به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، زینب باقرینژاد، دانشجوی دکترای حقوق کیفری و جرمشناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در کتاب خود کوشیده با بررسی قوانین و مقررات شکلی و ماهوی داخلی و نگاهی به مقررات بینالمللی، جنبههای مختلف حمایت از شهود و بزهدیدگان در فرایند عدالت کیفری و مسایل ناشی از آن را مورد پژوهش قرار دهد.
«حمایت از شهود» در دو بخش کلی با عنوان رویکرد نظری در حمایت از شهود و رویکرد عملی در حمایت از شهود به مباحثی مانند اهمیت شهادت، جنسیت شاهد، جرایم جنسی، مبانی و علل حمایت از شهود، دسترسی به دادرسی منصفانه و اجرای عدالت، پرداخت خسارت به شاهد در صورت ادعای ضرر و زیان، جرمانگاری توهین به شاهد، مصونیت شاهد و اخذ ضمانت احتیاطی، تالیف است.
اقدامهای اتخاذ شده در مقام حمایت از شهود در سطح ملی و بینالمللی که در این اثر بررسی شدهاند در واقع از یک سو در پی تضمین کرامت انسانی افراد هستند و از سوی دیگر تضمین جریان عادی فرایند عدالت کیفری از گذر تضمین استقلال قضات و تامین امنیت شهروندانی را دنبال میکنند که برای مبارزه با مولفههای ناامنی مشارکت میکنند.
به اعتقاد دکتر علیحسین نجفیابرندآبادی که نگارش دیباچه این اثر را عهدهدار بوده است، این کتاب بیتردید میتواند در اصلاحات قانون آیین دادرسی کیفری از طریق اختصاص یک فصل به ساز و کارهای اعطای حمایت و کمک به قربانیان و شاهدان جرم، مردم و نیز تغییرات آتی قانون تعزیرات(1357) با اختصاص یک فصل به «جرایم علیه عدالت قضایی» موثر واقع شود.
نخستین چاپ کتاب «حمایت از شهود(در حقوق ایران، فرانسه و اسناد بینالمللی)» را انتشارات خرسندی به تازگی با شمارگان هزار نسخه در 144 صفحه، به بهای هفت هزار تومان روانه بازار کتابهای حقوقی و دانشگاه کرده است.
شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۷
نظر شما