به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، لوسیوس سنکا فیلسوف رواقی، سیاستمدار، نمایشنامهنویس، معلم و مشاور نرون، امپراتور خونخوار روم بود و به اجبار او نیز دست به خودکشی زد.
از سنکا 9 تراژدی با نامهای «هرکول دیوانه»، «زنان تراخیس»، «زنان فنیقی»، «مدهآ»، «فدرا»، «اویدیپوس»، «توئستس»، «آگاممنون» و «هرکول در اوتا».
روایت سنکا از «اویدیپوس» نیز مانند دیگر تراژدیهای یونان و روم باستان پنج پرده دارد. شخصیتهای این تراژدی به جز گروه همسرایان عبارتند از «اویدیپوس» پادشاه تبس، «یوکاستا» همسر او، «کرئون» برادر یوکاستا، «تیرسیاس» پیشگوی نابینا، «مانتو» دختر تیرسیاس، «پیرمرد کورنتی»، «فورباس» چوپان و یک نفر پیک.
این نمایشنامه مقدمهای از سنکا پژوهان دانشگاه آکسفورد درباره زندگینامه و آثار دراماتیک سنکا و حوادث امپراتوری روم در زمان حیات این فیلسوف و همچنین جستاری پیرامون فلسفه رواقی و تاثیر سنکا بر نویسندگان بعد از خود دارد.
اسلامیه در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است: «پیش از ترجمه این کتاب هیچ یک از نمایشنامههای سنکا را نخوانده بودم و از او همین اندازه میدانستم که فیلسوفی رواقی مشرب بوده و نمایشنامههایی درباره آگاممنون، فایدرا... و اویدیپوس نوشته است؛ و چون اویدیپوس به روایت سوفوکلس را خوانده بودم فکر میکردم نیازی به خواندن سنکا ندارم و حتی وقتی خانم ثمینی به اصرار مرا به ترجمه آن تشویق کرد، ابتدا نپذیرفتم، اما چون متن نمایشنامه را به همراه مقدمه مترجم انگلیسیاش، توسط مریم دادخواه و مهدی میرمحمدی برایم فرستاد، بیدرنگ آن را خواندم و شیفتهاش شدم.»
نمایشنامه «ایدیپوس» اثر سنکا و ترجمه مصطفی اسلامیه با شمارگان هزار نسخه، 118 صفحه و بهای چهار هزار تومان از سوی نشر قطره روانه کتابفروشیها شده است.
این نمایشنامه دهمین جلد از مجموعه «جاماندهها»ی نشر قطره است که با نظارت نغمه ثمینی منتشر میشود.
از این مجموعه پیشتر آثاری چون «تارتوف» اثر مولیر، «توراندت» اثر کارلو گوتزی، «یک نوکر و دو ارباب» اثر کارلو گولدونی، «پابرهنه در آتن» اثر مکسول آندرسن، «بافندگان» اثر گرهارت هاپتمن، «پوست کلفتها» اثر ژرژ کورتلین و «نیکومد» اثر پیر کورنی منتشر شدهاند.
دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۱
نظر شما