وی با اشاره به این تعامل در دولت کنونی، تصریح کرد: در دورههای مختلف پس از انقلاب اسلامی، ناشران عزت و احترامی را که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد این دولت دارند، هرگز نداشتهاند. حتی در دورانهای ریاست جمهوری آیتالله هاشمی و حجتالاسلام خاتمی نیز ناشران و فعالان عرصه کتاب تا این اندازه مورد احترام نبودهاند؛ دوره احمدی نژاد که جای خود دارد!
حدادی تسریع در روند رسیدگی به امور ناشران و سایر فعالان حوزه کتاب در دولت کنونی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با تدبیری که در این دولت اتخاذ شده، وزارت فرهنگ و ارشاد در زمانی مشخص، تکلیف 95 درصد کتابها را روشن میکند و اگر درصد کمی از کتابها هم به علت برخی مسائل و خطوط قرمز با مشکلاتی روبهرو شوند، مشکل آنها با گفتوگو قابل حل است.
این پژوهشگر در ادامه به سوی دیگر این تعامل پرداخت و گفت: با توجه به آنچه گفته شد، ناشران هم باید متقابلاً با وزارت ارشاد تعامل خوبی داشته باشند و هرچه بیشتر به هنجارهای جامعه بپردازند و از ناهنجاریهایی که ممکن است از یک سوء تفاهم و یا شایعه آغاز شود، جلوگیری کنند.
وی با تأکید بر رعایت هنجارهای جامعه از سوی ناشران گفت: ناشران و به طور کلی فعالان عرصه کتاب به عنوان بخش متفکر جامعه، باید خود را ملزم به رعایت هنجارهای جامعه بدانند و به آن توجه ویژه داشته باشند؛ ناشران هم بدانند که اگر سؤالی برای ایشان پیش میآید، اکنون دورهای است که مسئولان گوش شنوا دارند.
حدادی ثبات و آرامش در دولت کنونی را بیش از هر زمان دیگر دانست و گفت: این وضع در دورههای گذشته وزارت ارشاد وجود نداشت، به طوری که حتی در دوره وزارت آقای میرسلیم و در دوره اصلاحات هم این رابطه، یک رابطه یکطرفه برقرار بود.
این پژوهشگر با تأکید بر لزوم تعامل دوطرفه بین فعالان فرهنگی و وزارت ارشاد، گفت: اصحاب فرهنگ و رسانه باید با تشکیل جلساتی مستمر با وزارت ارشاد، تعاملی ویژه با دولت برقرار کنند؛ ناشران باید بیش از پیش احساس مسئولیت کنند و مواظب باشند تا با انتشار برخی از کتابها جامعه را پر تنش نکنند و اصحاب عقل و اندیشه نباید بهانه به دست افراد بهانهجو بدهند.
نظر شما