قصههای بومی و محلی استان فارس در قالب پنج عنوان کتاب از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان منتشر شد. این کتابها حاصل سفرهای مربیان کانون استان فارس به شهرها و روستاهای شیراز است.-
در این میان گروهی از کارشناسان قصهگویی و ادبیات بومی و محلی استان این قصهها را بررسی کردند و در مرحله اول داوری 61، در مرحله دوم 18 قصه انتخاب و در پایان 12 اثر برای چاپ آماده شد.
به گفته مجتبی حقپرست، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، این کتابها با حمایت حوزه هنری این استان منتشر میشود و چهار اثر دیگر نیز آماده انتشار است.
این مدیر در آیین رونمایی از این آثار که همزمان با بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در شیراز برگزار شد، یادآور شد که سه قصه دیگر بومی فارس نیز در قالب طرح سیمرغ کانون( جمعآوری قصههای بومی و محلی کشور) به چاپ میرسد.
«عاقبتاندیش» با بازنویسی فاطمه ایلی و تصویرگری الهه پایمرد، «نذر فرزند» با بازنویسی زهرا ایزدی و تصویرگری سارا صالحی و «خارکن و درویش» با بازنویسی بتول فرجودی و تصویرگری منصوره تقوی فرد، از کتابهایی بودند که در این مراسم از آنها رونمایی شد.
همچنین بازنویسی کتاب «وزیر دانا» را مریم حسینزاده و تصویرگری آن را سارا رضایی انجام داده است و کتاب «علیقلی الکی سوار» نیز با بازنویسی آرزو حقیقی و تصویرگری فاطمه رنجبر در همین آیین رونمایی شد.
مدیر کانون فارس در ادامه گفت: این پنج قصه بومی فارس به منظور ارتقای فرهنگ بومی استان که قرنهاست سینه به سینه منتقل شده و امروزه متاسفانه رو به فراموشی میرود، منتشر شده است.
وی همچنین از انتشار هفت کتاب از قصههای بومی شهرستانهای استان خبر داد و گفت: مجموعهای که رونمایی شد از طرحهای مصوب کارگروه فرهنگی اجتماعی استانداری فارس است که با تلاش مربیان کانون فارس به بار نشسته است.
مدیر کانون فارس افزود: چاپ آثار نویسندگان استان توسط کانون، دارای سابقه پیشین است چرا که در سال 83 نیز برای اولین بار زمینهای فراهم شد تا آثار بانوان نویسنده در حوزه کودک و نوجوان را به چاپ برسانیم و به کتابخانههای کانون و کتابخانههای عمومی عرضه کنیم.
در این مراسم که معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رییس حوزهی هنری فارس نیز حضور داشتند، علاوه بر رونمایی از مجموعه قصههای بومی استان فارس از نویسندگان و تصویرگران این آثار نیز قدرداني شد.
نظر شما