سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
شکارسری: ازدیاد ادبیات دینی حاصل گفتمان فرهنگی جامعه است/ تعیین رابطه دین و ادبیات به پیش از خلق انسان برمی‌گردد

حمیدرضا شکارسری معتقد است طی سه دهه اخیر در حوزه ادبیات دینی آثار زیادی تولید شده که این امر حاصل گفتمان فرهنگی و دینی جامعه است.

این شاعر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان کرد: فرهنگ مجموعه‌ای از آداب، سنن و باورها و کنش‌های عقلی انسان است که به ظهور آثار هنری، فلسفی و علمی می‌انجامد.
 
شکارسری ادامه داد: بین دین به عنوان یک عنصر انسانساز و ادبیات به عنوان یک عنصر فرهنگساز و عنصری که فرهنگ را در خودش منعکس می‌کند رابطه‌ای روشن و بسیار ملموس دیده می‌شود و اتفاقاً بسیاری از بزرگان، خواست‌های دینی را برای آفرینش هنری درنظر گرفته‌اند.
 
شاعر مجموعه شعر «چراغانی بی‌دلیل» اضافه کرد: رابطه دین و ادبیات رابطه‌ای کاملاً منطقی و از پیش تعیین شده حتی پیش از خلقت انسان است. بنابراین به گمانم در کشوری که ما به سر می‌بریم نقش این عنصر فرهنگی یعنی دین در پیدایش فرهنگ غیر قابل انکار است، به ویژه در چند دهه اخیر که گفتمان غالب جامعه ما یک گفتمان دینی است و شعر و هنر هم می‌تواند بر همین اساس خاستگاه دینی داشته باشد.
 
شاعر مجموعه شعر «عاشقانه‌های تاریکروشن » توضیح داد: طی سه دهه گذشته با توجه به این‌که گفتمان حکومت ما هم گفتمانی دینی بوده و از آفرینش‌های ادبی برخاسته است از ارزش‌های دینی حمایت می‌کند و ما تا دلتان بخواهد آثاری برخاسته از فرهنگ دینی داشته‌ایم که نسبت به سال‌های قبل از انقلاب رشد چشم‌گیری را به خود دیده است.  
 
حمیدرضا شکارسری متولد 1345 تهران، کارشناس زمین شناسی است. نخستین کتاب او در سال 1375 با نام «باز جمعه گذشت» از سوی حوزه هنری منتشر شد. کتاب دیگر او با عنوان «چراغانی بی دلیل» در سال 85 از سوی انتشارات هزاره ققنوس به چاپ رسید.
 
دو کتاب اخیر وی سال گذشته با عناوین «عاشقانه‌های تاریکروشن» و «شکل‌های فروتنی» به ترتیب از سوی انتشارات هزاره ققنوس و فصل پنجم به چاپ رسید. کتاب «چراغانی بی‌دلیل» این شاعر برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.

پیشینه این سوژه در خبرگزاری کتاب:
گفت‌وگوی محمدرضا سنگری، عبدالرحیم سعیدی‌راد، غلامرضا امامی، فاطمه راکعی، اکبر بهداروند، ابراهیم حسن‌بیگی، اسماعیل امینی، مصطفی رحماندوست و سعید شاپوری را در این باره بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها