وی در ادامه با بیان اینکه اهالی قلم، چاپ و نشر از اینکه در خدمت فرهنگ، علم و دانشاند، باید به خود ببالند، گفت: فعالیت این قشر از جامعه به دلیل فراهم کردن زمینههای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار ارزشمند است.
حسینی افزود: کتاب بوستان معرفت، خورشید بیغروب و پیوند میان گذشته و حال است. کتاب قلهبام معرفت، دوست ماندگار و زنجیره آگاهی به شمار میآید. هر اندازه درباره اهمیت کتاب بگوییم، نمیتوانیم عظمت آن را بیان کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیتها و تلاشهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در سالهای اخیر گفت: این معاونت همواره در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی گام برداشته است؛ چرا که معتقدیم هر اندازه تولید کتاب و توسعه نشر صورت پذیرد، جامعه به سوی آگاهی و توسعهیافتگی میرود.
وی اظهار کرد: در دولت دهم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیتهای بیشماری با هدف رشد و پویایی جامعه صورت گرفته که از آن میان میتوان به تشکیل کارگروه فرهنگ و هنر در همه استانها اشاره کرد. این موضوع باعث ایجاد جهش در فعالیتهای فرهنگی شد.
حسینی توضیح داد: با وجود همه کمبودها و محدودیتها تلاش کردیم همه برنامههای فرهنگی مانند نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاههای کتاب استانهای سراسر کشور و هفتههای فرهنگی برگزار شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دستاورد دیگر این وزارتخانه در دولت دهم گفت: مقدمات استفاده از صندوق توسعه ملی کشور فراهم شده است. این صندوق پشتوانه محکم بخش خصوصی در حوزههای مختلف بهویژه چاپ و نشر محسوب میشود.
وی ادامه داد: تهیه لایحه مالکیت معنوی از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در دولت دهم به شمار میآید. این موضوع در کمیسیون لوایح دولت پیگیری و نظرات نهادها و دستگاههای مختلف اِعمال شد که امیدواریم در روزهای پایانی دولت دهم، نتیجه نهایی اخذ و به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.
حسینی با بیان اینکه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همت اداره کتاب این وزارتخانه میکوشند هر چه زودتر تکلیف کتابهای بلاتکلیف را تعیین کنند، گفت: در این راستا کتابهایی را که روزانه واصل میشوند، به سرعت در فرآیند بررسی قرار میگیرند و تکلیف آنها مشخص میشود. البته تحقق این امر همکاری ناشران و نویسندگان را میطلبد.
علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: برگزاری جشنوارههای مختلف مانند جلال آلاحمد، پروین اعتصامی، کتاب سال، کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، گام اول، نقد کتاب، کتاب فصل و نوقلمان همچنین برپایی آیینهای تجلیل از مفاخر و اندیشمندان فرهنگ و هنر از جمله دستاوردهای وزارت ارشاد در چهار سال گذشته بهویژه در سال 1391 به شمار میآیند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در طول چهار سال اخیر بهویژه در سالهای 1390 و 1391 میتوان به اعطای درجه هنری به بیش از 90 نفر از شعرا و نویسندگان، برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و نمایشگاههای کتاب در استانهای سراسر کشور اشاره کرد.
اسماعیلی توضیح داد: برگزاری جشن دویستمین سالگرد ورود صنعت چاپ به ایران، شرکت در نمایشگاههای بین المللی کتاب، چاپ و انتشار 69 هزار عنوان کتاب در سال 1390 و 64 هزار عنوان کتاب در سال 1391 از دیگر فعالیتهای وزارت ارشاد به شمار میآیند.
وی عنوان کرد: تمامی فعالیتهای نامبرده با همکاری و همت مراکزی مانند اتحادیه ناشران و کتابفروشان، شرکت تعاونی ناشران قم، انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان، مجمع ناشران اسلامی، اتحادیه چاپخانهداران تهران، تعاونی لیتوگرافان، تعاونی چاپخانهداران تهران، انجمن بانوان صنعت چاپ، موسسه خانه کتاب و موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران انجام شده است که توانستیم با همدلی این عزیزان و حمایتهای مستمر مقام عالی وزارت ارشاد، به وظایف خود در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد عمل کنیم و بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی را محقق سازیم.
در این مراسم اتحادیه ناشران قم، اتحادیه چاپخانهداران مشهد و اتحادیه صحافان و لیتوگرافان از سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پاس زحماتی که در طول چهار سال اخیر متحمل شد، با اهدای هدایایی قدردانی کردند.
نظر شما