چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۶
فروغی: مهم‌ترین هدف نخبگان نشر، حفظ منافع و مصالح صنفی است

فتح‌الله فروغی، نامزد انتخابات هیات‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، هدف اصلی همه نخبگان نشر در این دوره از انتخابات را حفظ منافع و مصالح صنفی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) فتح‌الله فروغی، مدیرمسئول انتشارات شورا و یکی از نامزدهای انتخابات هیات‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران است. وی در این گفت‌وگو درباره پیشبرد اهداف صنفی در دور جدید فعالیت‌های اتحادیه می‌گوید.

* پیشبرد اهداف هر نهادی به‌ویژه نهادهای صنفی همچون اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران منوط به مشارکت و حضور جدی و عملی اعضای آن نهاد است در این حوزه چه برنامه‌ای دارید؟

به نظرم بر تمامی کسانی که علاقه به همبستگی و فعالیت‌های جمعی دارند و دل در گروه تحقق اهداف سازمانی، فرض است که برای تحقق هدفی که شما گفتید تلاش کنند و با حضور و ارائه خدمات و فعالیت‌های متناسب با اهداف اتحادیه، باعث تقویت و هویت‌بخشی هرچه بیشتر نهاد صنفی شوند.

به نظرم همه‌کسانی که تجربه‌های ارزشمندی در طی سال‌ها همکاری در بخش‌های مختلف اتحادیه دارند با بهره‌گیری از نظرات پیشکسوتان صنف، می‌توانند، تأثیری ثمربخش در رساندن اتحادیه به جایگاه و منزلت اصلی‌اش داشته باشند.

* براساس مفاد مندرج در اساسنامه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و به استناد ماده ۲۱ قانون نظام صنفی به‌منظور حفظ و حمایت از حقوق صنفی نامزدهای این دوره از انتخابات باید چه برنامه‌هایی را در اولویت کاری خود قرار دهند؟

به‌ نظرم هر نامزدی در صورت موفقیت در انتخابات باید وظایف مقرر در قانون و آیین‌نامه‌های اجرایی را باهدف ایجاد و تحکیم اصول همکاری بین افراد صنف و بهبود وضع پیشه و خدمات در ارتباط با رفاه مصرف‌کنندگان، بهبود اقتصاد نشر و تسهیل روابط افراد صنف با مؤسسات دولتی و خصوصی...به شکلی اجرایی تعریف و محقق کند.

هدف اصلی رساندن اتحادیه به جایگاهی است که بتواند برای حفظ منافع و مصالح صنفی اعضا و ارتقای آن مؤثر واقع شود. بدیهی است دستیابی به این هدف از طریق داشتن برنامه‌ای واقع‌گرا و پیشرو و نیز حضور هیات‌مدیره‌ای برنامه محور و پاسخ‌گو تحقق خواهد یافت.

* به‌منظور تحقق اهداف مذکور چه راهکارهایی باید اندیشیده شود؟

گام نخست داشتن برنامه زمان‌بندی شده و متعهد و پاسخ‌گو بودن در قبال اعضای اتحادیه و فرایند اجرایی آن است. اما تحقق آن درگرو بهره‌گیری از آثار و فواید فرایند مسئولیت و رهبری جمعی گرا به‌جای فرایند مدیریت فردی گراست.

راهکار بعدی در نظر گرفتن اندوخته‌ها و داشته‌ها و بهره گرفتن از تجربه‌های قبلی برای برداشتن گام‌های بعدی است در این مسیر بهره‌مندی از نظرات صاحبان خِرَد و اندیشه در صنف، فراهم آوردن فرصت‌ها و انگیزه‌های لازم برای مشارکت جمعی و هم‌افزایی صنفی و به‌تبع آن برخورداری از نظرات و تجربیات اعضا و محدود نکردن امور و تصمیمات به اعضای هیات‌مدیره بسیار مؤثر است.

* سوابق و فعالیت‌های فتح‌الله فروغی
- همکاری با اتحادیه (کمیته اجرای ناشران داخلی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران) چهاردهمین دوره (۱۳۸۰)
- همکاری با اتحادیه در پذیرش مسئولیت مدیریت سالن‌های ۱۴ و ۱۵ (پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۳۸۱)
- عضویت در کمیسیون آموزش اتحادیه (۱۳۸۶)
- مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه (۸۹ ـ۱۳۸۷)
- مسئول برگزاری ۲ دوره کارگاه تخصصی مدیران نشر (با همکاری آکادمی آموزش نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت ۸۹ و ۱۳۸۸)
- عضویت در کارگروه ساماندهی توزیع کتاب اتحادیه (۱۳۸۸)
- عضو هیات مدیره و خزانه‌دار اتحادیه (۱۳۸۹ تاکنون)
- عضو و مسئول کمیسیون آموزش اتحادیه (۹۲ ـ ۱۳۸۹)
- عضو کارگروه ناشران الکترونیک اتحادیه (۱۳۹۱)
- دبیر کارگروه همکاری‌های فرهنگی اتحادیه‌های ناشران و ایران و افغانستان (۱۳۹۲)

*در این باره بخوانید:
(1) پایدار: اتحادیه می‌تواند نقشی موثر در تصویب و اجرای قوانین بالادستی حوزه نشر داشته باشد/ پیشرفت کشور مستلزم آزادی بیان، قلم و نشر است (اینجا)
(2) یحیی دهقانی: در گروه «همگامان نشر» دنبال مشارکت‌جویی، اندیشه‌ورزی و خرد جمعی هستیم (اینجا)
(3) حسینی نیک: آموزش تنها راه رسیدن به اهداف علمی و فرهنگی اتحادیه است(اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط