گفتوگو با حجتالاسلام بنایی به مناسبت «ولادت حضرت معصومه (س)»
مؤلف «قمشناسی»: کتابسازی درباره قم، ارزش تاریخنگاری مستند دینی را میکاهد
حجتالاسلام علی بنایی ــ پژوهشگر حوزه دین و مؤلف کتاب «قمشناسی» ــ میگوید: متأسفانه چاپ برخی کتابچهها درباره قم، کتابسازی و تحریف تاریخ است و ارزش تاریخنگاری مستند دینی و نگارش بر اساس منابع معتبر تاریخ اسلام را در نظر مردم کم میکند.
بنایی با بیان ضرورت چاپ مجموعه مجلداتی با موضوع «قمشناسی» ادامه داد: کتاب «قمشناسی» دفتری از مجموعه «قمپژوهی» است. در این کتاب نوشتارهايی شامل اطلاعاتی پراكنده درباره قم بازنشر شدهاند. اثر حاضر شامل پنج كتاب حائز اهميت درباره قمشناسی است كه مدتها به چاپ نرسيدهاند و علیرغم نياز پژوهشگران حتی در كتابخانهها نيز در دسترس نیستند. در این اثر پنج عنوان کتاب نایاب با عناوین «تاريخ قم (مختار البلاد)» اثر محمدحسين قمی (ناصر الشريعة)، «انجم فروزان» اثر عباس فيض قمی، «گنجينه دانشوران» به قلم احمد رحيمی، «رجال قم و بحثی در تاريخ آن» از سيد محمد مقدسزاده و «بشارة المؤمنين فی تاريخ قم و القميين» اثر قوام اسلامی جاسبی گنجانده شده است.
وی با اشاره به چاپ کتاب دیگری با عنوان «قم در منابع عربی و فارسی» از سوی بنیاد قمپژوهی گفت: این کتاب به منابعی اشاره میکند که از قرن چهارم هجری قمری مطالبی درباره قم نوشتهاند. اثر حاضر، تاریخ قم را به گونهای شفاف بیان کرده و در اختیار خوانندگان قرار داده است.
علی بنایی در پایان با انتقاد از برخی آثار منتشرشده درباره قم تاکید کرد: متأسفانه چاپ برخی کتابچهها درباره قم، کتابسازی و تحریف تاریخ است و ارزش تاریخنگاری مستند دینی و نگارش بر اساس منابع معتبر تاریخ اسلام را در نظر مردم کم میکند.
علاقهمندان میتوانند شناسنامه کامل کتاب «قمشناسي: تاريخ قم (مختار البلاد)، انجم فروزان، گنجينه دانشوران، رجال قم و بحثي در تاريخ آن، بشارة المؤمنين في تاريخ قم و القميين» را اینجـــــــا بخوانند.
نظر شما