دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۱
رمانی درباره زندگي شهيد محمد منتظري نوشته مي‌شود

امير صفايي‌پور در حال نگارش رماني درباره زندگي شهيد حجت‌الاسلام محمد منتظري است. در اين رمان ويژگي‌هاي فكري و شخصيتي شهيد، محور اصلي قرار گرفته و پس از پايان براي انتشار به نشر فاتحان سپرده خواهد شد.-

امير صفايي‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، از نگارش اثری خبر داد كه در قالب رمان -زندگينامه به سرگذشت شهيد حجت‌الاسلام محمد منتظري مي‌پردازد. وي توضيح داد: او يكي از شخصيت‌هاي انقلابي بود كه زندگي‌اش ابعاد مختلفي دارد و شخصيتش داراي رويه‌ها و سويه‌هاي خاصی است.

وي درباره منابعي كه براي نگارش رمان از آن‌ها بهره مي‌گيرد، گفت: در اين زمينه سعي كردم بيشتر مصاحبه‌هاي انجام شده درباره شهيد محمد منتظري را بخوانم. مجله «شاهد ياران» يكي از اين منابع بوده كه از مصاحبه‌هاي آن استفاده كردم و به دنبال خاطرات اصلي آن راويان رفتم. ویژگی‌های این شخصیت را در كتاب‌های «فرزند ايران و قرآن» و «شهيد منتظري به روايت اسناد ساواك» هم جست‌وجو کردم، هرچند كه به ريشه‌‌هاي فكري و خصوصيات فردي شهيد، نگاهي گذرا داشتند.

صفايي‌پور افزود: مخاطب رمان زندگي شهيد حجت‌الاسلام محمد منتظري نسل جوان جامعه‌اند و بخش مهمي كه به آن مي‌پردازم، توجه به شرايط روحي و فكري شهيد است كه براي او زندگي‌اي سرشار از شور و انرژي پديد آورد.

وي درباره اطلاعاتي كه سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس سپاه و بسيج براي نگارش اين رمان در اختيارش قرار داده است، گفت: پرونده‌اي كه آن‌ها در اختيارم قرار دادند، شامل اطلاعات كتاب «فرزند ايران و قرآن» بود و من به واسطه علاقه‌اي كه به زندگي شهيد پيدا كرده بودم، به دنبال اطلاعات دیگری چون اسناد ساواک رفتم و دريافتم كه ايشان ارتباطات گسترده‌اي با مبارزان اسلامي و بیشتر گروه‌های مبارز داشت و در تمامي خاطرات و اسناد رد فعالیت‌هایش مشخص است.

صفايي‌پور درباره جايگاه رمان مستند و تاريخي که خود مشغول نوشتن یکی از آن‌هاست، افزود: به صورت كلي عقيده دارم كه رمان اثري هنري است و به خلاقيت احتیاج دارد و مولف بايد با تمركز بر خلاقيت، تاريخ را دست‌مايه خود قرار دهد. در زمينه رمان‌های تاريخي، چندین اثر خواندم و احساس كردم كه اين مولفان در ‌آثار خود بيشتر به دنبال ثبت تاريخند.

وي درباره انتخاب عنوان كتابش گفت: وقتي خاطرات را خواندم، شهيد حجت‌الاسلام محمد منتظري را «غربيه‌اي آشنا» يافتم كه خيلي از افراد با وي ارتباط داشتند، اما او را نمي‌شناختند. اين عنوان كتاب نيست و فقط توصيفي است كه اكنون درباره اين شهيد در ذهنم نقش بسته است.

صفايي‌پور درباره ويژگي‌هایی كه از اين شهيد كشف كرده و قرار است در رمان خود به آن‌ها بپردازد، افزود: تفکرات شهيد محمد منتظري در عمل بسيار منحصر به فردند. مانند يك هنرمند كه داراي يافته‌ها‌ و رفتار خاصي است. در اين كتاب درباره رفتار شهيد قضاوت نمي‌شود. او با بسياري از نيرو‌هاي انقلاب روبه‌رو و انگيزه‌اش حفظ انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. كارهايی كه انجام مي‌داد شبيه شنا بر خلاف جريان رودخانه بودند و همين مساله داراي جنبه‌هاي دراماتيك و جذابي است.

وي به عنوان نمونه به ماجراي مراسم عقد شهيد اشاره كرد و گفت: وقتي مي‌خواستند خطبه عقد را بخوانند متوجه غيبت داماد شدند و فهميدند كه در زيرزمين خانه در حال پاك كردن اسلحه است. او با دمپایي بر سر سفر عقد مي‌آيد و مي‌گويد زودتر مراسم را به پايان برسانيد، زيرا هنوز اسلحه‌ام را جمع نكرده‌ام.

صفايي‌پور در پايان گفت: در مراحل اوليه نگارش رمان زندگي شهيد حجت‌الاسلام محمد منتظري هستم ‌و پس از اتمام، آن را براي چاپ به نشر فاتحان خواهم سپرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط