مولفان در این اثر توضیح دادهاند که پذیرفته شدن چین در سازمان تجارت جهانی در سال 2001 بخشی از تلاش عمده این کشور برای سازماندهی مجدد چارچوب مالی و صنعتی خود بود.
کاوش اقتصاد سیاسی مدرن چین از درون نظام یکی دیگر از اهداف نگارش کتاب «سرمایهداری سرخ؛ پایههای مالی لرزان در رشد بیسابقه چین» است.
«نگاهی به گذشته سیاست اصلاحات و آزادسازی»، «دژ نظام بانکی چین»، «دژ نامستحکم»، «بازار اوراق قرضه انحصاری چین»، «کشمکش بر سر بازارهای اوراق قرضه چین»، «تامین مالی غرب، اصلاحات شرکتهای دولتی و بازار سهام چین»، «تیم ملی چین و دولت چین» و «شهر ممنوعه» عناوین بخشهای مختلف این اثر را تشکیل میدهد.
مولفان این اثر موضوعاتی «ادامه یافتن پساندازهای بالای مردم چین در نزد بانکهای بزرگ دولتی چین»، «نرخهای بهره دستوری، واحد پول غیرقابل مبادله و ادامه کنترل سرمایه» و «اطمینان طبقه متوسط در حال رشد به توانایی حزب در تقویت رشد سریع کشور» را مناسبات کلیدی پشتوانه اقتصاد سیاسی کنونی چین برشمردهاند.
«در چین بازارهای سهام و املاک به خروجیهای تحت کنترل جهت سرمایه مازادی تبدیل شدهاند که به دنبال نرخ بازگشت واقعی است و این سرمایه در اغلب موارد توسط سازمانهای دولتی کنترل میشود. سهام و املاک تنها حوزههایی هستند که در چین علیرغم دخالتهای فراوان دولتی قادرند نرخهای بازگشت بیش از تورم ایجاد کنند.» این جملات برگرفته از کتاب «سرمایهداری سرخ؛ پایههای مالی لرزان در رشد بیسابقه چین» است.
چاپ نخست کتاب «سرمایهداری سرخ؛ پایههای مالی لرزان در رشد بیسابقه چین» اثر «کارل ای. والتر» و «فریزر جی. تی. هاوی» با شمارگان دو هزار نسخه، 304 صفحه و به بهای 11 هزار تومان از سوی انتشارات ایران راهی بازار نشر شده است.
نظر شما