رو شده است،  طرح جدید کانون نیز درصدد است قفسه‌های کتابخانه‌های ایران را به آثار فاخر و خواندنی برای نوجوانان مجهز کند.
 
سیدصادق رضایی، مدیر عامل کانون، در حالی که روز گذشته، 2 آبان در مرکز آفرینش‌های فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ترکیبی از چند نسل شاعران کودک ونوجوان را دور یک میز جمع کرده بود، یکبار دیگر نوجوانان کتابخوان ایرانی و اعضای مراکز کانون را ستود و گفت: در کتابخانه‌ای 450 متر مربعی نزدیک به هفت هزار جلد کتاب وجود دارد که همه آن‌ها را اعضای ما خوانده‌اند و اکنون به دنبال مطالعه آثار جدید هستند. 
 
در ادامه برنامه مدیرعامل کانون از شاعران کتاب‌های نوجوانان خواست که خوش‌بینانه با این طرح روبه‌رو شوند و دست کانون را که برای انتشار این کتاب‌ها به سوی آنان دراز شده است، با صمیمیت بفشارند.
 
وی تاکید کرد: بچه‌ها کاری ندارند که اسم این طرح‌ها چیست و به شعار دادن‌ها هم توجهی نمی‌کنند. اصولا کانون با این سابقه 47 ساله‌اش جای شعار دادن نیست و هر کسی که با این هدف به کانون آمده باشد، اشتباه کرده است.
 
رضایی اجرای طرح شعر نوجوان را پس از رمان و نمایشنامه، نشانه تقدم و تاخر یکی بر دیگری ندانست و گفت: کانون به هنرمندان و نویسندگان به عنوان یکی از اضلاع حذف نشدنی برای ثبات و بقای خود توجه دارد و تلاش دارد این ضلع را به مخاطبان و اعضای کانون به عنوان دیگر اضلاع کانون نزدیک کند.
 
مدیرعامل کانون همچنین به شعرای کودک و نوجوان پیشنهاد کرد مجموعه اشعار خود را برای انتشار در قالب این طرح در اختیار کانون قرار دهند و گفت:  شورای جداگانه‌ای که مورد وثوق تمامی شعرا باشد کار تصویب و بررسی این اشعار را بر عهده می‌گیرد و ما پس از تصویب با صاحب اثر قرارداد می‌ببندیم و بخشی از دستمزد نگارش این آثار را در همان ابتدای کار پرداخت به آنان پرداخت می‌کنیم.
 
وی در عین حال وعده کرد که کانون هم متعهد می‌شود پس از تصویب کار ظرف 6 ماه کتاب صاحب اثر را منتشر و روانه بازار نشر کند.
 
به گفته‌ رضایی، کانون نسبت به انتشار این کتاب‌ها به دنبال کسب انتفاع مادی نیست و به همین دلیل بخش زیادی از چاپ نخست این آثار را به مراکز خود اختصاص می‌دهد.
 
مدیرعامل کانون همچنین با تاکید بر این نکته که انتشار کتاب برای نوجوانان به معنای نادیده گرفتن کودکان نیست، افزود: بودجه انتشار این آثار از طرف مدیرعامل تامین می‌شود و معاونت تولید از این راه می‌تواند بخش بیشتری از منابع خود را به تولید کتاب برای کودکان سوق دهد.
 
رضایی در پایان با اظهار امیدواری از این که تا پایان سال 1391 از تعدادی از این آثار رونمایی شود وعده داد به کتاب‌هایی که از این مجموعه در جشنواره‌ها و مسابقه‌های مختلف در کشور جایزه تعلق می‌گیرد کانون نیز با اهدای جوایزی  قدردانی خواهد کرد.
 
در این جلسه علی گنج‌کریمی، معاون تولید کانون نیز توضیح داد: دبیری این طرح بر عهده‌ی بابک نیک‌طلب شاعر کتاب‌های کودکان و نوجوانان گذاشته شده است و کانون وظیفه‌ خود می‌داند که این طرح را همچون دو طرح رمان و نمایشنامه‌نویسی با جدیت دنبال کند.
 
وی تاکید کرد : اجرای این طرح‌ها در کانون باعث شده است که تحرک خوبی در حوزه نشر کتاب برای نوجوانان و در میان ناشران دیگر نیز ایجاد شود.
 
معاون تولید کانون با اشاره به این که چهار هزار ناشر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کشور برای کودکان و نوجوانان کتاب منتشر می‌کنند، اظهار تاسف کرد که به کتاب‌های شعر به صورت تخصصی در میان آثار این ناشران توجه نمی‌شود.
 
این نشست روز 2 آبان در مرکز آفرینش‌های فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران و با حضور شاعران مطرح این عرصه برگزار شد.
 
مصطفی رحماندوست، آتوسا صالحی، عرفان نظرآهاری، اسدالله شعبانی، حدیث لزرغلامی، جعفر ابراهیمی، شراره وظیفه‌شناس، افشین اعلا، هدی حدادی، افسانه شعبان‌نژاد، عزت‌الله الوندی، سودابه امینی، بهروز قزلباش، کبری بابایی، علی باباجانی، رودابه حمزه‌ای، فرهاد حسن‌زاده، اکرم کشایی و ناصر کشاورز، یحیی علوی فرد، زیتا ملکی، غلامرضا بکتاش، عباسعلی سپاهی یونسی، محمد حسن حسینی، اصلان قزللو، الهه تاجیک‌زاده، طلیعه شامانی، مریم اسلامی، سعیده موسوی‌زاده، مریم شهابی شاعرانی بودند که در این نشست حضور داشتند.
 
اظهار نظر این چهره‌های شاخص ادبیات کودک در این نشست به صورت عمده به نقد و ارزیابی وضعیت امروز شعر کودک و نوجوان و گلایه از نحوه تصویب آثار شاعران در شورای شعر کانون اختصاص داشت.
 
در این برنامه برخی از این شاعران به صراحت انتقادهای خود را با مدیرعامل کانون در میان گذاشتند و معتقد بودند که در کانون نوعی سلیقه شعری حاکم است و به انواع مختلف شعر به ویژه شعر سپید و شعرای مختلف مجالی برای انتشار اثر داده نمی‌شود.
 
از سوی دیگر تنی چند از این شاعران نیز به دفاع از لزوم سخت‌گیری در تصویب اشعار ویژه کودکان و نوجوانان پرداختند و عنوان کردند که وضعیت شعر‌های کودک و تصویرگری کتاب‌های نوجوان در ایران وضعیت مطلوبی ندارد و باید در این زمینه سخت‌گیری‌هایی از سوی ناشران صورت بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها