یکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۰
منشی‌زاده: مولانا از روزگارش جلوتر بود/شهرت شاعر بلخی در آمریکا

کیومرث منشی‌زاده معتقد است که راز ماندگاری مولوی این است او از زمانه خودش جلوتر بود و طنزهای او در قالب شعر هنوز هم خواندنی و آموزنده‌اند. وی به ایبنا گفت که آثار مولانا طرفداران بسیاری در سراسر جهان و از جمله آمریکا دارد.

منشی زاده، شاعر و طنزپزداز به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: راز ماندگاری مولانا این است که او از زمان خودش جلوتر بود و البته توانست روح زمانه خود را دریابد و طنزآمیزترین نکته‌ها را در قالب شعر بسراید. به گمانم یکی از دلایلی که مردم به شعر او علاقه‌مندند، طنزهایی است که در مثنوی معنوی و غزلیات شمس به کار برده است.

شاعر مجموعه شعر «ساعت سرخ در ساعت 25» اضافه کرد: داستان «فیل و تاریکی» یکی از برجسته‌ترین طنزهای زبان فارسی است که در عین حال آموزنده اند و می‌خواهند نکته مهمی را به مخاطب بگویند. در این داستان مشخص می‌شود که هر کس تلقی خودش را از موجودی به نام فیل دارد و هنگامی که او را معاینه می‌کنند، یکی می‌گوید فیل چیزی شبیه خرطوم است، دیگری آن را بادبزن توصیف می‌کند و یکی دیگر آن را ستونی محکم، اما فیل مجموعه‌ای از این‌هاست.

این شاعر پیشکسوت توضیح داد: مولانا داستان‌نویس نیست، اما می‌تواند روایت‌هایی را شبیه به داستان در مثنوی معنوی بازگو کند. یکی دیگر از طنزآمیزترین داستان‌های او ماجرای کنیزک، خاتون و کدوست. مولانا نگاه طنز خاص خودش را دارد، اما در عین حال می‌توان از طنز او برداشت‌های عرفانی نیز داشت که همین امر باعث می‌شود تا شعر او در قیاس با دیگر شاعران شاخص ادبیات‌مان، موقعیتی ممتاز داشته باشد.

وی افزود: مولانا بی شک یکی از شاخص‌ترین شاعران فارسی زبان است که در زمینه عرفان وارد موضوعات مختلفی می‌شود. حتی اشعار او نیز در امریکا علاقه‌مندانی دارد تا جایی که چند سال پیش یکی از معروف‌ترین خوانندگان این کشور، ترجمه‌ای از اشعار او را برای ترانه‌هایش انتخاب کرد.

منشی‌زاده متولد کرمان است. این شاعر را بیشتر با عنوان بنیانگذار شعر ریاضی در ایران می شناسند. از کتاب‌های او می‌توان به مجموعه شعر «قرمزتر از سفید» و مجموعه طنز «از روبه‌رو با شلاق» اشاره کرد. او در سال‌های اخیر به سرودن شعرهایی موسوم به شعر رنگی روی آورده‌ است. «ساعت سرخ در ساعت25» نام گزینه اشعار وی است که در سال 87 از سوی انتشارات نگیما منتشر شد. 

پیشینه این پرونده در خبرگزاری کتاب:

گفت‌وگو با پرویز عباسی داکانی و علی رواقی را در این باره بخوانید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط