صد و سیوششمین ماهنامه «چاپ و نشر» با مدیرمسئولی احمد سمیعی منتشر شد. مخاطبان در این اثر با 25 دلیل موافقان بقای چاپ و اینکه چاپ همچنان بهترین است، آشنا میشوند.
گفتوگو با دیلمی، یکی از موفقترین واردکنندگان دستگاههای چاپ دیجیتال بخش دیگر این ماهنامه را به خود اختصاص داده است. وی در این بخش اظهار کرده است که «ایران میتواند قلب صنعت چاپ دیجیتال منطقه باشد.»
در بخش «اخبار» صد و سیوششمین ماهنامه «چاپ و نشر» میخوانیم: «مرحوم شالچی در وزارت ارشاد به مدیری عیبپوش معروف بود»، «صنعت چاپ و اهل قلم وامدار مرتضی نوریانی هستند»، «رشد 57 درصدی چاپ در خاورمیانه»، «رکود بر قیمت کاغذ سایه افکند»، «تولید کاغذ از سنگ در استان مرکزی» و «ساخت اولین ساختمان قابل سکونت جهان با استفاده از چاپگر سه بعدی»
در صفحه 84 این ماهنامه 25 دلیل بقای چاپ و اینکه چاپ همچنان بهترین است با ترجمه یونس شکرخواه ارائه شده است. برخی از این دلایل بدین شرح هستند: چاپ زیباست، چاپ واقعی است، چاپ به شما و به مشتریهایتان امکان کنترل میدهد، چاپ قابل حمل است، چاپ مستقل است، چاپ زودتر به مردم میرسد، هیچ رسانهای مثل چاپ نمیتواند بازارها را هدف بگیرد، چاپ ویروس ندارد، چاپ منحصر به فرد است، چاپ در یک نگاه ارتباط برقرار میکند، چاپ موقعیت ایجاد میکند و چاپ برای خرید ضروری است.
علاقهمندان به آشنایی با فرآیند آموزش چاپ در ایران میتوانند به صفحه 87 صد و سیوششمین ماهنامه «چاپ و نشر» مراجعه کنند.
پرونده شکایت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران از تعاونی شهریاران ـ شرکت تعاونی کارکنان شهرداری تهران ـ بعد از سه سال هنوز باز است و از سوی دادگاه حکمی برای آن صادر نشده است. ماهنامه «چاپ و نشر» به بازخوانی این پرونده جنجالی با عنوان «آقای شهردار؛ پول ناشران را بدهید و پاسخگوی زیرمجموعههای خود باشید» پرداخته است.
در این ماهنامه ساخت کاغذ و فرآیند چاپ توضیح داده شده است. این مطلب که در صفحه 115 ماهنامه «چاپ و نشر» ارائه شده، برگرفته از کتاب «مفاهیم نظری و کاربردی ساخت کاغذ و فرآیند چاپ» تألیف دکتر مهدی منظورالاجداد است.
مخاطبان در این ماهنامه با کشورهای پیشتاز صنعت چاپ آشنا میشوند. همچنین تقویم نمایشگاههای خارجی سال 2016 در این اثر ارائه شده است.
«حال کتاب هنوز خوب نیست؛ سریال بیماری نخریدن کتاب هزار قسمتی است» عنوان بخش دیگر این ماهنامه است که گفتوگوی ناشران از نحوه برگزاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را دربردارد.
«چهره ماندگار تاریخ چاپ کشور» ماهنامه «چاپ و نشر» این بار به معرفی و بیان زندگینامه اسماعیل دمیرچی، سکاندار بزرگ نگارش کتابهای صنعت چاپ پرداخته است. «اطلاعات جامع از ماشین حروفچینی اینترتایپ»، «ذوب سرب، در حروفریزی و حروفچینی» «آشنایی با صنعت چاپ»، «بانک اطلاعاتی نورد ماشینهای چاپ»، «تاریخچه و هنر چاپ سنگی»، «انتشار کتاب هویتهای پایدار»، «چاپ جزوه موزه چاپ، همراه با افتتاح موزه» و «گفتوگو با قبیله چاپ» عناوین کتابهایی هستند که به قلم اسماعیل دمیرچی به رشته تحریر درآمدهاند.
از دیگر بخشهای این ماهنامه میتوان به «تولید کاغذ، بدون قطع درختان» و «ماشینهای فرسوده، چالش صنعت چاپ ایران» اشاره کرد.
این ماهنامه معرفی کتابهای «مرتضی نوریانی»، «سفر به گیلان (راهنمای گردشگری)»، «برند خودت باش» و «راههای مؤثر برای ایجاد انگیزه» را در خود جای داده است.
صد و سیوششمین ماهنامه «چاپ و نشر» ویژه خردادماه 1395 با مدیر مسئولی احمد سمیعی، در 180 صفحه و به بهای 10 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما