جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
انتشار مبانی نظری و عملی عرفان و طریقت صفویه

کتاب «عرفان ثقلین؛ مبانی نظری و عملی عرفان و طریقت صفویه» تالیف سید‌سلمان صفوی، عرفان اسلامی و طریقت صفویه را با روش عینی و علمی با رجوع به اسناد و مدارک موجود تبیین می‌کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب دارای چهار بخش شامل افتتاحیه، مقدمه، فصل‌های سه‌گانه و بخش تصاویر و نمایه‌ها و منابع است. افتتاحیه کتاب به سخنرانی علمی، دقیق و متین مقام معظم رهبری که بهترین سخنرانی در معرفی شخصیت شیخ صفی است، اختصاص دارد. مقدمه کتاب هم به بیان سخنان پروفسور سید‌حسین نصر، مهمترین اسلام‌شناس در غرب، درباره عرفان ثقلین و اهمیت احیای طریقت ثقلین اختصاص یافته است.

سه فصل این کتاب، این حقیقت بنیادین را آشکار می‌کنند که تصوف و عرفان اصیل بر خلاف نظر برخی از صوفی‌نمایان بر پایه شرع مطهر استوار است و طریقت واقعی شامل هر سه عامل شریعت، طریقت و حقیقت می‌شود.

فصل نخست کتاب، به کلیات عرفان عملی و نظری می‌پردازد. عرفان و معرفت عرفانی، عرفان نظری و عرفان عملی، شریعت و طریقت و حقیقت، حقیقت سلوک و نیت سلوک، مباحث محوری این فصل از کتاب به شمار می‌آیند.

در فصل دوم مبانی عرفان نظری طریقت صفویه مطرح می‌شوند. در این فصل مباحثی نظیر الله در قرآن کریم، صفات مفرد و ترکیبی خداوند، رابطه خداوند با جهان، رابطه خداوند با انسان، توحید، توحید مولی‌الموحدین امام علی (ع)، اسم قرآن کریم، اسامی و اوصاف قرآن کریم، علوم قرآنی، هدف غایی تنزیل قرآن کریم و اخلاق محمدی به مخاطب عرضه شده‌اند.

فصل سوم کتاب به مبانی عرفان عملی طریقت صفویه اختصاص دارد. سیر و سلوک معنوی، فقر سلوکی، ارکان اربعه، اذکار، شرح خطبه 20 نهج‌البلاغه کشف و کرامات، تواضع، عشق، قناعت، انفاق و مقامات سلوک بحث‌های محوری این فصل کتاب‌اند.

این کتاب نه تنها بهترین راهنما برای درک تعالیم طریقت صفویه است، بلکه چراغ پرنوری است که راه درک عرفان شیعی را روشن می‌کند.

نخستین چاپ کتاب «عرفان ثقلین؛ مبانی نظری و عملی عرفان و طریقت صفویه» در 338 صفحه از سوی آکادمی مطالعات ایرانی لندن به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط