سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۷
حسينی: كتابخانه‌های كارآمد، مساجد را جذاب‌تر مي‌كند

سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در آيين بزرگداشت بيستمين سالروز تاسيس كانون‌‌هاي فرهنگي هنري مساجد كشور گفت: با به‌روز كردن كتاب‌ها در كتابخانه‌هاي مساجد كشور و بهره‌‌مندي افراد از كتاب‌هاي مفيد و جديد در فرصت‌‌هاي قبل و بعد از نماز‌‌ها، جذابيت و كشش اين مكان‌‌‌هاي مقدس را بيشتر كنيد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، همايش بزرگداشت بيستمين سالروز تاسيس كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد كشور عصر امروز( 15 اسفند ماه) در سالن همايش آدينه با حضور سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حجت‌الاسلام و المسلمين روح‌الله صاحبي، سرپرست دبيرخانه كانون‌‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان تهران و سيداحسان قاضي‌زاده، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران برگزار شد. 

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم عنوان كرد: اكنون هزار كتابخانه در كانون‌ فرهنگي هنري مساجد كشور وجود دارد كه بيش از نيمي از آن‌‌ها كتابخانه باز و بخشي از آن‌ها شامل كتابخانه‌هاي مخرن‌دار است. 

وي اظهار كرد: اگر مي‌خواهيم سرانه مطالعه در كشور افزايش يابد بايد از هر موقعيت و فرصتي بهره بگيرم و كتاب را در اختيار همگان قرار دهيم. به عنوان مثال، مدت كوتاه قبل و بعد از نماز بهترين فرصت است كه افراد بتوانند از قفسه‌هاي كتابخانه‌هاي مساجد، كتاب مفيد را بردارند و مطالعه كنند. 

حسيني ادامه داد: با وجود كتاب‌هاي به‌روز در قفسه كتابخانه‌هاي مساجد بايد كسي که وارد اين مكان مي‌شود هميشه بداند كه يك كتاب و محصول فرهنگي جديد در انتظارش است.

وي اظهار كرد: تجهيز و به‌روز كردن كتاب‌هاي كتابخانه‌هاي مساجد، كشش و جاذبه بيشتري براي اين مكان فراهم مي‌كند و بدانيد بيشترين اميدواري در فعاليت‌‌هاي فرهنگي و هنري كشور مربوط به اقدامات كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌كه تلاش كنيد با ارتباط با مردم، بدنه جامعه و خيران كانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد را تقويت كنيد، اظهار كرد: به طور حتم شما فقط به حمايت‌‌هاي دولتي، اجرايي و اداري بسنده نمي‌كنيد اما اين نكته را تاكيد مي‌كنم كه جوشش‌هاي مردمي در اداره اين كانون‌ها تاثير بيشتري خواهد داشت.

 حسيني ادامه داد: در كنار اين تاكيد و استفاده از منابع مختلف مالي براي اداره فعاليت‌هاي كانون فرهنگي هنري مساجد كشور، وزارت ارشاد هم تمام تلاش خود را در حمايت از برنامه‌هاي آموزشي و اردو‌‌ها و برنامه‌هاي متنوع ديگر اين كانون‌‌ها به كار خواهد بست.

وي اظهار كرد: 15 هزار كانون فرهنگي هنري در مساجد سراسر كشور وجود دارند كه هزار پايگاه آن در استان تهران است و تنها راه مقابله با هجمه‌‌هاي فرهنگي دشمنان، استفاده از ظرفيت‌هاي اين پايگاه مقدس است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌كه مسجد را پايگاه اصلي قرار داده‌ايم و فعاليت‌‌هاي ديگر را بر مدار مسجد ترسيم كرده‌ايم، اظهار كرد: زماني كه پيامبر وارد مدينه شدند و مسجدي را بنا كردند، مسجد، محور همه فعاليت‌‌ها شد.

 حسيني ادامه داد: درست است كه لفظ و واژه مسجد از سجده گرفته شده و سجده، عبادت محسوب مي‌شود و نهايت فروتني، خضوع و تواضع در برابر خداوند است اما مسجد به معناي عبادت خاص كه جايگاه نماز باشد معني نمي‌شود.

وي ادامه داد: نماز، عبادت به معني جايگاه خاص است كه مقام والايي دارد اما شخص پيامبر هم امور مهم را در مسجد انجام مي‌‌دادند و بسياري از تصميم‌گيري‌هاي مهم، مشورت‌ها، بسيج مردم و اعلام جنگ، پايگاه هميشگي‌اش مسجد بود. 

حسيني عنوان كرد: امروز اگر مي‌خواهيم از فرهنگ اصيل اسلامي خودمان صيانت كنيم راهي جز محور قرادادن مسجد نداريم و از ديرباز اين تفكر در شهر‌هاي اسلامي وجود داشت كه ابتدا مسجد تاسيس مي‌شد و پيرامون اين مكان آبادي شكل مي‌گرفت. در يك شهر اسلامي، محور مسجد است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي عنوان كرد: مسجد مركز افكار، انديشه‌ها، آموزش، مطالعه كتاب و همه فعاليت‌‌هاي مهم بوده و به تدريج مساجد را از موقعيت والاي آن تنزل دادند و اكنون در برخي  كشور‌هاي  اسلامي مشاهده مي‌شود كه ورود افراد زير 18 سال را به مسجد قدغن ‌كرده‌اند.

حسيني ادامه داد: فعالیت این مکان‌ها در بعضی کشورها صرفا با نماز‌ خواندن افراد پیر تمام مي‌شود و هيچ نشاط، فعاليت و شادابي در اين گونه مساجد ديده نمي‌شود. هنگامي كه مساجد فعال نباشند در جامعه نيز خبري از حركت‌هاي اسلامي و انقلابي وجود نخواهد داشت.

وي اظهار كرد: با پيروزي انقلاب امام خميني (ره) خون تازه‌اي به مساجد مي‌بخشند، از جمله در دوران جنگ كه با فعاليت مساجد آثار و بركاتش در ميدان‌هاي نبرد ديده مي‌‌شد. امروز هم بايد اين نگاه وجود داشته باشد و پيوند با اين مكان فراموش نشود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: حضور و دعوت نوجوانان و جوانان به مساجد را با جديت و پشتكار دنبال كنيد و حضور نسل‌هاي مختلف در مسجد و همراه بودن اقشار سني مختلف در اين مكان‌هاي مقدس بسيار تاثير گذار است.

وي عنوان كرد: جوانان و نوجوانان را علاقه‌مند به مسجد كنيد و با قرار گرفتن جوانان در مسير مسجد، راه هدايت مشخص مي‌شود و رفتار، آداب، سلوك و دوستان و مطالعات اين قشر تغيير مي‌كند.
 
حسيني اظهار كرد: گاهي انسان فراموش مي‌كند چه ظرفيت‌هايي در مسجد وجود دارد و انتظارات و توقعاتي از مسجد مورد نظر است.

وي اظهار كرد: در قرآن 27 بار واژه مسجد و مساجد به كار رفته است و غالبا مسجدالحرام و دوبار مسجد‌القصي نام برده شده است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌‌كه اگر گران‌ترين مسجد ساخته شود و بدون فعاليت بماند تاثيري نخواهد داشت، اظهار كرد: آبادي مسجد به حضور افراد، برنامه‌ها، كلاس، درس، بحث و قرآن‌خواني است. 

حسيني با اشاره به مسجد قبا به عنوان نخستين مسجد كه ساخته شده است، عنوان كرد: افرادي كه در مسجد هستند دوستدار پاكيزگي و حيات طيبه‌اند. مساجد در ايران بايد اين‌گونه باشند.

وي عنوان كرد: مسجد ضرار فقط مسجدي در زمان پيامبر نبود و نباید فکر کنیم که اكنون در جهان اسلام دیگر چنين چيزي نیست؛ متاسفانه اكنون هم در جهان اسلام، پايگاه‌هاي مذهبي، مساجد و حتي حوزه‌هاي علميه وجود دارند كه به نام اسلام عليه اين دين كار مي‌کنند. 

حسيني عنوان كرد: دشمنان مي‌دانند دشمني مستقيم با اسلام نتيجه نمي‌دهد اما به نام اسلام، ميان مسلمان تفرقه مي‌اندازند و به دنبال غافل شدن مسلمانان از دشمن اصلي هستند.

وي اظهار كرد: حضور جوانان در مساجد اين اطمينان بخشي را به وجود مي‌آورد كه اگر اين قشر آموزش‌هاي تخصصي ديدند و در هنر‌هاي گوناگون وارد شدند نگران ارايه محصول آن‌ها نخواهيم بود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي عنوان كرد: گارد سازي گسترده‌اي را از طريق تربيت جوانان مسجدي در كشور درست مي‌كنيم و مي‌دانيم كه محصول هنر اين گروه از جوانان شخصيت‌هاي اسلامي، مفاهيم و معارف ديني است.

در پايان اين مراسم از اطلس كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد رونمايي شد و همچنين مديران، كارمندان و كتابداران برتر كتابخانه‌هاي كانون فرهنگي هنري مساجد تهران تجليل شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط