رئیس جمهوری، ترور علامه شهید مطهری را از نخستین ترورهای پس از وقوع انقلاب اسلامی دانست و گفت: شهید مطهری به جرم علم و تحقیق ترور شد و جرم وی تنها بیان سخن حق و تحقیق و پژوهش بود.
وی یادآور شد: در زمان جنگ منافقان از پشت به ملت خنجر زدند و در آن زمان یک خلبان عراقی را ما دستگیر کردیم که میگفت اگر ما بمبها را به وسط جمعیت نزنیم، آنها به عراقیها خبر خواهند داد و در این صورت با ما برخورد میشود.
روحانی با اشاره به اینکه در گذشته ترور بر مبنای انتقام شخصی یا قبیلهای انجام میشد، افزود: تروریسم در دنیای امروز ابزار جدیدی برای اهداف مختلف انجام شده و از مساله فرعی به یک مساله تشکیلاتی منتقل شده است. گاهی سازمانها و تشکیلات تروریستی اهداف سیاسی را دنبال میکنند. سازمان مجاهدین خلق، یکی از نمونههای آشکار تروریسم در ایران بود و ملت ما شاهد جنایات آنها در کشور بودند.
رئیس جمهوری، حمایتهای خارجی از گروهکها در ایران را یادآور شد و گفت: آنها یک کاسب و مغازهدار معمولی را هم تنها به این دلیل که به امام (ره) علاقه داشت و انقلابی بود، ترور کردند. منافقان، برخی از افراد را در خانه و در حضور خانواده و زن و فرزندان ترور کردند و این همان خشونتهایی است که امروز در منطقه توسط داعش انجام میشود.
وی ادامه داد: ما از ابتدای وقوع انقلاب اسلامی، برای مبارزه با تروریسم مصمم بودهایم. بنابراین، با تمام امکان خود هر کجا که تروریسم ظهور و بروز پیدا کند؛ در داخل یا از مرزهای کشور علیه تروریسم اقدام کرده و خواهیم کرد.
روحانی در پایان سخنانش ابراز امیداواری کرد تا کشورهای منطقه، ایران و سازمانها و نهادهای بینالمللی برای رهانیدن جامعه انسانی و منطقه از خطر تروریسم دست به دست هم دهند.
پس از سخنان رئیس جمهوری از نخستین جلد کتاب «روزشمار حوادث تروریستی کشور» که به کوشش بنیاد هابیلیان تالیف و منتشر شده است، رونمایی شد.
نظر شما