قصهگوی اسپانیایی با بیان اینکه قصهگویی هنری جهانی است، گفت: این هنر به بیان پیامهای مشترک میپردازد و پیامهایی مانند درد، زیبایی و زشتی را که در همه جای جهان معنای واحد دارند منتقل میکند._
وی با بیان اینکه نقش قصه و قصهگو بها دادن و احیای ارزشهاست تاکید کرد: هر چه در جوامع حساسیت بیشتری نسبت به حفظ ارزشها وجود داشته باشد، گرایش به قصه و قصهگویی بیشتر خودنمایی میکند و قصهها عمق و محتوا مییابند. به همین خاطر است که در ایران قصهگویی دارای جایگاه ویژهای است و قصهها حامل پیامیهای غنیتری هستند.
این قصهگوی مسلمان اسپانیایی به بیان نقش تربیتی قصهگویی پرداخت و بیان کرد: امروزه قصهگویی در بیمارستانها، زندانها و مراکز تربیتی دارای کارکردهای انکارناپذیر است و در جوامع غربی با حمایت دولتها اجرا میشود. همین نشان میدهد که جوامع پی به نقش تربیتی قصهگویی بردهاند و از آن بهره میبرند.
محمد حمو محمد از شبکه داستانگویی بینالمللی که اکثر قصهگویان کشورها عضو آن هستند یاد کرد و گفت: قصهگویان ایرانی هم از طریق نهادهای دولتی و غیر دولتی میتوانند به این شبکه بپیوندند.
وی که پیشتر یک بار دیگر برای شرکت در سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی رضوی به ایران سفر کرده بود، توان بالای قصهگویان ایرانی را ستود و ویژگی اصلی قصهگویی آنان را بیان قصههای پرمحتوا عنوان کرد.
قصهگوی اسپانیایی ضمن توصیف ویژگیهای قصهگو، تسلط بر دانش روانشناسی، آشنایی با فلسفه و آگاهی از علم جامعهشناسی را نیز از جمله ویژگیهای ضروری یک قصهگو دانست و افزود: قصهگویی هنری مبتنی بر فن است، هر چند قصه و ویژگیهای آن دارای اهمیت است، ولی این فرد قصهگوست که به قصه، جلوههای ماندگار و تاثیرگذار میبخشد و پیامها را به مردم انتقال میدهد، پس فرد قصهگو حایز اهمیت است و باید خود را به دانشهای لازم مجهز کند.
وی اضافه کرد: بدون شک قصه شنیدن از زبان فردی 15 ساله به میزان قصه شنیدن از زبان فردی 60 ساله کارایی ندارد و این جاست که نقش و ارزش تجربه هم به یاری دانش و هنر قصهگو میآید.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی 29 بهمن تا یکم اسفند در تبریز برگزار شد.
نظر شما