شصت و نهمین شماره کتاب ماه فلسفه ویژه خرداد 92 به سردبیری علی اوجبی با گشودن پرونده دکتر احمد بهشتی در باب مباحث فلسفی مانند آموزش فلسفه اسلامی، ملاصدرا در آینه زلال حکمت، بهشت حکمت، تبیینی از صنع و ابداع، سیری کوتاه در شرح نمط ششم اشارات و نگاهی بر تجرید منتشر شد.-
در این شماره از کتاب ماه فلسفه محمود هدایتافزا به نقد و بررسی اندیشههای صوفیانه در قالب «شرح نهایهالحکمه» داود صمدی آملی پرداخته است. تحویلینگری در حکمت متعالیه عنوان مقالهای به قلم عبدالله صلواتی در نقد کتاب «حکمت متعالیه» یحیی یثربی است. تاملی در علمالنفس فلسفی نوشته سیدمصطفی موسوی اعظم و «آب کوزه جمله از دریا بود» به قلم مهدی کمپانی زارع، دیگر نقدهای این شماره از کتاب ماه فلسفهاند.
پرونده مرلوپونتی، دیگر پرونده گشوده شده در کتاب ماه فلسفه خردادماه است. موریس مرلوپونتی یکی از مهمترین فیلسوفان قرن 20 فرانسه است.
درآمدی بر اندیشههای مرلوپونتی نوشته عاطفه سادات قریشی، فلسفه و معنای آن نزد مرلوپونتی به قلم وهاب مشهدیان، خطابههای مرلوپونتی؛ تلاشی در مسیر شناخت جهان ادراک و جهان علم توسط فاطمه محمد و نوشته محمد زارع شیرین کندی در باب اندیشههای فیلسوف بدن، مقالات مطرح شده در این پروندهاند.
همچنین رد پای پوریا گلشناس با جستاری در اصول اخلاقی از منظر کامو و عبدالله نصری با ارایه گزارشی از بازخوانی حیات علمی حکیم میرزا محمدتقی آملی در شماره 69 کتاب ماه فلسفه مشاهده میشوند.
در پیشخان این شماره کتابهایی به زبانهای فارسی، عربی و غربی به چشم میخورند. از آثاری که در این شماره خواندن آنها به مخاطبان توصیه شده است، میتوان به سخن ابن سینا و کلام بهمنیار، حکمت و حیرت، هستی و زبان، درآمدی بر فلسفه سیاسی به زبان فارسی و اطلسالفلسفه، اشکالیات منهج فیالفکرالفلسفیالعربی و التاویل عند فلاسفهالمسلمین به زبان عربی و همچنین راهنمای اخلاق فضیلت کیمبریج و فلسفه اختیار اشاره کرد.
کتاب ماه فلسفه به عنوان ماهنامه تخصصی در حوزه اطلاعرسانی، بررسی و نقد آثار فلسفی است که با هدف رونق بازار نقد، بالا بردن سطح کیفی کتابهای فلسفی، پیشبرد فرهنگ کتابخوانی و ایجاد پیوند خلاق میان ناشران، پدیدآورندگان و خوانندگان حوزه فلسفه منتشر میشود.
نظر شما