یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۹
حق‌گویی، سودمندی و احترام به مخاطب سه ویژگی رسانه قرآنی است

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جشنواره سراسری جلوه‌های قرآنی در آیینه نشریات مکتوب و دیجیتال «آیات» گفت: بزرگترین نقص رسانه‌های امروز، نداشتن بخش اختصاصی قرآن کریم است و حق‌گویی، سودمندی و احترام به مخاطب سه ویژگی اثباتی برای یک رسانه قرآنی محسوب می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه دومین جشنواره سراسری جلوه‌های قرآنی در آیینه نشریات مکتوب و دیجیتال(آیات) گفت: رسانه برای این که به نقطه مطلوب خود نزدیک شود باید ویژگی‌های قرآنی یک رسانه و خبرگزاری قرآنی شایسته و کامل را داشته باشد؛ سه ویژگی اثباتی که شامل حق‌گویی، سودمندی و احترام به مخاطب است و دو ویژگی سلبی که دربرگیرنده احتراز از شایعه‌پراکنی و تجسس می‌شوند، از خصوصیات یک خبرگزاری و رسانه تخصصی قرآنی است. 

 حجت‌الاسلام محمدی عنوان کرد: بزرگترین نقص رسانه‌های امروز آن است که بخش مستقلی برای قرآن کریم ندارند. 

وی عنوان کرد: صدا و سیما و مطبوعات با پرداختن به  ویژگی‌های یک رسانه خوب قرآنی در حاشیه این جشنواره می‌توانند به عنوان یک موضوع تخصصی، این مبحث را دنبال کنند و ویژگی‌های یک رسانه خوب قرآنی را معرفی و بستر خوبی را با این بررسی رسانه‌ای ایجاد کنند. 

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی مانند رادیو قرآن، شبکه قرآن، رادیو معارف و سیمای قرآن، برنامه‌های قرآنی را پوشش می‌دهند اما این کافی نیست؛ تمام شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی باید بخش ویژه و جذاب برای قرآن ایجاد و فرهنگ قرآنی را ترویج کنند. 

محمدی ادامه داد: با تاسیس چند خبرگزاری قرآنی، رادیویی و تلویزیونی نباید گمان کرد که رسالت قرآن خود را ایفا کرده‌ایم و این نگاه، دیدگاهی دقیق و درست در نظام جمهوری اسلامی با محوریت حکومت عدل و قرآن نیست. 

وی اظهار کرد: نقشی که رسانه‌ها، مطبوعات و خبرگزاری‌ها می‌توانند ایفا کنند آن است که از ظرفیت‌های بزرگ رسانه خود در انتقال مفاهیم و آیات قرآنی استفاده کنند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر مقصد نهایی در فعالیت‌های قرآنی تمسک به قرآن کریم باشد و اگر مسیر رسیدن به این مقصد، انس با قرآن باشد تمام فعالیت‌های عمومی در بخش قرآنی از جمله حفظ، مفاهیم، تدبر و تفسیر قرآن با ابزاری به عنوان رسانه و بهره‌برداری مناسب از آن قابل تحقق است. 

وی اظهار کرد: برپایی چنین جشنواره‌هایی با هدف تجلیل از فعالان حوزه رسانه و صدا و تصویر قرآنی می‌تواند حرکت آغاز شده را در مسیر مناسب هدایت کند. اگر در ساحت رسانه بتوانیم موفق باشیم می‌توانیم به تمام اهداف قرآنی مورد نظر رهبری و شورای عالی انقلاب فرهنگی که در منشور توسعه فرهنگ قرآنی آمده است، تحقق ببخشیم.

اختتامیه دومین جشنواره سراسری جلوه‌های قرآنی در آیینه نشریات مکتوب و دیجیتال(آیات) شب گذشته 19 اسفند ماه در سالن همایش‌های مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی تهران با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احسان قاضی‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی، معاون طرح و برنامه‌ریزی دانشگاه تهران و بیژن نوباوه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این جشنواره از برترین مقاله، شعر ، داستان، اخبار، گزارش‌های مکتوب و رادیویی و همچنین تلویزیون تجلیل شد و رونمایی از «کتاب آرمان شهر اسلام از منظر قرآن» مجموعه‌ای پنج جلدی به کوشش حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی در راس یک گروه پژوهشی 20 نفره پایان‌بخش این مراسم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط