رئیس هیات مدیره انجمن ناشران کودک عنوان کرد
تولید 8 میلیون نسخه کتاب برای بیش از 13 میلیون کودک و نوجوان/ عمق فاجعه در حوزه کتاب کودک
عبدالعظیم فریدون، رئیس هیات مدیره انجمن ناشران کودک از واگذاری مسایل اقتصادی نشر کودک به تعاونی ناشران کودک و نوجوان خبر داد و گفت: با نگاهی به آمار خانه کتاب میبینیم تعداد کتابهایی که در سال ۹۳ تا کنون برای کودکان و نوجوانان تولید شده دو هزار و ۶۸۳ عنوان کتاب با شمارگان هشت میلیون و ۲۸۷ هزار و ۶۲۰ نسخه است که این تعداد کمتر از جمعیت ۱۳ میلیون نفری دانشآموزان ماست. با توجه به این آمار به هر دانشآموز هفت دهم کتاب میرسد و این عمق فاجعه را در حوزه تولید کتاب برای کودکان نشان میدهد.
عبدالعظیم فریدون در این نشست گفت: انجمن فرهنگی ناشران در دوره هیات مدیره جدید تلاش کرد به لحاظ ساختاری فضای مناسبی را برای انجام امور فرهنگی فراهم کند. این انجمن مباحث اقتصادی ناشران را به تعاونی ناشران کودک ونوجوان سپرد.
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان با اشاره به هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ازجمله برنامههای فرهنگی انجمن، همایشهای روزانهای است که با همکاری خانه کتاب برگزار خواهد شد. نام یکی از این همایشها، «حساب کتاب» است که با موضوع آسیب شناسی اقتصاد نشر کتابهای کودک و نوجوان، سه شنبه 4 آذرماه برگزار خواهد شد. همچنین تلاش میکنیم بحثهای فرهنگی را پیگیری کنیم و هر هفته، یک نشست در ارتباط با کتاب کودک و نوجوان برگزار کنیم.
عبدالعظیم فریدون - سیدعلی کاشفی
وی در ادامه آمار کتابهای منتشر شده در حوزه کودک و نوجوان را با تعداد کودکان و نوجوانان مقایسه کرد و گفت: با نگاهی به آمار خانه کتاب میبینیم تعداد کتابهایی که در سال ۹۳، از آغاز تا (۲۷ آبان) برای کودکان و نوجوانان تولید شده دو هزار و ۶۸۳ عنوان کتاب با شمارگان هشت میلیون و ۲۸۷ هزار و ۶۲۰ نسخه است که این تعداد کمتر از جمعیت ۱۳ میلیون نفری دانشآموزان ماست. با توجه به این آمار به هر دانشآموز هفتدهم کتاب میرسد و این عمق فاجعه را در حوزه تولید کتاب برای کودکان نشان میدهد.
فریدون اضافه کرد: اگر قرار باشد در هشت ماهه نخست سال فقط یک جلد کتاب در اختیار دانشآموزان بگذاریم، آنهم در صورتیکه هیچ انتخابی وجود نداشته باشد و ناشران همه کتابهایی را که منتشر کردهاند در انبار خود گذاشته و نفروخته باشند بازهم به هر کودک یک جلد کتاب نخواهد رسید.
همکاری تعاونی ناشران کودک و نوجوان برای برطرف کردن مشکلات ناشران
محمد طوسی نیز در این نشست گفت: تا کنون 15 سال از تاسیس تعاونی ناشران کتاب کودک میگذرد و وظیفهاش حمایت از ناشرانی است که جزو اعضایش هستند. ما از بین 250 ناشر کودک حدود 70 نفر عضو داریم و تلاش میکنیم تا راهکارهایی برای کمک به ناشران برای فروش کتاب و گسترش ویترین و فراهم آوردن کاغذ و مواد اولیه فراهم کنیم.
رئیس هیات مدیره تعاونی ناشران کتاب کودک اقتصاد نشر را یکی از دغدغههای اساسی در زمینه کتاب کودک و نوجوان عنوان کرد و گفت: در قالب همایشی یک روزه نمیتوان مشکلات اقتصاد نشر را حل کرد. در واقع این همایش، آغازی برای حل مشکلات و آسیبشناسی اقتصاد نشر خواهد بود.
چیستی کتاب کودک از منظر اقتصاد بررسی میشود
سیدعلی کاشفی خوانساری در ادامه این نشست همایش «حساب کتاب» را نتیجه همکاری میان وزارت ارشاد و انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان عنوان کرد و گفت: تلاش زیادی کردیم که این همایش در هفته کتاب جمهوری اسلامی برگزار شود اما بهدلیل فشردگی برنامههای این هفته فقط توانستیم نشست خبری آنرا در این هفته برگزار کنیم و خود همایش به چهارم آذرماه جاری موکول شد. ما در این همایش، دو پنل تخصصی با عنوانهای «چیستی کتاب کودک از منظر اقتصاد» با مدیریت فتحالله فروغی و «توزیع کتاب کودک و نوجوان» با مدیریت محمد طوسی را خواهیم داشت.
وی افزود: همچنین در این نشست شاهین ترکمن درباره بازاریابی کتاب، علی اصغر سیدآبادی و مهدی فیروزان(مدیرعامل شهر کتاب) و مصطفی رحماندوست درباره جایگاه نویسندگان در اقتصاد نشر و خود اقصاد نشر سخنرانی خواهند کرد.
کاشفی خوانساری گفت: همایش یک روزه «حسابِ کتاب» که به اقتصاد نشر در حوزه کتاب کودک و نوجوان میپردازد، هر ساله برگزار خواهد و در هر سال یک موضوع بررسی میشود. همایش امسال بیشتر به نقد و بررسی موضوعات عمومی نشر کودک و نوجوان و نظرسنجی و همفکری دستاندرکاران این حوزه میپردازد.
نظر شما