نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی مطرح کرد
صنعت چاپ نقش مهمی در خلق ثروت ایفا میکند/ تهدیدها را به فرصتهای طلایی تبدیل کنیم
سید محمدحسن ابوترابیفرد، نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی ایران در آیین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته با بیان اینکه این صنعت در راهبرد فراروی نظام جمهوری اسلامی ایران، نقش تعیین کننده و بنیادین دارد، گفت: صنعت چاپ نقش مهمی در خلق ثروت ایفا میکند.
سید محمدحسن ابوترابیفرد، نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی ایران در این مراسم اظهار کرد: کشور ما با تهدیدهایی روبهروست که باید آنها را به فرصتهای طلایی تبدیل کنیم. بدون تردید یکی از مهمترین ارکان اقتدار هر نظام سیاسی پشتوانههای اقتصادی و مالی در آن نظام و ظرفیتهای نظام در خلق و تولید ثروت، افزایش خدمات و رفاه عمومی، مبارزه با فقر و بسط و گسترش عدالت در سطح جامعه است.
وی ادامه داد: اگر امروز از صاحبنظران عرصههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور سؤال کنید که یکی از اولویتهای نخست کشور کدام حوزه است، بدون تردید حوزه اقتصاد را نام خواهند برد؛ آن هم اقتصادی با نگاه به ارتقای تولید کالا و خدمات. راهبرد اقتصاد مقاومتی نیز نقشه راه برای رسیدن به این هدف است.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: نقش بنگاههای اقتصادی، صنایع چاپ و بستهبندی در راهبردهای فراروی نظام جمهوری اسلامی نقش تعیینکننده و بسیار مؤثر و بنیادین بوده و خواهد بود.
حجتالاسلام و المسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: اصولا رشد و توسعه صنعت چاپ در کشور علامت روشنی در رشد و توسعه فرهنگ و توجه به مقوله علم است. بنابراین، صنعت چاپ علاوه بر اینکه نقش مهمی در خلق ثروت ایفا میکند، نقش محوری در تولید علم و فرهنگ و رشد اقتصادی دارد.
وی با بیان اینکه دو قرن فعالیت ایران در عرصه چاپ، پیشینه کمی نیست، عنوان کرد: این موضوع سرمایه مهمی برای حرکت رو به جلو این صنعت به شمار میآید. بنابراین، باید با تعریف نقشه راه قابل قبول و مورد حمایت کارآفرینان و نیروهای با تجربه در عرصه چاپ و بستهبندی، راه را برای تحول در این صنعت هموار کرد.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحول در سایه تغییر نگاه و نگرش و فکر از سوی کارآفرینان، مدیران و مسئولان مرتبط با صنعت چاپ شکل خواهد گرفت، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی این آمادگی را داریم در محضر مدیران ارشد صنعت چاپ و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این صنعت به گفتوگو بنشینیم و نتیجه این جلسات را به صورت هماهنگ پیگیری کنیم تا مسیر رسیدن به مقصد مهیا شود. بدون تردید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که دغدغه توسعه صنعت چاپ را دارد، در این مسیر ما را یاری خواهند کرد.
اتاق اصناف ایران برای حل مشکلات صنعت چاپ برنامه دارد
در ادامه این مراسم، علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه رشد و توسعه هر کشوری با رشد و توسعه بنگاههای آن کشور ارتباط تنگاتنگی دارد، گفت: متأسفانه اقتصاد کشور با مشکلات عدیدهای مواجه است که البته اتاق اصناف ایران برای حل آنها برنامه دارد؛ از میان این مشکلات میتوان به ضعف بازاریابی و فروش، نامشخص بودن بازار هدف، بیتوجهی به موضوع برند بهویژه در بخش تولید، توجه نکردن به مشتری محوری و نیاز بازار و در نهایت، نداشتن مزیت رقابتی در تولید کالا اشاره کرد.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به راهکارهای بُرونرفت از مشکلات نامبرده، افزود: باید بپذیریم که صنعت چاپ کشور در منطقه خاورمیانه از قدمت برخوردار است، اما سهم کشور ما در خاورمیانه از سرمایه این صنعت پنج درصد است در حالی که کشوری مانند ترکیه بیش از 40 درصد از این سرمایه را به خود اختصاص داده است.
فاضلی ضمن تأکید بر این نکته که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند نقش مؤثری در بهبود وضعیت صنعت چاپ و بستهبندی کشور داشته باشد، گفت: متأسفانه آموزش و تحقیقات در بخش اتحادیههای صنعت چاپ جایگاه محکم و قرصی ندارند. باید با تجمیع داشتههایمان به راهاندازی شرکتهای تولیدی بزرگ اقدام شود.
وی در پایان سخنانش، گفت: صنعت چاپ و بستهبندی نقش بسیار مهمی در اشتغالزایی دارد؛ اتحادیهها و تشکلهای خصوصی باید در راستای تحقق این مهم گام بردارند.
در این مراسم از محمد کلاری، فعال عرصه چاپ که از سال 53 وارد این عرصه شده است، اسکندر خمسهپور، از بزرگان لیتوگرافی ایران و رئیس انجمن پیشکسوتان عرصه چاپ، حسینعلی متینرضا، پدر صحافی ایران، ایرج علی نقی، پیشکسوت صنعت چاپ و علیقلی حسنی اعظمی از بزرگان عرصه کارتون و مقوای ایران تجلیل شد.
نظر شما