كيومرث اميري در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با انتقاد از حجم كم توليد كتاب از سوي ناشران شهرستاني به دلیل مشکل اقتصادی و نداشتن برنامهریزی مشخص برای حضور در نمایشگاه استانی کتاب، اظهار كرد: متاسفانه به دليل نداشتن ثبات و زمانبندي مشخص براي برگزاري نمايشگاههاي استاني كتاب، نميتوان براي رساندن كتابهاي خوب بومي به این نمايشگاه برنامهريزي كرد.
وي ادامه داد: نشر ماهیدشت به دليل حجم كم توليد كتاب و مشكلات ديگر، امسال در نمايشگاه استانی کتاب کرمانشاه شركت نكرد. یکی از دلایل غیبت در این نمایشگاه، نداشتن مركز پخش ثابت براي توزيع كتاب است. به نظر من، ابتدا بايد مشكلات كلي ناشران شهرستاني حل شود و سپس براي كتاب و نمايشگاه استاني برنامهريزي كرد.
اميري با بیان اینکه بهتر است حضور ناشران شهرستاني در نمايشگاههاي استاني كتاب تقويت شود تا آنان با حضور در كنار كتابفروشان بزرگ تهراني دچار سرخوردگي نشود، مشكل بزرگ بازار كتاب را فاصله بين ناشران و كتابفروشان دانست و اظهار كرد: ناشران شهرستاني با حجم كم كتابهاي توليدي در جریان نمايشگاه استاني، در غرفهاي كوچك حضور مییابند و مبلغ ناچیزی بن كتاب را از سوي مراجعان دریافت میکنند و به همین دلیل، در مقابل فروش بالای كتابفروشان بزرگ تهراني، دچار نااميدي ميشوند.
مدير انتشارات ماهيدشت گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با ارايه بنهاي خريد كتاب رايگان به ناشران شهرستاني يا كمك نقدي به آنان براي توليد كتابهاي پرفروش و مناسب براي حضور در نمايشگاه استاني كتاب و همچنین فراهم كردن تسهيلاتي براي حضور بهتر آنان در سال بعد، ميتواند ناشران بومي را تقويت كنند.
اميري نمايشگاه استاني كتاب را محلي براي درآمدزايي كتابفروشان بزرگ تهراني دانست و اظهار كرد: نمايشگاه استاني كتاب، جولانگاه كتابفروشان حرفهاي پایتخت است كه نسبت به ناشران شهرستانی سود بيشتری به جيب آنان ميرود؛ به عنوان مثال، دوره گذشته در يك غرفه 12 متري فقط 330 هزار ريال بن كتاب از مشتریان گرفتم اما غرفه روبهروي من كه متعلق به یک كتابفروش تهراني بود، هر روز 200 ميليون ريال بن کتاب تحويل میگرفت.
وي با انتقاد از ورود كتابهاي بازاري و بدون كيفيت كتابفروشان تهراني به نمایشگاههای استانی گفت: در مقابل ناشران استاني كه از نظر تعداد كتاب، غرفه، بن و مراجعهكننده در حد پایینی قرار دارند، كتابفروشان حرفهاي تهرانی با حضور در نمايشگاه استاني كه بايد فرصتي بزرگ براي رونق بازار كتاب ناشران بومي باشد، طی هفت روز سود سرشاري کسب میکنند.
مدير انتشارات ماهيدشت با بيان اينكه «وقتي نويسندگان بومي كتابهايشان را با هزينه شخصي چاپ ميكنند، ديگر منتظر نمايشگاه استاني براي ديدهشدن و عرضه مناسب کتاب نميمانند» اظهار كرد: سه هزار كتابخانه در سطح كشور وجود دارند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با خريد كتابهاي بومي در فرصتي مانند نمايشگاه استاني كتاب ميتواند تمام كتابخانههاي كشور را از وجود كتابهاي بومي استاني بهرهمند كنند.
اميري كه 20 سال است در حوزه نشر فعاليت ميكند، با بيان اينكه «در دوره گذشته نمايشگاه استاني كتاب كرمانشاه فقط يك ميليون ريال كتاب فروختم.» عنوان كرد: مشكل ناشران شهرستاني با توجه به قيمت بالاي كاغذ فقط با در نظر گرفتن سهميه كاغذ يارانهاي برای آنان حل ميشود.
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۱
نظر شما