انتشارات شهید فهمیده کتاب «چگونه همسر خوبی باشیم؟» را با 103 توصیه به خانوادهها منتشر کرد.
مشکلات ناشی از مخفیکاری در زندگی مشترک
نویسنده در کتابش درباره مخفیکاری در رابطه بین همسران آورده است: «اگر به دنبال رابطهای سالم با همسرتان هستید، باید کمترین پنهانکاری در رفتارتان وجود داشته باشد. بیشتر مردها رازهایی را درباره مشکلات مالی و مسایل شخصیشان حفظ میکنند تا همسرشان را دچار نگرانی نکنند، و وجهه خودشان را حفط کنند. آنها ترجیح میدهند تا نشان دهند تا همه چیز در کنترلشان است و فکر میکنند با به زبان آوردن مشکلاتشان شما دست از دوست داشتنشان بردارید و یا با دیده تحقیر یا ناتوانی به آنها نگاه کنید.»
مؤلف در ادامه توصیه میکند که بهتر است در چنین مواقعی با خونسردی و صداقت تمام درباره موضوع موردنظر صحبت کنید. یادتان باشد، هرقدر برخی ناگفتهها دیرتر گفته شوند، رابطه را بیشتر متزلزل میکنند. در بیشتر موارد او از میران اعتمادی که به او دارید خوشحال خواهد شد.
لزوم توجه همسران به با هم بودن
عبدالکریم شمشیری در بخش دیگری از کتاب درباره لزوم توجه همسران به اختصاص زمان برای با هم بودن نوشته است: «مطمئن باشید هیچ چیز نمیتواند جایگزین اوقاتی که بهصورت مفید با هم میگذرانید، بشود. در واقع با قرار دادن وقتی خاص برای همسرتان پیوندی را شکل میدهید که در سختترین اوقات زندگی بهکارتان میآید.
نویسنده تأکید میکند که بهتراست وقتی را که با یکدیگر میگذرانید، همراه با فعالیتی مشترک باشد و البته نه تماشای تلویزیون!
وی ادامه داد که امروزه کمبود ارتباط بین زن و شوهر دلیل اصلی شکست بسیاری در زندگی مشترکشان است. اما یک قاعده مناسب برای ارتباط، بهویژه در موارد بسیار حساس و اختلاف برانگیز عبارت است از این است که به نظر همسرتان گوش دهید، بدون اینکه حرفش را قطع کنید. وقتی حرفش تمام شد، خلاصهای از آنچه او گفت، بیان کنید. اگر توانستید موارد مهم را با تأکید بگویید حتی اگر با آن موافق هم نباشید، اینکار موجب میشود که همسرتان از حالت تدافعی خارج شده و شنیدن افکار و احساسات شما برای او آسانتر شود.
راههای رضایتمندی بیشتر در زندگی کدامند؟
در ادامه مباحث کتاب در مطلبی با عنوان «راههای رضایتمندی بیشتر در زندگی» آمده است: «اصرار زیادی برای جلب محبت همسرتان نداشته باشید، به شخصبت وجودی همسرتان احترام بگذارید، تمایز او را با سایرین مورد توجه و تحسین قرار دهید، برای افکار و احساساتش ارزش قایل شوید، وقتی همسرتان با شما درد دل میکند احساساتش را بپذیرید و به خودتان توجه کنید اینکار او را خوشحال میکند.»
میتوانیم همسر خوبی باشیم اگر در عمل به عقاید درستمان، سست نشویم. مؤلف با این جمله، تأکید کرده که مرد مؤمن، هم شأن زن مؤمن و مرد مسلمان است. مذهب یکی از مهمترین جلوههای لطیف باورهای انسانی است که از سرچشمههای معنوی و الهی تغذیه میکند. هیچچیز به اندازه مذهب بر الگوهای رفتار زوجیت مؤثر نیست. اهمیت دادن به اعتقادات و باورها یکی از معیارهای اساسی انتخاب همسر است.
نخستین چاپ کتاب ««چگونه همسر خوبی باشیم؟» با شمارگان سه هزار نسخه در 264 صفحه، از سوی انتشارات شهید حسین فهمیده به صورت اهدایی به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما