امین حاجیمحمدی، دبیر کارگروه توسعه بازار ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی، ضمن تشریح ابعاد مختلف جدیدترین کتاب ستاد گفت: «اطلس کشتیسازیهای کشور» با توجه به ظرفیتهای اشتغالزایی این صنعت با همکاری کارخانجات کشتیسازی و انجمن مهندسی دریایی ایران تولید و منتشر شده است.
وی افزود: بنابراین از ابتدای سال جاری، با همکاری انجمن مهندسی دریایی ایران، مکاتبات ابتدایی با کارخانجات کشتیسازی برای تدوین کتاب صورت گرفت و با همکاری آنها و پالایش و تصحیح اطلاعات دریافتی، کتاب مذکور تدوین و در آذرماه سال جاری به چاپ رسید.
حاجیمحمدی با اشاره به مشارکت دیگر نهادها در تولید «اطلس کشتیسازیهای کشور» افزود: انجمن مهندسی دریایی ایران و کارخانجات کشتیسازی در تدوین کتاب حاضر همکاری داشتند. «اطلس کشتیسازیهای کشور» شامل اطلاعاتی از ظرفیتهای ساخت و تولید 28 کارخانه کشتیسازی داخلی است و در آینده با همکاری کشتیسازیها نسخههای بعدی این کتاب کاملتر و بهروزرسانی خواهد شد.
این عضو ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی، درباره تفاوتهای «اطلس کشتیسازیهای کشور» با «اطلس شناورها» گفت: «اطلس شناورها» مدتی پیش از سوی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی منتشر شده بود. در این کتاب فقط اطلاعات شناورهای ساخته شده در کشور گردآوری شده است، در حالیکه در کتاب «اطلس کشتیسازیها» تمرکز اصلی بر کارخانجات کشتیسازی و تجهیزات و ظرفیت ساخت و تعمیر آنهاست. با استناد به این اطلاعات میتوان از واردات شناور به کشور جلوگیری و برای توسعه این صنعت برنامهریزی کرد.
وی درباره دیگر کتابهای در دست تألیف ستاد ادامه داد: در حال حاضر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی، در حال تدوین «اطلس تجهیزات دریایی کشور» است؛ کتابی که در آن مشخصات تجهیزات و محصولات دریایی ساخته شده داخل کشور فهرست شده است. هدف از تدوین این کتاب، انعکاس توانمندی داخلی کشور در تولید محصولات و تجهیزات دریایی است و میتوان با استناد به آن در آینده از ورود بیرویه تجهیزات دریایی خارجی به کشور جلوگیری و از سازندگان داخلی حمایت کرد.
«اطلس تجهیزات دریایی کشور» در هفدهمین نمایشگاه صنایع دریایی ایران در جزیره کیش رونمایی خواهد شد.
نظر شما