محمود آموزگار، درباره اظهارات رییس جمهوری در دیدار با هنرمندان گفت: مهمترین خواسته اهالی نشر این است که یک چشمانداز و برنامه بلندمدت برای حوزه نشر اعلام کنند گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور علی جنتی و عباس صالحی در حوزه معاونت فرهنگی فعالیتهای نوید بخشی را آغاز کردهاند که نشان دهنده شروع و عزم تبیین برنامههای بلندمدت در این حوزه است.-
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تاکید کرد: با روش آزمون و خطا و همچنین آفت تغییر زودهنگام مدیریتها در حوزه نشر نمیتوان آینده خوبی را در این زمینه تبیین کرد و نتیجه آن چرخش در یک مدار معیوب است. برای حل مسایل نشر باید علاوه بر بودجه سالیانه، در برنامههای پنج ساله نیز حوزه نشر در نظر گرفته شود.
وی درباره دیدار رییس جمهوری با نمایندگان صنوف مختلف فرهنگ و هنر گفت: برگزاری نشست و دیدار با اهالی فرهنگ و هنر اگر منجر به طرح مشکلات، چالشها، ارایه راهکارها و برنامهریزیها برای رفع آنها شود، سازنده خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که «در صورت حضور در این مراسم چه خواستهای را با رییس جمهوری مطرح میکردید؟» گفت: به طور حتم بحث بودجه فرهنگی سال 1393 که اکنون مطرح است را مورد توجه قرار میدادم زیرا این بودجه در مقایسه با سال 92 تفاوت چندانی ندارد و نگاه مالی دولت با اختصاص این بودجه به فرهنگ و هنر و حوزه نشر منطبق بر همان زاویه دید سابق است.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و ناهنجار حوزه نشر انتظار ما از بودجه فرهنگی سال 93 بیشتر بود زیرا اختصاص یک بودجه مناسب فرهنگی از جمله در حوزه نشر میتوانست بسیاری از مسایل این حوزه را مرتفع کند.
آموزگار با بیان اینکه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه ویژهای به چالشهای حوزه نشر دارد، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم با حضور علی جنتی و سید عباس صالحی در حوزه معاونت فرهنگی فعالیتهای نوید بخشی را آغاز کردهاند که نشان دهنده شروع و عزم تبیین برنامههای بلندمدت در این حوزه است.
وی عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظایف متنوع و فراوانی دارد و به طیفها و اقشاری از جامعه پاسخگو است که جزو نخبگان کشور هستند، اما برای ایفای مسوولیتهای آن وزارتخانه در قوانین و مقررات موضوعه، اختیارات متناسبی با آن مسوولیتها برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفته نشده است.
آموزگار افزود: بحث کاغذ را درنظر بگیرید. در این حوزه با وجود این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه رفع مسایل حوزه نشر ازجمله مساله کاغذ را دارد اما اختیار تامین کاغذ و سایر ملزومات نشر با وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی عنوان کرد: بحث دیگر در حوزه نشر مساله معافیت مالیاتی است. قانونگذار فعالیتهای چهارگانه فرهنگی، هنری، مطبوعاتی و انتشاراتی را که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود از پرداخت مالیات معاف کرده است اما آیین نامه اجرایی این موضوع که توسط سازمان امور مالیاتی تهیه و به تصویب هیات وزیران رسیده است، اختیار تعیین مصادیق مشاغل فعالیتهای مذبور را به سازمان امور مالیاتی محول کرده است.
آموزگار اظهار کرد: خواسته دیگر اهالی نشر از رییس جمهوری این است که به تشویق و ترغیب سایر دستگاهها و وزارتخانهها برای همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمک به ایفای مسوولیتهایش بپردازد.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با ابراز خرسندی از تشکیل هیات رسیدگی به تخلفات ناشران استان تهران گفت: تشکیل این هیات با وجود امضای آیین نامه آن در اواخر دوره دولت هشتم، هنوز به نتیجه نرسیده بود اما با تصمیم معاون فرهنگی جدید در دولت یازدهم این امر محقق شد. تشکیل این هیات عزم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر حرکت بر مدار قانون و مقررات نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دیدارصمیمانه اهالی فرهنگ و هنر با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان، شامگاه چهارشنبه ۱۸ دیماه با حضور جمع زیادی از هنرمندان، سینماگران، نویسندگان، شاعران، اهالی موسیقی، تئاتر و هنرهای نمایشی در تالار وحدت برگزار شد.
در این دیدار رضا امیرخانی، ابراهیم حقیقی، عبدالجبار کاکایی، نغمه ثمینی و محمد مهدی عسگر پور به نمایندگی از نویسندگان، هنرمندان هنرهای تجسمی، اصحاب تئاتر و هنرمندان سینما نظرات و دیدگاه های خود را بیان کردند.
نظر شما