یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
باید زیرساخت‌های کتابخانه‌ای را توسعه دهیم

نماینده مردم شهرستان ملکان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی گفت: با توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای و گسترش فعالیت کتابداری حرفه‌ای می‌توانیم از نظر حوزه کتاب و کتابخانه نیز در جوامع بین‌المللی مطرح شویم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.-

شهروز افخمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،‌ اظهار کرد: برای توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای باید از چشم‌اندازهای بالاتر به این موضوع بنگریم و با همتایان بین‌المللی خودمان رقابت کنیم. برای دستیابی به این هدف باید فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی را میان اقشار مختلف جامعه رواج دهیم. امروزه ساکنان کشورهایی که از تنوع رسانه‌ای بهره‌ می‌برند، هیچ منبعی را جایگزین کتاب نیافته‌اند؛ مثلا آلماني‌ها برای افزایش اطلاعات و مطالعه، کتاب را بهترین رسانه می‌دانند.

نماینده مردم شهرستان ملکان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «چه راهکارهایی برای گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخانه میان اهالی شهرستان‌های مختلف کشور ارایه می‌کنید؟» بر ضرورت تجزیه و تحلیل کارشناسانه این اقدام تاکید کرد و گفت: به نظر می‌رسد برای گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخانه در میان عموم مردم باید از کتابداران برجسته که به حوزه‌های روان‌شناسی، ارتباطات، علوم روز و زبان گفت‌وگو با اقشار مختلف تسلط دارند، کمک گرفت تا عموم به‌ویژه جوانان به کتاب و کتابخانه‌ جذب شوند.

وی افزود: همچنین سازمان‌های مردم‌نهاد(NGO) و نهادهای عمومی غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظیر شهرداری‌ها با اهميت دادن به کتاب و کتابخوانی و برگزاری مسابقات کتابخوانی می‌توانند جایگاه رفیع کتاب را میان اعضای جامعه مستحکم کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی کشورمان با بیان این‌که طلایه‌داران این حوزه باید کتاب‌هایی تالیف کنند تا ضمن حفظ رسالت هدایتگری،‌ عادت به مطالعه را در وجود همگان ایجاد کنند، عنوان کرد: از مزایای عادت به مطالعه علاوه بر آگاهی از علوم روز، افزایش شناخت و معرفت است.

رییس سابق آموزش و پرورش شهرستان ملکان همچنین با اشاره به این‌که در جامعه کنونی توازن در حوزه‌ نشر برقرار نیست و ناشران بومی آثار خود را با هزینه‌های شخصی روانه بازار کتاب می‌کنند که با مشکلات کنونی کاغذ و عرصه نشر خطرآفرین است، افزود: در چنین شرایطی به تدریج ناشران بومی از گردونه رقابت حذف و نویسندگان برای چاپ آثار خود با محدودیت‌هایی روبه‌رو خواهند شد که این مشکل، آفت بزرگی برای صاحبان نشر و اصحاب قلم به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد برای حل این مشکلات نیاز است تشکل‌های مردم نهاد، دستگاه‌ها و سازمان‌های رسمی و غیر رسمی بخشی از وظیفه ترویج فرهنگ و رونق کتابخوانی را برعهده گیرند. این وظیفه شامل تقبل هزینه‌ها نیز می‌شود. البته هزینه در توسعه فرهنگ ضمن بازگشت سرمایه، اهداف سازمانی را هم محقق می‌سازد.

نماینده مردم شهرستان ملکان در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت کتابخانه‌های این شهرستان بیان کرد: مساحت کتابخانه‌های این شهرستان «ملکان» و «لیلان» نسبت به جمعیت و مساحت کل شهرستان بسیار کم و محدود است.

وی در پاسخ به این سوال که «برای توسعه فضای کتابخانه‌ای در شهرستان ملکان چه تدابیری اندیشیده‌اید؟» گفت: درصددیم کتابخانه‌های متعدد و مناسبی را در شهرستان ملکان ایجاد کنیم. همچنین برای ساخت کتابخانه مرکزی شهر ملکان و روستاهای بزرگ این منطقه جدیت به خرج خواهیم داد.

افخمی با بیان این‌که احداث کتابخانه‌های روستایی، فرهنگ مطالعه را در تمام نقاط کشور رونق می‌دهد، افزود: ساخت کتابخانه مرکزی شهر ملکان از  مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان آذربایجان شرقی بود که تاکنون ساخت آن محقق نشده است. همچنین می‌کوشیم کتابخانه‌هایی را در روستاهایی که بیش از دو هزار نفر جمعیت دارند، بنا کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط