اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری در این مراسم، طی سخنانی گفت: در آیینی که معجزه آن کتاب است و برای فرهنگی که کتابهای ماندگار، مظهر شکوفایی آن است، در هر زمان و هر مکان باید بهانهای برای پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی پیدا کرد. مساله کتاب و کتابخوانی تنها یک مقوله فرهنگی نیست؛ اقتصاد و سیاست منهای کتاب ناقص هستند.
وی با بیان اینکه عصر کنونی عصر فناوریهای نو و فناوری اطلاعات است، عنوان کرد: نباید گمان کنیم که تحولات فناوری ما را از کتاب بینیاز میکند، بلکه باید از هر تحولی در تولید، نشر و دریافت کتاب استفاده کنیم. بینیازی از کتاب نه ممکن است و نه مطلوب.
جهانگیری ادامه داد: کتاب پیر و جوان، زن و مرد، شهری و روستایی نمیشناسد و جامعهای که برخوردار از فرهنگ است و در مسیر توسعه گام برمیدارد، استفاده از کتاب در جامعه از مهمترین مسائل است و بر استفاده از هر منبع دیگری ارجحیت دارد. جامعهای که قدر کتاب را نداند و دوستدار کتاب نباشد، مثل جامعهای است که قدر نان نداند و غم نان نخورد.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به چالشها و آسیبهای پیش روی کتاب و صنعت نشر اشاره کرد و گفت: پایین آمدن کمیت و کیفت کتاب، وضعیت بازار نشر و اقتصاد آن و پایین آمدن فرهنگ مطالعه در جامعه، آسیبهایی جدی هستند که پیش روی صنعت نشر ما قرار دارند. باید برای آنها چارهاندیشی کنیم و دولت به سهم خود به این مساله حساس اهتمام دارد.
وی افزود: اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری اینگونه جشنوارهها و کارهای دیگری که در این راستا انجام میگیرد به این معناست که اهتمامی جدی دارد که با کمک دولت و جامعه مسائل را حل کند و این جشنوارهها شاهدان خوبی هستند که نشان میدهد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به این جمعبندی رسیده که مسائل مهم فرهنگی کشور جز با مشارکت آحاد مرد و با مشارکت شهری و روستایی قابل حل نیست.
جهانگیری مشارکت آحاد مردم را مقولهای جدی برای همه دستگاهها دانست و گفت: نقطه عزیمت به سمت حل مشکلات در تمامی حوزهها، «جلب مشارکت» و «ایجاد رقابت» در جامعه است و این دو موضوع در بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان موضوعات اساسی مورد توجه قرار گرفته است. اگر بخواهیم مسائل فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را حل کنیم نیازی جدی به مشارکت آحاد ملت و ایجاد زمینه رقابت داریم.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: ملت ایران با مشارکت معنادار و گستردهای که در انتخابات داشتند، بار دیگر فرصتی استثنایی برای مدیریت جامعه به وجود آوردند. امیدواریم این مشارکت و رقابت در سایر حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شکل بگیرد تا شاهد رونق و توسعه در این حوزهها باشیم.
نظر شما