پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱
قالیباف: فرهنگ و وزارتخانه‌‌هایش مظلوم واقع شده‌اند/ شهرداری تهران برای توسعه سرانه فضاهای فرهنگی و تربیتی دغدغه دارد

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان، گفت: وجود مسائل و مشکلات فراوان در کشور، همواره تأثیرمنفی بر تعلیم و تکریم گذاشته‌ و باعث محرومیت و مظلومیت فرهنگ در جامعه و وزاتخانه‌های آن شده‌ است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین افتتاحیه دوازدهمین دوره نمایشگاه یاد یار مهربان امروز (2 بهمن) با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، حسینی، مدیر دوازدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان در محل دائمی نمایشگاه‌های تخصصی شهرداری تهران برگزار شد.
 
قالیباف در این مراسم، اظهار کرد: اگر نگاهی به مجموعه فعالیت‌های شهرداری تهران در دهه گذشته داشته باشیم، می‌بینیم که این مرکز با وجود همه کمبود و فراز و نشیب‌ها همواره یک رویکرد و سیاست ثابت و مشخص را دنبال می‌کند و آن این‌که همواره سعی کرده به وظایف ذاتی قانونی خود در قالب‌های کالبدی و خدماتی به نحواحسن عمل کند. هر چند که این تلاش‌ها جوابگوی نیاز مردم و حق مردم نیست اما همه تلاش ‌مان این بوده که در حوزه های خدماتی و عمرانی چیزی کم نگذاریم.
 
شهردار تهران افزود: همواره بر این موضوع اهتمام داشتیم که به تعالی و رشد شهروندان در کنار رشد و تعالی شهرمان توجه کنیم. شهرداری تهران همواره دغدغه افزایش سرانه توسعه فضاهای فرهنگی ـ تربیتی (چه به لحاظ سلامت جسمی و چه به لحاظ سلامت روحی) داشته و دارد؛ عدد و رقم‌های این دهه و جمع عددهای دهه‌های گذشته در این حوزه، به خوبی بیانگراین مطلب است. همچنین در حوزه مباحث نرم‌افزاری از هیچ تلاشی فروگذار نبوده‌ایم.
 
وی عنوان کرد: هیچ‌گاه از این موضوع غافل نبودیم که مسائل و مشکلات مختلف کشور بر تعلیم و تکریم تأثیر منفی داشته و دارند و باعث مظلوم واقع شدن فرهنگ و وزارتخانه‌های آن شده‌اند؛ در این زمینه همواره برای بالا بردن سطح آگاهی مردم تلاش کردیم.
 
قالیباف ضمن ابراز تأسف از این موضوع که آن‌قدر که به بخش‌های دیگر کشور توجه شده است، به فرهنگ توجه نشده است، گفت: در حوزه کتاب و کتابخوانی به وفور صحبت شده است اما متأسفانه در عرصه عمل چیزی شایسته دیده نمی‌‌شود. شهرداری تهران همواره برای ترویج کتابخوانی و گسترش فضاهای فرهنگی دغدغه دارد و هیچ گاه این موضوع را از اولویت‌های خود خارج نکرده است.
 
 یاد یار مهربان، به نمایشگاه تخصصی کودک و نوجوان تبدیل شده است
در ادامه این مراسم، حسینی، مدیرعامل مؤسسه نشر شهر و مدیر دوازدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان، گفت: طی 12 سال برپایی نمایشگاه یاد یار مهربان، 34 میلیارد تومان به مدارس، حوزه‌های علمیه و کتابخانه‌های عمومی، اعتبار اختصاص داده شده است. تاکنون 8 میلیون جلد کتاب از طریق این نمایشگاه اهدا شده است که از آن میان، 6 میلیون جلد کتاب به مدارس اهدا شده است.
 
وی با بیان این‌که توانستیم در طول این 12 سال، سرانه کتاب را به ازای هر دانش‌آموز، به حدود 6 جلد کتاب ارتقا دهیم، گفت: سال گذشته، 23 درصد قیمت کتاب افزایش داشت، امسال با رشد 25 درصی قیمت کتاب مواجه بودیم؛ در چنین شرایطی اگر اعتبار این دوره از نمایشگاه را افزایش نمی‌دادیم، با اُفت توان خرید مردم مواجه می‌شدیم.
 
میر دوازدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان افزود: امسال در مجموع 9 هزار و 900 جلد کتاب ارزیابی شدند. حدود 442 ناشر در این نمایشگاه آثار خود را عرضه کرده‌اند. میانگین قیمت کالا و خدمات از سال 1382 تاکنون حدود 8 برابر شده است در حالی که میانگین کتابی که ما خریداری کردیم، 6 برابر شده است.
 
حسینی توضیح داد: امسال نمایشگاه یاد یار مهربان با تفاوت‌های زیادی مواجه بوده است؛ نخست این‌که در این دوره، دانش‌آموزان نیز می‌توانند برای انتخاب کتاب به نمایشگاه بیایند این در حالی است که سال‌های گذشته، فقط نمایندگانی از مدارس (مربیان پرورشی و معلمان) در نمایشگاه حضور می‌یافتند.
 
وی ادامه داد: امسال نمایشگاه یاد یار مهربان به نمایشگاه تخصصی حوزه کودک و نوجوان تبدیل شده است. کتاب‌های عرضه شده در این نمایشگاه، موضوعات مختلف حوزه کودک و نوجوان را با سطح کیفی بالا دربردارند. بنابراین، از مردم می‌خواهیم با اعتماد به کارشناسی‌های ما، از نمایشگاه دیدن و کتاب‌های مورد نیاز خود را تهیه کنند.
 
مدیرعامل مؤسسه نشر شهر در پایان سخنانش، گفت: امسال در نظر داریم در آیین اختتامیه نمایشگاه یاد یار مهربان، با همکاری دانشگاه تهران، گزارشی از وضعیت کتاب و کتابخوانی در تهران ارائه دهیم.
 
حجت‌الاسلام مرادی: فعالیت‌ها در حد رویداد باقی نمانند
حجت‌الاسلام و المسلمین شهاب مرادی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: مقوله کتاب بسیار مهم است و از فرائض فرهنگی به شمار می‌آید. برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی بسیار کار ارزشمندی است اما متأسفانه این‌گونه کارها صرفاً در حد یک رویداد باقی می‌مانند؛ هرچند که شهردار تهران به انجام و توسعه چنین اموری، اهتمام جدی دارند اما باز به دلیل کمبود بودجه شاهد مشکلاتی در این عرصه هستیم.
 
وی با بیان این‌که باید بکوشیم چنین رویدادهای فرهنگی به جامعه پذیری فرهنگی تبدیل شوند و کتاب به خانواده‌ها راه یابد، گفت: مشکل بزرگی که داریم این است که متأسفانه فرهنگ ما خیلی شفاهی است. بنابراین، نیاز به مطالعه کتاب موضوعی است که بسیار کار می‌برد. امیدوارم چنین حرکت‌های فرهنگی (نمایشگاه یاد یار مهربان) به جایی که مدنظر مقام معظم رهبری است، برسند.
 
دوازدهمین دوره نمایشگاه یاد یار مهربان از یکم تا هفتم بهمن‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های تخصصی شهرداری تهران میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط