ویراست هشتم «ایمونولوژی سلولی و مولکولی ابوالعباس» اثر مشترک ابول کا. عباس، آندرو اچ. لیچمن و شیو پیلایی به همت انتشارات تیمورزاده منتشر شد.
این کتاب ترجمه ویراست هشتم از کتاب «ایمونولوژی سلولی و مولکولی ابوالعباس» است که نسبت به ویراست هفتم تغییرات چشمگیری در برخی مباحث داشته و آخرین یافتهها در آن گنجانده شده است. در ویراست هشتم یک فصل جدید اضافه شده که به بررسی لنفوسیتهای ستوتوکسیک میپردازد. چهار ضمیمه با عنوانهای «واژهنامه»، «سیتوکینها»، «خصوصیات اصلی مولکولهای CD شناخته شده» و «روشهای آزمایشگاهی رایج در ایمونولوژی» و یک نمایه از دیگر بخشهای افزوده شده به ویراست جدید است.
«نقایص ایمنی مادرزادی و اکتسابی»، «سلولها و بافتهای سیستم ایمنی»، «مهاجرت گلبولهای سفید»، «ایمنی ذاتی»، «آنتیبادیها و آنتیژنها»، «مولکولهای کمپلکس اصلی»، «گیرندههای ایمنی و انتقال پیام»، «تکامل لنفوسیتها و بازآرایی ژنها»، «فعال شدن لنفوسیتهای T»، «تمایز و اعمال سلولهای T اجرایی»، «تمایز و عملکرد سلولها»، «فعال شدن سلولهای B»، «سازوکارهای اجرایی ایمنی هومورال»، «ایمنی منطقهای: پاسخهای ایمنی»، «تحمل ایمنی و خودایمنی»، «ایمنی در برابر میکروبها»، «ایمونولوژی پیوند»، «ایمنی در برابر تومورها»، «اختلالات ازدیاد حساسیت»، «آلرژی» و «نقایص ایمنی مادرزادی و اکتسابی» 21 فصل کتاب حاضر را تشکیل میدهند.
در نخستین فصل کتاب در صفحه 14 درباره «خصوصیات کلی پاسخهای ایمنی» آمده است: «اصطلاح ایمنی از واژه لاتین Immunitas مشتق شده است که به معافیت سناتورهای روم باستان از مسئولیتهای اجتماعی و پیگردهای قانونی طی دوره تصدی آنها اطلاق میشده است. ایمنی از لحاظ تاریخی به معنای مصونیت در برابر بیماری، خصوصا بیماریهای عفونی است. سلولها و مولکولهای عهدهدار ایمنی، سیستم ایمنی را تشکیل میدهند و پاسخ جمعی و هماهنگ آنها را در برابر ورود مواد بیگانه پاسخ ایمنی مینامند.»
در صفحه 610 کتاب درباره «ایمنی در برابر تومورها» میخوانیم: «در حال حاضر میدانیم که سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی در برابر بسیاری از تومورها واکنش نشان میدهد و یکی از اهداف مهم ایمنیشناسان تومور این است تا از این نوع واکنشدهی سیستم ایمنی برای تخریب اختصاصی تومورها بهرهبرداری کنند.»
«فاکتورهای محیطی دخیل در آلرژی» نیز یکی از موضوعاتی است که در فصل بیستم کتاب مطرح شده است: «واضح است که تاثیرات محیطی اثر بارزی بر روی پیشرفت آلرژی دارد و با ریسک فاکتورهای ژنتیکی اثر همافزایی دارند. تاثیرات محیطی شامل مواجهه با خود آلرژنها، مواجهه با ارگانیسمهای عفونی و احتمالا سایر فاکتورهایی که عملکرد سد مخاطی را تحت تاثیر قرار میدهد، مانند آلودگی هوا است. علاوه بر این بازه سنی که مواجهه با این فاکتورهای محیطی در آن رخ میدهد، بهخصوص اگر این بازه در سنین پایین رخ دهد، بسیار حائز اهمیت است.»
نخستین چاپ ویراست هشتم «ایمونولوژی سلولی و مولکولی ابوالعباس» با شمارگان یکهزار نسخه در 864 صفحه به بهای 44 هزار تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب راهی بازار نشر شده است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما