معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه پنجمین همایش سراسری مدیران موسسات قرآنی کشور بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی که نظامی مردمی است، اصلیترین فعالیتهایش دینی و مردمی است. بنابراین، تاسیس نهادها، مراکز و موسسات مردمی ـ دینی و قرآنی مهمترین راهبرد این نظام است و فعالیت قرآنی مردم، پشتیبان عقبه استراتژیک نظام به شمار میآید.-
حجتالاسلام والمسلمین محمدی در ابتدای این مراسم هدف از برگزاری اینگونه همایشها را یافتن سلسله مباحث و گفتوگوهای راهگشا برای آینده قرآنی کشور و ترسیم یک چشمانداز مناسب برای حرکت مطلوب در راستای تحقق آرمانشهر قرآنی عنوان کرد.
وی افزود: حیات طیبه که شعار نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم است، مدخل اساسی و بلامنازع ورود به مدینه فاضله یا آرمانشهر اسلامی است. در فرمایشات مقام معظم رهبری، تحقق تمدن مطلوب قرآنی تصویر شده است و این ممکن نمیشود مگر با توسعه فرهنگ قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی هم تنها با تحقق یافتن سبک زندگی قرآنی امکانپذیر است.
رییس نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، این نمایشگاه را نمادی از آرمانشهر قرآنی دانست و گفت: قرآن مجید در نظام جمهوری اسلامی مقدس و مورد تکریم است ولی برای تحقق آرمانهای قرآنی و انس مردم با قرآن کریم تلاشها از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز با شدت ناکافی و ناقص همراه بوده است. حرکت پرتلاش در این زمینه از دولت نهم کلید خورد و امیدها را در دلهای زنده کرد و به یقین این حرکت، شتابندهتر در دولتهای آینده ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه برای دولت در تحقق توسعه فرهنگ قرآنی چهار نقش کلیدی را برشمرد و اظهار کرد: سیاستگذاری، هماهنگی، تسهیل و نظارت چهار وظیفه و نقشیاند که دولت در پیشبرد اهداف قرآنی موجه و مکلف به انجام آنها است. دولت برای تحقق اهداف توسعه قرآنی از طریق توسعه آموزشی عمومی، توسعه فرهنگ تبلیغ و ترویج و توسعه آموزش و پژوهش اقدامات موثری را انجام داده است که توسعه نظاممند این محور به توسعه فرهنگ قرآنی منتهی میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی در پایان یادآور شد: ما باید در راه رسیدن به توسعه قرآنی و حیات طیبه در تمام زمینههای قرآنی و ابعاد آن اهتمام ویژه داشته باشیم. تنها پرداختن به یک موضوع خاص راهگشا نیست. به عنوان مثال، هدف از حفظ قرآن کریم انس با قرآن است و تربیت حافظان قرآن کریم به تنهایی کافی نیست، زیرا حفظ قرآن تنها یکی از معبرهای عبور برای رسیدن به نقطه انس با قرآن و توسعه فرهنگ قرآنی است. تنها از طریق توسعه معارف، ایمان و رفتار قرآنی است که میتوان به توسعه فرهنگ قرآنی امیدوار شد.
در بخش دیگر این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس اقامه نماز، عنوان کرد: از آنجا که قرآن کلام خدا و صاحب آن خداوند است، کارها و نیاتش هم باید خدایی باشد. نخستین قدم در انجام کار قرآنی، نیت درست و اخلاص در نیت و عمل است.
رییس اقامه نماز ادامه داد: انتقال تجربه به یکدیگر، انجام کار گروهی، برگزار کردن جلسات قرآنی، کوتاه کردن زمان جلسات، به کار بردن روایات و احادیث بهروز و کارآمد، انجام عمل صالح، رقابتی نکردن جلسات، برگزاری جلسات در مسجد، به کار بردن تفسیرهای بهروز و نمونه از قرآن و مخاطبشناسی، از دیگر اقدامات و اعمال مهمی است که مدیران و مسوولان قرآنی در کشور برای تاثیرگذاری بیشتر فعالیتشان باید به آنها پایبند باشند.
بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ساعت 17 امروز(15 تیرماه) آغاز به کار میکند و به مدت یک ماه در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برپاست. این نمایشگاه از ساعت 17 تا 24 دایر است.
نظر شما