نام ادوات و مهمات نظامی به کار رفته در این جنگ، نام خلبانها و کمک خلبانها به همراه تصاویری از آنها، فهرستی از میزان خسارات وارد آمده به هواپیماهای عراقی و بازتاب عملیات در خارج از کشور از دیگر ویژگیهای این کتاب است. تمامی این جزییات موجب شده تا تصویر دقیقی از این عملیات در ذهن خوانندگان ایجاد شود.
احمد مهرنیا، نویسنده کتاب در تشریح این اثر نظامی گفت: در ابتدای نگارش به عملیات 140 فروندی پرداختم و ضمن جمعآوری اطلاعات مربوط به آن، اطلاعات سایر عملیاتهای نیروی هوایی را نیز جمع میکردم.
وی درباره مستندنگاری این کتاب افزود: نیروی هوایی ارتش عراق برای اینکه از آسیبهای ناشی از عملیاتهای نیروی هوایی در امان باشد، بخشی بزرگی از ادوات جنگی و از جمله هواپیماهای توپولف 22 و میگهای 25 خود را به دورترین نقطه در 3 پایگاه به نام الولید در منطقه اچ 3 در 50 کیلومتری مرز اردن منتقل کرد.
مهرنیا ادامه داد: با توجه به هواپیماهای استراتژیکی که در اختیار نیروی هوایی بود و اینکه این هواپیماها تنها میتوانند یک سوم این مسیر را طی کنند، عراق کاملاً خیالش از بابت حمله به این پایگاهها راحت بود.
این خلبان نیروی هوایی همچنین در تشریح عملیات گفت: حمله به الولید با طراحی خیلی خوبی که برای این عملیات در نیروی هوایی صورت گرفت و چهار مرحله سوختگیری در طول مسیر و استفاده از خاک کشور سوریه با موفقیت بالایی صورت گرفت و طبق گفته خود عراقیها در این عملیات 48 فروند هواپیمای عراقی و بنا بر آمار برخی منابع دیگر تا 80 فروند هواپیما در این عملیات منهدم شدند و بخش زیادی از تجهیزات هوایی دشمن در این عملیات از بین رفتند.
حمله به الولید باعث شگفتی و تعجب دنیا و بهویژه ارتش بعث عراق شد. در حمله 140 فروندی در بامداد یکم مهر 1359، جهان به قدرت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پی برد و نیروی هوایی در حمله به الولید در فرودین ماه سال 60 توانست این اقتدار را بار دیگر به اثبات رساند.
کتاب «حمله هوایی به الولید» تولید دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری است که در 259 صفحه، قطع رقعی و با شمارگان دو هزار و 500 نسخه بهزودی توسط سوره مهر به چاپ هفتم میرسد.
نظر شما