سه‌شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۰
انتشار کتابی در نقد آثار ابراهیم گلستان و جلال آل‌احمد

کتاب مجموعه مقالات «نشانه‌شناسی و نقد ادبیات داستانی معاصر» با عنوان دوم «بررسی و نقد آثار ابراهیم گلستان و جلال آل احمد» با گردآوری و ویراستاری لیلا صادقی، نویسنده، منتقد و مترجم ادبی، منتشر می‌شود. حمیدرضا شعیری، لیلا صادقی، مرضیه اطهاری، فرزانه کریمیان و امیرعلی نجومیان از نویسندگان مقالات این کتاب هستند.-

صادقی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب «نشانه‌شناسی و نقد ادبیات داستانی معاصر» نتیجه برگزاری نشست‌های تخصصی درباره نقد آثار جلال آل احمد و ابراهیم گلستان است که در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. این کتاب حاوی 12 مقاله است که در دو بخش ارایه شده که بخش نخست این کتاب مقالاتی درباره ابراهیم گلستان و بخش دوم دربرگیرنده مقالاتی درباره جلال آل احمد است. 

وی افزود: در این مقالات هم داستان‌ها و هم رمان‌های این دو نویسنده بررسی و تحلیل شده و همچنین سبک کلی ادبیات داستانی در زمان فعالیت حرفه‌ای این دو نویسنده در پیش از انقلاب را عیان می‌کند. 

صادقی درباره نویسندگان این مقالات گفت: نویسندگان مقالات نقد و بررسی آثار ابراهیم گلستان؛ امیرعلی نجومیان، لیلا صادقی، فرزانه شیررضا، مرتضی بابک‌معین، الهام میاحی و نویسندگان مقالات نقد و بررسی آثار جلال آل احمد، دکتر حمیدرضا شعیری، مرضیه اطهاری، صادق رشیدی، مصطفی عابدینی فرد، علی عباسی و دکتر فرزانه کریمیان از نویسندگان مطالب این مجموعه هستند.

این مترجم در ادامه به رویکرد مدنظر نویسندگان در نگارش این مقالات اشاره کرد و گفت: عنوان کتاب «نشانه‌شناسی و نقد ادبیات داستانی معاصر» است، اما دو مقاله غیر مرتبط با این رویکرد نیز به دلیل دیدگاه تازه‌ نویسندگانشان در این کتاب منتشر شده است. یکی از این مقالات که تحلیلی بر «سنگی بر گوری» جلال است، به قلم مصطفی عابدینی‌فرد، دانشجوی ایرانی دانشگاه آلبرتای کانادا با دیدگاه «مردانگی پژوهی» نوشته شده که دیدگاهی کمابیش جدید است. 

این منتقد در ادامه اظهار کرد: نشانه‌شناسی مکتب یکدستی نیست و انواع دیدگاه‌ها و رویکردها در آن وجود دارد. یکی از ویژگی‌های این کتاب نیز در انواع رویکردهای مختلف نویسندگان است به قسمی که از رویکرد نشانه‌شناسی اروپایی تا رویکردهای نشانه‌شناسی مورد تاکید آنگلوساکسون‌ها، در نگارش مقالات این کتاب استفاده شده است. 

صادقی در پایان گفت: این کتاب مهر ماه امسال از سوی انتشارات سخن منتشر می‌شود. همچنین این مجموعه جلد دومی نیز خواهد داشت که شامل مقالاتی درباره نقد و بررسی آثار سیمین دانشور و صادق چوبک است. 

لیلا صادقی، نویسنده، مترجم و شاعر، این روزها در مقطع دکترای زبان‌شناسی در دانشگاه تهران تحصیل می‌کند. 

مجموعه داستان‌های «ضمیر چهارم شخص مفرد»، «وقتم کن که بگذرم» و «اگه اون لیلا ست، پس من کی‌ام؟» مجموعه شعر «از غلط‌های نحوی معذورم» و ترجمه‌های «در جستجوی نشانه‌ها: نشانه شناسی، ادبیات، واسازی» اثر جاناتان کالر، (مشترک با تینا امراللهی) و ترجمه مشترک مجموعه مقالات «استعاره و مجاز با رویکرد شناختی» به همراه تینا امراللهی و فرزان سجودی، نام تعدای از کتاب‌های منتشر شده صادقی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط