دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۰
کمال خرازی: کتاب جدیدم یک درسنامه علمی است / علوم شناختی برای نیل به کمال راه درازی در پیش دارد

سیدکمال خرازی، رئیس هیات امنای پژوهشکده علوم شناختی، درباره کتاب جدیدی که در دست ترجمه دارد گفت: کتاب جدیدم، رویکردی تلفیقی نسبت به علوم شناختی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک درسنامه مطرح شود.

سیدکمال خرازی، وزیر امور خارجه دولت اصلاحات و رئیس هیات امنای پژوهشکده علوم شناختی، در حاشیه آیین رونمایی از کتاب «مبانی علوم اعصاب شناختی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره دلایل انتخاب این کتاب برای ترجمه گفت: کتاب «مبانی علوم اعصاب شناختی» که در سال 2014 منتشر شده، از به‌روزترین کتاب‌‌های حوزه علوم‌ شناختی است. برنارد بارس و نیکول گیج، نویسندگان این کتاب نیز از پژوهشگران و نظریه‌پردازان مطرح علوم‌شناختی هستند.
 
علوم شناختی، رشته‌ای جدید و پیش‌رونده


رئیس هیات امنای پژوهشکده علوم شناختی افزود: برای معرفی مطلوب این رشته در کشور و رفع نیاز دانشجویان، ترجمه یک کتاب نیاز بود بنابراین کتاب «مبانی علوم اعصاب شناختی» را به عنوان ‌یک منبع معتبر برای ترجمه انتخاب کردم.
 
خرازی درباره تأمین منابع بومی در حوزه علوم‌شناختی اظهار کرد: علوم‌شناختی، رشته جدیدی است و چند‌ دهه از عمر آن می‌گذرد، اما به سرعت در حال پیشروی است. در ایران نیز چند سالی از طرح این رشته می‌گذرد و پژوهش‌ها در این حوزه با اقبال خوبی در دانشگاه‌ها دنبال می‌شود.
 
راه درازی در پیش داریم

وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در ادامه گفت: رشته علوم‌شناختی با توجه به تازگی آن در کشور ما برای رسیدن به کمال راه درازی دارد. آنچه مهم است همت اندیشمندان و دانشجویان برای تخصص و توسعه در این حیطه است.
 
رئیس هیات امنای پژوهشکده علوم شناختی افزود: پیشرفت‌‌ها در حوزه‌های مختلف علوم‌شناختی یکسان نبوده است، اما حُسن کار در وجود هماهنگی در مطالعات این حوزه است. بنابراین هر کشوری که زودتر در مسیر دستیابی به این دانش حرکت کند، می‌تواند همپای سایر مراکز علمی در توسعه این دانش سهیم باشد.
 
تالیف یک درسنامه برای علوم شناختی

این عضو هیأت علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، عنوان کرد: ایران که در حوزه‌های مختلف مانند نانو به جایگاه خوبی رسیده است، امید‌واریم در رشته علوم ‌شناختی نیز بتواند رتبه‌های بالایی را احراز کند.
 
خرازی همچنین درباره تازه‌ترین فعالیت خود در حوزه نشر گفت: کتاب «مبانی علوم اعصاب شناختی» آخرین کتابم است و در حال حاضر نیز مشغول ترجمه کتاب دیگری در همین حوزه هستم.
 
وی افزود: کتاب جدیدم، رویکردی تلفیقی نسبت به علوم شناختی دارد و به‌عبارتی دیگر، به این پرسش پاسخ می‌دهد که مجموعه رشته‌‌های علوم‌شناختی چگونه می‌توانند در قالب یک رشته بین‌رشته‌ای مطرح شوند؛ کتابی که می‌تواند به‌عنوان یک درسنامه مطرح شود.
 
تحولات بزرگ در کتابخانه ملی

مترجم کتاب «روان‌شناسی شناختی برای معلمان» در ادامه درباره تحولات صورت گرفته در کتابخانه ملی اظهار کرد: در دوران مدیریت دکتر صالحی امیری، کتابخانه ملی با توجه به استفاده از امکانات عظیمی که سرمایه‌گذاری شده در کشور تحولات خوبی را به خود می‌بیند.
 
خرازی ادامه داد: برگزاری نشست‌های مختلف نشان می‌دهد که کتابخانه ملی، فقط محل نگهداری کتاب نیست، بلکه در کنار استفاده از کتاب از فضای موجود نیز برای توسعه علم و فناوری و معرفی رشته‌های مختلف استفاده می‌‌شود.     ‌
    
آیین رونمایی از کتاب «مبانی علوم اعصاب شناختی» نوشته مشترک دکتر برنارد بارس و نیکول گیج، با ترجمه دکتر سیدکمال خرازی، عصر شنبه (29 فروردین‌ماه) در اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور دکتر سیدرضا صالحی امیری برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها