دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲
مروری بر آثار نویسندگان گیلک در «دادگر»/ معرفی کتابفروشی قدیمی رشت

تازه‌ترین نشریه «دادگر» روانه گیشه‌های مطبوعاتی شد. در این شماره افزون بر یادداشت‌هایی بر آثار نویسندگان گیلانی، یک کتابفروشی قدیمی رشت نیز به روایت اسناد معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) تازه‌ترین نشریه «دادگر» به مدیرمسئولی سید ابراهیم مروجی، منتشر شد. در این شماره مطالبی به قلم حامد توکلی دارستانی، ناهید آهنگری، یاشار مقدم، سیمین عزیزی، مریم فخرایی، محترم صدر‌الذاکرین، حمیده صولتی، محمود اصغری، آیدین خانکشی‌پور، ناهید فتوحی ابوابی و محمد رادپور خواندنی است.

پس از یادداشت مدیر مسئول، نشریه «دادگر» در بخش‌های شهر من، مکث، گیله‌ماما، شعر امروز، گیلکی شعران، داستان، بوم، عکسخانه، مطبخ، نمایش، تاریخ، میراث، نُت، مدرسه، یادمان و پشت ویترین تدوین شده است.

در بخش «داستان» نشریه «دادگر» نرگس مقدسیان در صفحه 19، نگاهی بر رمان «سرباز و چتر قرمز» نوشته هادی غلام‌دوست داشته است. بنا بر یادداشت مقدسیان، این کتاب «رُمان کوتاه یا داستان بلندی است که در سال 1394 از سوی نشر «فرهنگ ایلیای» منتشر شده است. این کتاب، تک‌گویی پسر جوان سربازی است که در خط مقدم جنگ، در زمان فراغت، در میان سنگر‌ها و خاکریز‌ها، میان موشک‌ها، نارنجک‌ها و شب‌های دراز نگهبانی، با استفاده از تداعی‌ها به گذشته‌های دور و نزدیک زادگاهش، روستایی در گیلان گریز (فلاش بک) می‌زند. این جوان کتابدوست، به قول هم خدمتی‌هایش، بی قرار، و خیالاتی است که اغلب در رویاهایش سیر می‌کند...»

در صفحه بعد، داستانی به زبان گیلکی از «هادی غلام‌دوست» آمده است. همچنین «وحید تفنگچی» نگاهی به رُمان «کافه مادام» نوشته سهیلا فرزاد داشته است. «ملاحت نیکی» نیز در مطلبی با نام «چراغ سرخ» فضای انقلاب مردم در شهر‌ها شمالی را ترسیم می‌کند. یادداشتی به قلم «شیوا پورنگ» بر رُمان «شومان» نوشته نازنین جودت بخش «داستان» نشریه دادگر را به پایان می‌برد.

در صفحه 64 نشریه «دادگر» تصویری از شیوه معرفی کتابفروشی «نصرت» رشت در یکی از مجلات روشنفکری وقت (1348 خورشیدی) آمده است.

در زیر این تصویر می‌خوانیم: «کتابفروشی یک نوع شغل است ولی سوای سودای شغلی اگر «اهل کتابی» فروش کتاب را بر عهده بگیرد، دلی می‌سوزاند بابت آثار نویسندگان و شعرا و این کاری است که کتابفروشی «نصرت» در رشت انجام می‌دهد. آن هم با علاقه فراوان و تهیه آفیش‌های جداگانه برای کتاب‌ها و طرح‌های تبلیغاتی تازه برای عرضه کتب... که این سوای کسب و کار او، صرفا یکنوع علاقه‌مندی در کار هنر و ادبیات امروزست و چه بجاست که این شیوه مرضیه را سایر کتابفروشی‌های تهران و شهرستان‌ها نیز دنبال کنند.»

تازه‌ترین نشریه «دادگر» در 64 صفحه، قطع رحلی و به بهای 60‌هزار ریال راهی گیشه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها