یکشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۲
امکان دسترسی به تالار و مخزن ویژه منابع سازمان ملل در کتابخانه ملی

اسحاق صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره انتقال منابع کتابخانه سازمان ملل به این سازمان گفت: کتابخانه سازمان ملل متحد به همراه پژوهش هایی درباره ایران و منطقه اواخر سال 2012 به این سازمان منتقل شده است.-

صلاحی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: کلیه پژوهش های انجام شده درباره ایران و منطقه خاورمیانه در اختیار نماینده UN یا سازمان ملل در ایران بوده که به کتابخانه ملی منتقل شده است همچنين کتابخانه این مجموعه علاوه بر این منابع در اختیار این سازمان قرار گرفت.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این که این منابع در کتابخانه ملی در فضای مخصوصی نگهداری می‌شوند، عنوان کرد: تمام منابع دریافتی از سازمان ملل و کتابخانه این مجموعه اکنون در فضای ویژه‌ای نگهداری می‌شود و همچنین تمام پروژه‌هایی که در آینده درباره ایران انجام می‌شود به کتابخانه ملی منتقل خواهد شد.

صلاحی بابیان این که اکنون فضای مخصوصی برای نگهداری منابع و کتابخانه سازمان ملل در کتابخانه ملی داریم، گفت: محققان و پژوهشگران و کسانی که در این حوزه نیاز به تحقیق و منابع دارند می‌توانند از تالار و مخزن ویژه منابع سازمان ملل موجود در این سازمان استفاده کنند.

اسناد و قطعنامه‌های سازمان ملل در آرشیو ملی وزارت امور خارجه است
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره اسناد و قطعنامه‌هایی  مانند قطعنامه 598  که در این مجموعه بوده، عنوان کرد: قطعنامه‌ها برای وزارت امور خارجه است و اکنون در آرشیو سازمان اسناد وزارت امور خارجه نگهداری می‌شود.

صلاحی درباره این‌که «آیا اسناد موجود در سازمان ملل كه به کتابخانه ملی منتقل شده، کتاب می‌شود؟» گفت: طبق قانون هر سندی که قدمتی بیش از 40 سال پیدا کنند باید يك آن نسخه در اختیار آرشیو ملی سازمان قرار بگيرد

وی با بیان این‌که فرض  بر این است که اگر این اسناد مورد نیاز دستگاهی هست، آن سازمان می تواند طبق مصوبه شورای عالی اسناد آن را در اختیار داشته باشد، عنوان کرد: پرونده هایی که هنوز باز است و مدت 40 سال از قدمت آن ها می‌گذرد می تواند با مجوز این شورا در كتابخانه نگهداری شود.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تاکید بر این‌که اگر سازمانی  زمانی به این اسناد نیاز داشته باشد، باید نسخه دیجیتال آن را تهیه کند، اظهار کرد: دستگاه هایی که ممکن است روزی به این اسناد احتیاج پیدا کنند باید نسخه دیجیتالی آن را تهیه کنند و اصل و فیزیک آن را در اختیار آرشیو ملی قرار دهد تا از این اسناد صیانت شود.

صلاحی با اشاره به این‌که اسناد با قدمتی پایین‌تر از 40 سال برای انتقال به سازمان آرشیو ملی شامل قانونی دیگر می‌شوند، گفت: اسناد با قدمتی پایین تر از 40 سال قانون‌های متفاوتی برای ارسال به این سازمان دارند. برخی از این اسناد بعد از پنج سال، دسته‌ای دیگر بعد از 10 سال و برخی بعد از گذشت 15 سال باید به این سازمان منتقل شوند اما نباید اسنادي با قدمت بیش از 40 سال در آرشیو سازمان‌ها نگهداری شوند.

وی با اشاره به انتشار کتابی سندی تحت عنوان «روابط ایران و یونسکو» گفـت: کتاب روابط «ایران و یونسکو» شامل هزار سند است که تاکنون دو جلد آن منتشر شده و جلد سوم آن در دست انتشار است. 

کتابخانه مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد مجموعه ای تخصصی به زبان انگلیسی شامل انتشارات سازمان ملل متحد و کارگزاری‌های تخصصی آن است. بیش از 30 هزار سند از ارکان شش گانه اصلی ملل متحد شامل مجمع عمومی شورای امنیت، اقتصادی، اجتماعی، قیومیت، دیوان بین المللی دادگستری و دبیر خانه  ملل متحد از جمله قطعنامه‌ها، کنوانسیون‌ها، گزارش‌ها، نامه‌ها که جزو اسناد رسمی و غیر رسمی هستند و بیش از هشت هزار جلد کتاب و گزارش از بخش‌های مختلف ملل متحد و کارگزاری‌های تخصصی آن در این مجموعه موجود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط