دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۴
جهانگیریان: از تشریفاتی برپا کردن روز ملی ادبیات کودک حذر کنیم

عباس جهانگیریان، نویسنده و نمایشنامه‌نویس کودک و نوجوان که معتقد است برای انتخاب روز ملی ادبیات کودک و نوجوان نام‌های تاثیرگذارتری در ادبیات کودک و نوجوان وجود دارد، سالمرگ آذریزدی را بهانه خوبی برای این این نامگذاری ندانست و گفت: خوب نیست گرایش ما ایرانی‌ها به مرگ بیش از شادی و تولد باشد، ولی باید از تشریفاتی برگزار کردن این روز برحذر بود و نتایج آن را بعد از برپایی این رویداد در روند کاری ناشران و نویسندگان این حوزه سنجید.-

جهانگیریان درباره روز ملی ادبیات کودک و نوجوان به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: انتخاب چنین روزی در تقویم می‌تواند بر ادبیات کودک و نوجوان تاثیرگذار باشد، اما به شرطی که این روز به صورت تشریفاتی و تنها برای رفع تکلیف برگزار نشود. 

وی افزود: برای تاثیرگذاری بیشتر این روز، باید تمامی جامعه درگیر موضوع آن شوند و نقش رسانه‌ها بسیار حایز اهمیت است. اگر تنها بخشی از جامعه درگیر این روز باشند، نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد.

نویسنده کتاب «وقتی جنگ تمام شد، بیدارم کن» اظهار کرد: این روز فرصتی است تا به مولفان و دست‌اندرکاران حوزه نشر کودک و نوجوان توجه شود و راه حل‌هایی برای هموار کردن راه ناشران کتاب کودک و نوجوان بیندیشند. باید در این روز اندیشمندان و کارشناسان حوزه ادبیات کودک و نوجوان ببینند دولت چگونه می‌تواند به ادبیات کودک و نوجوان کمک کند و در جهت بهبود آن قدم بردارد.

جها‌نگیریان گفت: پس از برگزاری این روز، با توجه به بازتابی که از سوی رسانه‌ها منتشر می‌شود، می‌توان به این پاسخ رسید که تا چه حد موانع کاری نویسندگان و ناشران کودک و نوجوان از میان برداشته شده است. 

این نویسنده با بیان که ما ایرانی‌ها نسبت به مرگ گرایش بیشتری داریم، درباره انتخاب روز درگذشت مهدی آذریزدی به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان، افزود: این مساله در طول زمان ثابت شده که گرایش ایرانی‌ها به مرگ بیش از شادی و تولد است! من انتخاب زادروز این نویسنده را به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان بیشتر می‌پسندم. 

وی درباره انتخاب روز درگذشت مهدی آذریزدی به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان،‌ یادآور شد: مهدی آذر یزدی از  نویسندگانی است که در زمینه بازنویسی آثار گذشتگان بسیار خوب عمل می‌کرد و نقش او در نهضت کتابخوان شدن کودکان و نوجوانان آن دوران غیر قابل انکار است، اما برای انتخاب چنین روزی نام‌های تاثیرگذارتری نیز در ادبیات کودک و نوجوان وجود داشتند.

جهانگیریان ادامه داد: هنگامی که ما یک روز را با نام یکی از فعالان آن حوزه نام‌گذاری می‌کنیم، به صورت معمول باید بزرگترین و تاثیرگذارترین شخص در آن حوزه را برگزینیم. در حوزه شعر، روزی تحت عنوان روز شعر همزمان با سالروز درگذشت شهریار نام‌گذاری شده؛ در حالی که ما شاعرانی همچون حافظ و سعدی داریم. در ادبیات کودک و نوجوان نیز بزرگان دیگری نیز حضور داشتند که می‌شد زادروز و یا سالروز درگذشت آن‌ها را به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان انتخاب کرد.

وی در پایان گفت: به هر حال امیدوارم این روز فرصتی برای طرح مشکلات عرصه ادبیات کودک و نوجوان و گرامیداشت فعالان این عرصه باشد.

در تقویم کشورمان 18 تیرماه همزمان با سالروز درگذشت مهدی آذریزدی، روز ملی ادبیات کودک و نوجوان نام گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط