دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۰
آنتولوژی شعر معاصر منتشر می‌شود

علی باباچاهی، شاعر و منتقد، آنتولوژی شعر معاصر را در کتابی با عنوان «گزاره‌های پیوست» (90 سال شعر فارسی) و همچنین مجموعه‌ای دو جلدی از همه اشعارش را در دست چاپ دارد.-

باباچاهی درباره کتاب‌های در دست انتشارش به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: یکی از این کتاب‌ها مجموعه دو جلدی از اشعارم است که از سوی نشر نگاه مراحل اداری و فنی انتشار را طی می‌کند. این دو مجلد که هر یک حجمی در حدود هزار صفحه دارند، تمامی سروده‌های من ‌را شامل می‌شود.

وی افزود: هرچند حجم چنین مجموعه‌هایی هیچ اهمیتی ندارد، اگر آن‌ها شعر به معنای واقعی کلمه نباشند و ارزشی نداشته باشند.

این شاعر درباره کتاب دیگرش توضیح داد: «گزاره‌های پیوست» نیز یک کار تحقیقی و پژوهشی و در حقیقت آنتولوژی شعر معاصر است، البته سعی کرده‌ام با آنتولوژی‌های موجود متفاوت باشد. بر همین اساس فصل‌بندی‌های کتاب به جریان‌های شعری معطوف است.

وی ادامه داد: بنابراین هر چند روند کار با نیما یوشیج آغاز می‌شود، اما ممکن است به یک شاعر جوان در میانه کتاب پرداخته شده باشد نه در پایان کتاب؛ چراکه این شاعر تحت تاثیر یک جریان شعری یا شاعر مشخصی بوده است.

باباچاهی به مقدمه کوتاه این کتاب اشاره و تصریح کرد: این کتاب برخلاف دیگر آثارم مقدمه ای کوتاه دارد و از رهگذر آن کلید فصل‌بندی‌ها را به خواننده ارایه کرده‌ام.

وی به کتاب «گزاره‌های منفرد» اشاره کرد و مقایسه‌ای میان آن کتاب با کتاب جدیدش داشت و گفت: کتاب سه جلدی «گزاره‌های منفرد» (بررسی انتقادی شعر امروز ایران) به‌طور کامل به نقد و تحلیل شعر و ارایه نمونه اشعار اختصاص داشت، اما «گزاره‌های پیوست» در حقیقت یک آنتولوژی است و فقط به گونه‌هایی از شعر افراد می‌پردازد، بی‌آن‌که با تحلیل همراه باشد.

این منتقد شعر ادامه داد: در حقیقت کتاب «گزاره‌های پیوست» مکمل آثاری است که در مجموعه سه جلدی «گزاره‌های منفرد» آمده است یا آثاری که در آن کتاب پرداخته نشده بودند.

وی بر این نکته که «گزاره‌های پیوست» متکی بر تاریخ شعر است و هر یک از محورهای آن یکی از جنبش‌های ادبی را در برگرفته است، تاکید کرد.

باباچاهی در پایان از چاپ دوم مجموعه شعر «عقل عذابم می‌دهد» از سوی نشر زاوش خبر داد و یادآور شد: به تازگی نیز یک لوح فشرده صوتی از سوی موسسه خوش‌بیان و با عنوان «اینطوری فکر می‌کند» (گزیده‌ای از شعرهای من با صدای خودم) و فیلم مستند «این قیافه مشکوک» درباره شعر و زندگی من ابه کارگردانی وحید علیزاده رزازی ارایه شده است.

علی باباچاهی متولد 20 آبان 1321 در بوشهر است. تاکنون 35 کتاب از این شاعر منتشر شده که 15 عنوان آن مجموعه شعرهایش را شامل می‌شود. او همچنین در حوزه نقد، تحلیل، پژوهش و ترجمه نیز آثاری دارد.

از مجموعه شعرهای باباچاهی می‌توان به دفترهای «در بی‌تکیه‌گاهی»، «جان و روشنایی‌های غمناک»، «از نسل آفتاب»، «آوای دریامردان»، «گزینه اشعار»، «منزل‌های دریا بی‌نشان است»، «نم‌نم بارانم»، «عقل عذابم می‌دهد»، «قیافه‌ام که خیلی مشکوک است»، «رفته‌ بودم به صید نهنگ»، «پیکاسو در آب‌های خلیج فارس» و «گل باران هزار روزه» اشاره کرد.

در زمینه نقد، بررسی و تحقیق نیز آثار او شامل مجموعه‌های چون «شروه‌سرایی در جنوب ایران»، «گزاره‌های منفرد سه جلدی»، «سه دهه شاعران حرفه‌ای»، «این بانگ دلاویز»، «تاریخ شفاهی ادبیات معاصر ایران»، «عاشقانه‌ترین‌ها» و «شعر امروز، زن امروز» می‌شوند.

این شاعر همچنین دو مجموعه شعر کودک با عنوان‌های «چه کسی در فقر را باز کرد» و «سوغات بهار» منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط