یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
مدیر نشر کتابدار: بیشتر کتاب‌ها به دلیل تمرکز مراکز پخش، از دید شهرستانی‌ها پنهان می‌مانند

حمید محسنی، مدیر انتشارات کتابدار ضمن معیوب دانستن چرخه تولید و توزیع کتاب، گفت: متاسفانه چون تعداد بیشتری از مراکز پخش کتاب در تهران مستقر هستند، بسیاری از کتاب‌ها از دید مخاطبان شهرستانی پنهان می‌مانند.

محسنی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در این باره اظهار کرد: از بزرگترین مشکلات حوزه نشر کشور، می‌توان به نبود سیستم مناسب توزیع کتاب اشاره کرد البته این موضوع به خودی خود، عیب تلقی نمی‌شود اما چون در سایر مراکز و شهرها، مراکز پخش کتاب یا وجود ندارد یا به ندرت یافت می‌شود، مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده است.

وی وجود تعداد اندک کتابفروشی‌ها به نسبت تعداد زیاد ناشران را از دیگر مشکلات حوزه نشر کشور دانست و گفت: متاسفانه شاهدیم که بسیاری از ناشران برای رفع این معضل، خود نیز به صورت مستقل سیستم پخش کتاب راه‌اندازی کرده‌اند. در چنین وضعیتی ناشران به صورت سلیقه‌ای و فقط کتاب‌های خود را روانه بازار نشر می‌کنند؛ این در حالی است که مراکز پخش کتاب، بدون در نظر گرفتن این موضوع که کتاب مورد نظر متعلق به کدام ناشر است، به توزیع آن اقدام می‌کند.

مدیر انتشارات کتابدار با بیان این‌که الکترونیکی شدن سیستم توزیع کتاب ارتباط مستقیم میان ناشر، پخشی و مخاطبان را بهینه‌ می‌سازد، افزود: استفاده نکردن ناشران از سیستم توزیع آنلاین از دیگر مشکلات عرصه نشر کشور محسوب می‌شود؛ به این معنا که اغلب ناشران بنا به دلایلی اعم از مشکلات مالی فراوان، ناآگاهی از وجود سیستم توزیع کتاب آنلاین، ناآگاهی از شیوه استفاده از این سیستم و نبود حمایت بخش خصوصی از این سیستم‌ها، برای الکترونیکی شدن فرایند توزیع کتاب گام برنمی‌دارند. در صورتی که اگر این فعالیت تقویت شود می‌توان به کمتر شدن مشکلات عرصه نشر کشور در آینده نزدیک امیدوار بود.

محسنی دخالت‌های دولت در عرصه نشر را از دیگر مشکلات این حوزه عنوان کرد و گفت: دخالت و تصدی‌گری‌های سازمان‌های سیاستگذاری دولتی که متاسفانه اکنون به صورت یک رقیب با ناشران وارد عمل شده‌اند، ضمن این‌که باعث شده زمینه برای تولید و انتشار کتاب‌های ضعیف فراهم شود، موجب شده است بخش خصوصی، بازار خود را از دست دهد. بنابراین، باید فعالیت‌های این عرصه به بخش خصوصی واگذار شود. 

*در این زمینه بخوانید:
(1) آموزگار: نسبت تعداد ناشران به کتابفروشان منطقی نیست/ تمرکز 75 درصد صنعت نشر در پایتخت (اینجا)
(2) مدیر انتشارات منادی تربیت: توزیع کتاب گرفتار حلقه‌های غیر صنفی و مجاری نامناسب است (اینجا)
(3) مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف: بعضی ساندویچ‌فروش‌های دیروز، دنبال پخش کتاب رفته‌اند! (اینجا)
(4) حسن سرشتی: توزیع کتاب در کشور در انحصار قشر خاصی از پخشی‌هاست (اینجا)
(5) رُهبانی: ناکارآمدی شبکه توزیع، زمینه تولید و نشر کتاب‌های کم‌ارزش را فراهم‌تر می‌کند (اینجا
(6) محبی: با افزایش تقاضای کتاب، شبکه توزیع خودبه‌خود فعال می‌شود (اینجا)
(7) علی بیک: نسبت کتابفروشی‌ها به ناشران استاندارد نیست/شبکه توزیع کتاب باید ساماندهی شود(اینجا)
(8) توکل صدیق: چرخه اقتصادی کتابفروشی‌ها، جوابگوی هزینه‌های آنها نیست(اینجا)
(9) خُرامان: فیلم‌های سینمایی شبکه توزیع خانگی دارند اما از توزیع کتاب غافل مانده‌ایم (اینجا)
(10) مرادی کرمانی: مراکز پخش کتاب در قالب شبکه متمرکز فعالیت کنند / در چرخه توزیع برای کتاب‌هایم مشکلی پیش نیامده است (اینجا)
(11) ذکائی: بهبود سیستم توزیع کتاب منوط به تولید متناسب با بازار نشر است (اینجا)
(12) مدیر نشر معین: کتاب‌های ناشران به دلیل سیستم توزیع سنتی در انبارها خاک می‌خورند (اینجا)
(13) فتح‌الله فروغی، مدیر انتشارات شورا : اصلی‌ترین معضل صنعت نشر، کتابخوان نبودن مردم است (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط