گرامیداشت خاطرات مدرسه دارالفنون به همت جمعی از دانشآموختگان این مدرسه، چهارشنبه 30 مهر برگزار میشود. در این مراسم،محمد بقایی ماکان نویسنده کتابهای «دارالفنون در مطبوعات عصر قاجار» و «تاثیر دارالفنون بر فرهنگ معاصر» درباره دارالفنون سخن میگوید.
وی افزود: با توجه به فعالیتهای تحقیقی که در حوزه تاریخ این مدرسه داشتهام و همچنین تالیف کتابهایی با عناوین «دارالفنون در مطبوعات عصر قاجار» و «تاثیر دارالفنون بر فرهنگ معاصر» قرار است در این برنامه ای از بنای کهن سخن بگویم و فعالیتهای این مدرسه را طی 62 سال گذشته مورد بررسی قرار بدهم.
بقایی ماکان در نوشتهای با عنوان «آه، دارالفنون» نوشته است: مدرسه دارالفنون در زمان صدارت امیرکبیر و حکومت ناصرالدین شاه، در تهران ساخته شد و تا امروز به تربیت و تعلیم دانشآموزان اشتغال دارد. تاسيس دارالفنون، يكي از اقدامات چشمگير ميرزاتقيخان اميركبير است كه حاصل آن، برآمدن نامبردارترين چهرههاي علمي، ادبي و هنري بوده است. اما اين مركز فرهنگي، بيستوچند سال است كه به صورت خاكداني در خياباني نهچندان خوشنام، به ايامي نهچندان دور ميانديشد كه پايهريز فرهنگ نوين كشور بود و خياباني كه در آن جاي گرفته و نام حكيم ناصرخسرو را كه از مفاخر فرهنگي ماست بر خود دارد، خياباني بود كه مراكز متعدد فرهنگي و علمي در خود داشته كه امروزه جزو كتابفروشيهاي قديمي، نشاني از آنها نيست ولي به عوض، در ضلع شرقي آن، صداي «دارو، دارو» يك لحظه قطع نميشود! اينجا دارالفنون شده است و البته بر كسي پوشيده نيست كه دارو هميشه به معناي دوا نيست و بيشتر معادل drug به كار ميرود اما در ضلع غربي، دارالفنون همچون پدري سالخورده و فرتوت، ابرو درهم كشيده، نگاهي عتابآلود به اين نسل ازخود رميده دارد. اين ازخود رميدهها در ضلع شرقي و با فاصلهاي بعيد، به دنبال متاعي هستند كه روح بنيانگذار دارالفنون از آن در عذاب است!
گرامیداشت مدرسه دارالفنون چهارشنبه 30 مهر از ساعت 15 تا 17 در محل مدرسه دارالفنون، واقع در خیابان ناصر خسرو برگزار میشود. ورود عموم علاقهمندان هم به این برنامه آزاد است.
نظر شما